Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Cecilia Johansson om branden i Pershagen – ”Small som en explosion”

2021_12_262515222_1082550582546390_8105904012703111275_n

Foto: Cecilia Johannson.

Under onsdagsnatten larmades räddningstjänsten till Mörtstigen i Pershagen efter att ett garage började brinna. Ambulans och flera enheter från räddningstjänsten ryckte ut till platsen och möttes av en fullt utvecklad brand.

Flera bilar totalförstördes och flera rökskadades i samband med branden som utreds som mordbrand.

Cecilia Johansson, som bor över gatan där garaget står, skulle precis gå ut för att ta emot en leverans då hon blev ögonvittne till branden och var en av de första på plats när det branden tog fart.

När budbilen informerar att han står utanför går Cecilia ut. Samtidigt möter hon en granne, som precis tagit sig ut efter att ha märkt att något inte står rätt till, och säger att det brinner vid garaget. Cecilia fortsätter mot budbilen då det plötsligt smäller högt.

Se film från platsen – FILM: Brand i flerbilsgarage i Pershagen

Foto: Cecilia Johannson.

– Jag sprang ner till budkillen, som inte själv hade upptäckt branden, trots att han precis passerat garagelängan. Så allt måste ha startat så snabbt, säger Cecilia till Telgenytt.

Budbilen som mötte upp Cecilia passerade platsen bara minuten innan, men då stod allt rätt till.

– Det tar max en min om man passerar garaget för att sedan åka in på vår gata och ställa sig nedanför huset, man tycker att budbilen borde ha sett denna brand när han åkte in på vår gata men det hade han lyckats missa, säger hon.

Foto: Cecilia Johannson.

– Bara efter någon minut efter så small det som en explosion, säger Cecilia till Telgenytt.

Hon springer tillbaka och ser då hur det brinner kraftigt från garaget. Cecilia väljer då att lägga upp en bild samt information i gruppchatten för boende i Pershagen. Det resulterade i att flera boende sprang ut då flera hade sina bilar parkerade i närheten.

Räddningstjänsten var snabbt på plats för att släcka branden, men flera bilar totalförstöras i den kraftiga branden.

Om branden är anlagd under torsdagsmorgonen fortfarande oklart.

BILDEXTRA – Flera bilar förstörda efter nattens brand i Pershagen

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 december 2021 00:00
Senast uppdaterad: 3 december 2021 00:00

Person påkörd i centrala Södertälje – Förd till sjukhus

4ACAE2C6-801A-4136-B226-FDA4DB9DBA18

Läsarbild

En äldre man blev på lördagseftermiddagen påkörd i centrala Södertälje och förts till sjukhus och. Nu misstänkta en förare för vållande till kroppsskada.

-Vi är på plats tillsammans med polis och läkare säger, räddningstjänstens vakthavande befäl, Roger Magnusson, till Telgenytt.

En 75-årig man blev på eftermiddagen påkörd av en bilförare vid korsningen Nygatan och Järnagatan centrala i Södertälje. Flera räddningsenheter, ambulans och polis kallades till olycksplatsen.

Den skadade mannen vårdades på plats och har nu förts till sjukhuset med ambulans. Enligt polisen var den skadade mannen vid medvetande och kunde talbar.

Detaljerna kring händelsen är dock inte helt klarlagda, inklusive exakta omständigheter kring olyckan och huruvida övergångsstället var involverat. Mannen har ännu inte kunnat höras av polisen angående händelsen.

Bilföraren, en man i 50-årsåldern, misstänks för vållande till kroppsskada och kommer att undersökas och utredas av polisen. Mer information och detaljer förväntas framkomma när den skadade mannen har kunnat ge sin version av händelsen och utredningen fortskrider.

Läsarbild

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 juni 2023 16:03
Senast uppdaterad: 3 juni 2023 16:07

Skogsbrand i Nykvarn – Flera enheter på plats

Brandbil

Arkivbild

Just nu brinner det i skogen nära Långsjön i Nykvarn. Räddningstjänsten är på plats med flera enheter och bistås av en helikopter från ovan.

– Det var en helikopter på plats i början. Det var inte vår helikopter utan polisen som förmodligen var i närheten för ett annat ärende, säger Roger Magnusson, vakthavande befäl på Räddningscentralen, till Telgenytt.

Larmet inkom vid 13.40 om en skogsbrand cirka en kilometer väster om Långsjön i Nykvarn.

Flera enheter från räddningstjänsten, tillsammans med ett ledningsfordon, är nu på platsen för att bekämpa branden och omfattar en yta på cirka 1500 kvadratmeter.

– Vi är på plats och har en prognos på att vara klara om cirka 2 timmar. Vi har ringat in branden som uppskattas vara på en yta av cirka 1500 kvadratmeter. Ingen vattenbombning med helikopter behövs, allt är under kontroll i Nykvarn skulle jag vilja säga, säger Magnusson.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 juni 2023 13:10
Senast uppdaterad: 3 juni 2023 13:16

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors