Företag i fokus:

Annons

Trafikverkets nya beslut: Bro mellan broarna

2021_12_1200px-Sodertalje_kanal_flygfoto_2014-09-20

Saltsjöbron. Foto: Creative Commons.

Nu planerar Trafikverket att förbättra framkomligheten på Saltsjöbron i Södertälje. I ett nytt beslut från Trafikverket framkommer det att man nu tar ytterligare en åtgärd för att förbättra robustheten och minska restiderna vid störningar av motorvägsbron en så kallad överledningsbro.

– Nu genomför vi en av åtgärderna från analysarbetet för minskad sårbarhet av förbindelsen över Södertälje kanal vid en störning. Det är en effektiv åtgärd för omledning som vi genomför mycket snabbt, förklarar Lars Sandberg, projektledare på Trafikverket i ett pressmeddelande.

Trafikverket fick uppdraget, från den nationella transportplanen, att utreda sårbarheten för E4/E20 vägbro över Södertälje kanal och har nu kommit fram till en lösning.

En överledningsbro som ska förbättra framkomligheten för trafik på E4/E20 och minska påverkan på den lokala trafiken.

En överledningsbro som ska resultera i bättre framkomlighet utan att bygga en helt ny förbindelse samt halverade kötider på vissa sträckor jämfört med vid en störning med dagens lösning, framgår det i ett pressmeddelande från Trafikverket,

– I analysarbetet har vi utrett många alternativ och däribland Södertälje kommuns önskemål om en tunnel. Den bedömda kostnaden för en tunnel är cirka 4 miljarder och kan stå klar tidigast 20 år efter att finansieringen är löst, säger Lars Sandberg i pressmeddelandet.

– Vi håller med Södertälje om att en tunnel är en bra lösning den dag vi ska bygga ytterligare en förbindelse, men varken underhåll eller breddning av bron kan vänta utan behöver ske omgående, säger Sandberg.

Enligt Trafikverket kommer arbete med överledningsbron påbörjas i samband med att breddning av motorvägsbroarna 2025. Under arbete kommer överledningsbron underlätta under breddningsarbetet och minskade kostnader eftersom överledningsbron kan nyttjas under byggtiden.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 december 2021 00:00
Senast uppdaterad: 2 december 2021 00:00

Ungas framtid i fokus vid konferens i Södertälje

Södertälje kommun - FOTO.Alex Ataseven

Foto: Alexander Isa

Frågan om ungas välbefinnande och framtidstro står i centrum för Södertälje kommuns och Samordningsförbundets kommande konferens tillsammans med nationella samordnaren för Agenda 2030.

Sedan 2022 har Samordningsförbundet i Södertälje finansierat pilotprojektet ”Nu börjar vi med barnen, ett projekt om framtidstro!”, för att kartlägga ungas behov och önskemål. I samband med projektet sker en konferens i Södertälje stadshus i december som syftar till att sprida kunskap och inspiration kring hur samhällets olika aktörer gemensamt kan bidra till att unga mår bra och ser ljust på framtiden.

Under konferensen kommer projektledare som arbetat med pilotprojektet att dela med sig av sina erfarenheter och lärdomar. Bland annat kommer man att diskutera skillnaden mellan främjande och förebyggande insatser för ungas välmående.

Målet är att hitta sätt för samhällets alla sektorer – offentlig, privat och ideell – att gemensamt bidra till att skapa goda förutsättningar för alla barn och unga att må bra och se ljust på livet.

Konferensen äger rum klockan 08:30-10:30, imorgon, den 11 december, i stadshuset.

Skribent: Lucas T

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 10 december 2023 18:14
Senast uppdaterad: 10 december 2023 18:14

SENASTE NYTT: Flera anhållna efter skjutningen i Hovsjö

DSC_0048

Foto: Shamash Oyal

Tre personer sköts mitt i ett bostadsområde. Sent på kvällen kunde polisen gripa tre misstänkta gärningsmän som nu har anhållits av åklagare

Polislarmet om skottlossningen i bostadsområdet kom in klockan 18.45 på lördagskvällen. Enligt polisens talesperson meddelades först till Telgenytt att en person hade blivit skjuten, men enligt nya rapporter hade antalet skjutna personer ökat till tre.

Polisen på plats i samband med skjutningen i Hovsjö. Läsarbild

Flera personer gripna.
Enligt ett vittne, som Expressen har talat med, observerades tre personer i svarta kläder, varav en med luvan uppe, som flydde från platsen. De ska, efter skjutningen, ha sprungit i olika riktningar, enligt tidningens uppgifter.

Under kvällen kunde polisen rapportera att man lyckats gripa tre unga män inom ramen för förundersökningen. Samtliga har anhållits av åklagare under natten. 

De skjutna uppges vara i 18-årsåldern samt en ung pojke i 16-årsåldern. Samtliga fördes till sjukhus för vård. Under natten kunde en av de skjutna lämna sjukhuset efter att ha fått vård.

De andra två vårdas fortfarande på sjukhus med oklara skador, rapporterar polisen.

Läs mer: – Skjutningen i Hovsjö

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 10 december 2023 10:24
Senast uppdaterad: 10 december 2023 10:24

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Julkassen

I samarbete med St: Afrems ortodoxa kyrka
Utdelningen sker den 21 december i S:t Afrems kyrka på
Klockarvägen 110 från klockan 15:00 till 20:00.

Swisha till 123 314 57 03
eller sätt in på Bankgiro 5324-1451.

Ange ”Julkassen” och givarens/företagets namn på inbetalningen. Sista inbetalningsdag är den 15 december.
Är du i behov av Julkassen? Anmäl dig här redan idag.