Företag i fokus:

Ikväll avgörs Jacqlines framtid i Idol

2021_12_263344722_741784290113547_4403410660628010022_n

Foto: Stockholm Live/Skärmdump TV4.

Ikväll avgörs det. Vem kommer att stå som vinnare när kvällen är slut? Blir det Göteborgaren Birkir Blær eller Södertäljes egna Jacqline Mossberg Mounkassa?

Det är dags för final i ett av Sveriges och TV4s populäraste program, Idol 2021.

23-åriga Jacqline Mossberg Mounkassa från Järna i Södertälje är redo för final. På läktaren kommer det att finnas flera världsartister på plats för se vem Sverige röstar fram till vinnare. Blir det Birkir från Göteborg eller Jacqline från Järna?

Finalen avgörs inför en, nästintill, fullsatt Avicii Arena som kommer att gästas av bland annat megastjärnan Alan Walker. Alan Walkers album, som släpptes för tre år sedan, har har streamats över 15 miljarder gånger globalt.

Även Benjamin Ingrosso och Molly Sandén gästar Idolfinalen när Södertäljes Jacqline Mossberg Mounkassa tar ton.

Under finalen kommer Jacqline bland annat att sjunga låten Industry baby av Lil Nas X & Jack Harlow, som är det egna låtvalet, och en låt som framförts tidigare, God is A Woman av Ariana Grande. Vinnarlåten kommer blir låten Weightless.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 10 december 2021 00:00
Senast uppdaterad: 10 december 2021 00:00

Här är det vinnande namnet för nya fritidsgården i Ronna

34804401-2A54-46AE-81ED-E6B749B4928B

Illustration: Södertälje kommun

Hösten 2023 startade Södertälje kommun en tävling för att namnge den nya fritidsgården i Ronna. Efter ett överväldigande gensvar är det nu klart att det vinnande namnförslaget kommer från 16-åriga Sharbel Bachir.

(Annonslänk)

Den nya fritidsgården kommer att sträcka sig över 1100 kvadratmeter och syftar till att erbjuda en plats för trygghet och utveckling för barn och unga i Södertälje. Från början har barn och unga aktivt deltagit genom att bidra med idéer och önskemål för hur huset ska kunna användas. Under hösten presenterades en tävling för att namnge fritidsgården, och Södertälje kommun mottog över 50 namnförslag från barn och unga i området.

Nu har namntävlingen nått sitt slut och det vinnande förslaget är ”Mosaik”, som valdes ut och presenterades av 16-åriga Sharbel Bachir.

– Jag kom på namnet när jag satt hemma med min syster. Mosaik står för mångkultur, sade Sharbel Bachir.

Som belöning fick 16-åringen tilldelat Södertäljekortet värt 2000 kronor av fritidsledaren Nebil Aktas på Rösberga fritidsgård tidigare föregående vecka.

Fritidsledaren Nebil Aktas delar och 16-åringen Sharbel Bachir.
Foto: Södertälje kommun

Maria Lindeberg, Kultur- och fritidschef på Södertälje kommun, förklarar att namnet ”Mosaik” väl speglar besökarnas mångfaldiga bakgrunder samt de olika delarna av verksamheten. Enligt henne förmedlar namnet också det harmoniska samarbetet mellan kommunal verksamhet och olika aspekter av föreningslivet.

– Sharbels namnförslag och hans motivering till varför han vill att det nya Allaktivitetshuset i Ronna ska heta Mosaik är väldigt bra på flera sätt. Vi i Södertälje kommun ser också det mångkulturella som en viktig aspekt av den verksamhet som kommer bedrivas där. Dessutom kommer verksamheten ha många olika infallsvinklar. Den blir vackrare just för att den består av många delar som är olika varandra, i stället för helt lika. Precis som mosaik, säger hon

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 5 mars 2024 05:00
Senast uppdaterad: 4 mars 2024 23:01

MINGELBILDER v.9 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0015

Foto: Shamash Oyal

Se även – Mingelbilder V.8

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 4 mars 2024 22:19
Senast uppdaterad: 4 mars 2024 22:20

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors