Företag i fokus:

Annons

Cecilia Johansson om branden i Pershagen – ”Small som en explosion”

2021_12_262515222_1082550582546390_8105904012703111275_n

Foto: Cecilia Johannson.

Under onsdagsnatten larmades räddningstjänsten till Mörtstigen i Pershagen efter att ett garage började brinna. Ambulans och flera enheter från räddningstjänsten ryckte ut till platsen och möttes av en fullt utvecklad brand.

Flera bilar totalförstördes och flera rökskadades i samband med branden som utreds som mordbrand.

Cecilia Johansson, som bor över gatan där garaget står, skulle precis gå ut för att ta emot en leverans då hon blev ögonvittne till branden och var en av de första på plats när det branden tog fart.

När budbilen informerar att han står utanför går Cecilia ut. Samtidigt möter hon en granne, som precis tagit sig ut efter att ha märkt att något inte står rätt till, och säger att det brinner vid garaget. Cecilia fortsätter mot budbilen då det plötsligt smäller högt.

Se film från platsen – FILM: Brand i flerbilsgarage i Pershagen

Foto: Cecilia Johannson.

– Jag sprang ner till budkillen, som inte själv hade upptäckt branden, trots att han precis passerat garagelängan. Så allt måste ha startat så snabbt, säger Cecilia till Telgenytt.

Budbilen som mötte upp Cecilia passerade platsen bara minuten innan, men då stod allt rätt till.

– Det tar max en min om man passerar garaget för att sedan åka in på vår gata och ställa sig nedanför huset, man tycker att budbilen borde ha sett denna brand när han åkte in på vår gata men det hade han lyckats missa, säger hon.

Foto: Cecilia Johannson.

– Bara efter någon minut efter så small det som en explosion, säger Cecilia till Telgenytt.

Hon springer tillbaka och ser då hur det brinner kraftigt från garaget. Cecilia väljer då att lägga upp en bild samt information i gruppchatten för boende i Pershagen. Det resulterade i att flera boende sprang ut då flera hade sina bilar parkerade i närheten.

Räddningstjänsten var snabbt på plats för att släcka branden, men flera bilar totalförstöras i den kraftiga branden.

Om branden är anlagd under torsdagsmorgonen fortfarande oklart.

BILDEXTRA – Flera bilar förstörda efter nattens brand i Pershagen

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 december 2021 00:00
Senast uppdaterad: 3 december 2021 00:00

Kvinna frisläppt efter misstanke om mord i Västergård

CBFDEE0A-15E7-49AA-B61B-E81E01E3FEA1

Foto: Shamash Oyal

Kvinna som tidigare anhölls misstänkt för mordet på en man i Södertälje har släppts fri efter att obduktionen visade att dödsfallet orsakades av fallskador.

Det var under söndagseftermiddagen som polisen kallades till Västergård. På plats påträffades en avliden 55-årig man med kraftiga skallskador i ett trapphus, och en kvinna greps senare misstänkt för mord. Obduktionen visade dock att mannen avlidit till följd av fallskador, vilket ledde till att åklagaren beslutade att släppa den anhållna kvinnan fri.

Bland annat framkommer uppgifter om att kvinnan kände offret och att inget mordvapen kunde hittas, vilket ytterligare stärker teorin att dödsfallet inte var resultatet av ett brott.

Polisens tekniker på plats efter dödsfallet i Västergård.
Foto: Shamash Oyal

Förundersökningen är dock inte helt avslutad. Polisen väntar fortfarande på kriminalteknikernas fullständiga utlåtande för att kunna fatta ett slutgiltigt beslut om huruvida utredningen ska läggas ned helt och misstankarna mot kvinnan avskrivas.

En kvinna som anhölls misstänkt för att ha mördat en man i Västergård, Södertälje, har släppts fri efter obduktionen visade att mannen dog av fallskador. Kvinnan greps efter att polisen larmats om ett bråk söndag eftermiddag och hittat mannen död i ett trapphus.

Åklagaren beslutade att släppa kvinnan, som var bekant med offret, eftersom det inte fanns bevis för att någon knuff skett. Ingen misstänkt mordvapen hittades, vilket ytterligare förstärkte osäkerheten om brott begåtts.

Förundersökningen fortsätter medan polisen väntar på ytterligare kriminalteknisk analys för att avgöra om utredningen ska läggas ned helt och kvinnans misstankar avskrivas.

(Annonslänk)

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 februari 2024 18:00
Senast uppdaterad: 21 februari 2024 17:03

Här skrapar Södertäljebon Flour en halv miljon kronor

IMG_9017

Skärmdump TV4

Onsdagsmorgonen blev en uppfriskande sådan när Södertäljebon Flour lyckades skrapa fram en halv miljon i TV4:s Nyhetsmorgon. – För vinsten vill jag resa till mitt favoritresmål Italien. Antingen Rom, Milano eller Venedig, självklart vill jag ta med mig Gbraiel, säger hon.

Flour från Södertälje fick sin tur i strålkastarljuset som dagens Trisskrapare i TV4 Nyhetsmorgon, där hon skrapade fram en vinst på 500 000 kronor.

Det var i slutet av oktober som Flour fick en överraskning när hon via en onlinelott skrapade fram tre TV-symboler, vilket ledde henne till TV-studion och TV4:s offentliga dragning.

– Jag trodde först inte att jag såg rätt, så jag ringde Gbraiel som kunde intyga att det stämde, berättade Flour.

(Annonslänk)

Med systersonen hejande från sidlinjen fylldes studion med jubel när den efterlängtade vinstsumman avslöjades. En vinst som hon planerar att använda till en längtad resa till Italien tillsammans med sin systerson Gbraiel.

– Vilken fantastisk morgon och vinst, stort grattis! Nu hoppas jag Flour och Gbraiel får en underbar resa till Italien. Flour är årets sjätte vinnare från Stockholms län som skrapat Triss i TV4 Nyhetsmorgon, säger Filippa Jartén, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur.

Södertäljebon Flour
Foto: Svenska spel

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 februari 2024 16:04
Senast uppdaterad: 21 februari 2024 16:04

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors