Företag i fokus:

Annons

Cecilia Johansson om branden i Pershagen – ”Small som en explosion”

2021_12_262515222_1082550582546390_8105904012703111275_n

Foto: Cecilia Johannson.

Under onsdagsnatten larmades räddningstjänsten till Mörtstigen i Pershagen efter att ett garage började brinna. Ambulans och flera enheter från räddningstjänsten ryckte ut till platsen och möttes av en fullt utvecklad brand.

Flera bilar totalförstördes och flera rökskadades i samband med branden som utreds som mordbrand.

Cecilia Johansson, som bor över gatan där garaget står, skulle precis gå ut för att ta emot en leverans då hon blev ögonvittne till branden och var en av de första på plats när det branden tog fart.

När budbilen informerar att han står utanför går Cecilia ut. Samtidigt möter hon en granne, som precis tagit sig ut efter att ha märkt att något inte står rätt till, och säger att det brinner vid garaget. Cecilia fortsätter mot budbilen då det plötsligt smäller högt.

Se film från platsen – FILM: Brand i flerbilsgarage i Pershagen

Foto: Cecilia Johannson.

– Jag sprang ner till budkillen, som inte själv hade upptäckt branden, trots att han precis passerat garagelängan. Så allt måste ha startat så snabbt, säger Cecilia till Telgenytt.

Budbilen som mötte upp Cecilia passerade platsen bara minuten innan, men då stod allt rätt till.

– Det tar max en min om man passerar garaget för att sedan åka in på vår gata och ställa sig nedanför huset, man tycker att budbilen borde ha sett denna brand när han åkte in på vår gata men det hade han lyckats missa, säger hon.

Foto: Cecilia Johannson.

– Bara efter någon minut efter så small det som en explosion, säger Cecilia till Telgenytt.

Hon springer tillbaka och ser då hur det brinner kraftigt från garaget. Cecilia väljer då att lägga upp en bild samt information i gruppchatten för boende i Pershagen. Det resulterade i att flera boende sprang ut då flera hade sina bilar parkerade i närheten.

Räddningstjänsten var snabbt på plats för att släcka branden, men flera bilar totalförstöras i den kraftiga branden.

Om branden är anlagd under torsdagsmorgonen fortfarande oklart.

BILDEXTRA – Flera bilar förstörda efter nattens brand i Pershagen

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 december 2021 00:00
Senast uppdaterad: 3 december 2021 00:00

Elpriserna ökar ytterligare i Nykvarn och Södertälje idag

Södertälje kommun, Nykvarn. Montage Alex Ataseven

Arkivbild

Elpriset i Nykvarn och Södertälje kommun , steg under tisdagen till den högsta sedan den 7 september. Idag väntas elanvändningen bli ännu dyrare för Nykvarn och Södertäljebor.

Under gårdagen låg priser på 3,90 kronor per kWh och idag stiger priset till 4,25 kronor enligt nordiska elbörsen, Nordpool. Enligt beräkningen väntas timpriset vara som allra högst mellan klockan 17 och 18 för hushållen och företagen i Nykvarn och Södertälje.

De senaste 30 dagarna har snittet legat på 1,31 kronor per kWh, alltså ungefär fem gånger så högt som 2020. Förra året var motsvarande siffra 0,84 kronor per kWh.

Under det senaste året har det varit markanta skillnader i pris mellan de olika prisområden i Sverige, men just i morgon är snittpriset detsamma i hela landet.

Dagens elpris, i elområde 3, som Nykvarn och Södertälje kommun tillhör, blir det högst dagspriset sedan augusti månad.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 30 november 2022 04:00
Senast uppdaterad: 29 november 2022 21:54

DEBATT: Moderaternas livlina till Socialdemokraterna

Boel Rosen

Foto: Shamash Oyal.

När jag för några månader sedan läste om hur kristdemokrater kände sig lurade över ett samarbete med Socialdemokraterna så skrattade jag lite smått för mig själv.

I allra flesta kommuner kramas KD med L, M, och SD, men inte här i Södertälje. Här lever politiken sitt egna liv sedan många år tillbaka.

I vår stad är det häpnadsväckande hur det luktas i stjärten på Socialdemokraterna och finner märkligt nog guld och gröna skogar. Tog föregivet att Moderaternas nos är betydligt känsligare andras.

Jag har röstat blått sedan Carl Bildt var en gröngöling på 80-talet och jag minns när Marita Lärnestad tackades av och Rosenberg klev på. En yngling som vill mycket inför varje val. Som moderat i Södertälje har jag inte haft höga krav på gruppledaren, men att svika sina väljare genom att ingå samarbete med Socialdemokraterna är under all kritik och ett löftesbrott mot trofasta väljare. Vi moderater vill inte ha ett samarbete med sossar.

Socialdemokraterna i Södertälje har trampat i gyttjan allt för länge och ligger väldigt pyrt till.

Hade jag fått säga mitt så hade jag uppmanat Moderaternas gruppledare att stå rakryggad och ta nya tag inför valet 2026 och låta Socialdemokraterna konfrontera sin stormiga tid som väntar.

En KD-vilde som är anmäld för sexuellt ofredande och nu ryktet om att ännu en högt uppsatt politiker anklagats för olämpligt beteende mot kvinnor. Socialdemokraterna har en rörig och osäker tid framför sig.

Istället kastade Moderaternas gruppledare en glänsande livlina till sina politiska motståndare. Varför.

Ett väldigt smart drag av Socialdemokraterna

Med Moderaternas livlina kan Socialdemokraterna nu damma av sig allt det negativa som förknippas med dem och klippa alla kontaminerade band som hotar makten. Ett väldigt smart drag av Socialdemokraterna och uppenbarligen lika lätt som att stjäla godis från ett barn.

Detta gynnar enbart Socialdemokraterna i sista raden. För Moderaternas del betyder det tappat förtroende. Vad som sades, eller lovades, för att övertala Rosenberg är jag och många andra intresserade av att veta.

Moderaternas gruppledare har på ett väldigt oansvarig sätt lurat tusentals väljare i Södertälje och kan ha gjort sig skyldig till ett löftesbrott. Ingen moderat som jag känner vill se ett samarbete med Socialdemokraterna och förknippas med skandalerna som florerar runt dem.

Jag är väldigt besviken.

Hans

Text:

Detta är en insändare! Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 29 november 2022 16:00
Senast uppdaterad: 29 november 2022 14:26

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)