Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Storsatsning på hundratalet nya bostäder i Nykvarn

Foto: Bokoop

God standard, en månadshyra som ligger under snittet och en promenad på knappa kvarten in till centrum.

Så beskriver bostadsbolaget Bookop sitt kommande bostadsprojekt som ska ge plats åt hundratalet nya bostäder i södra Stockholmsregionen.

Området Bergtorp i Nykvarn växer så det knakar. Här byggs och projekteras för fullt nya villor, radhus och flerbostadshus. Redan under 2022 kommer flerbostadshusen stå färdiga, som kommer att inrymma 145 lägenheter – ettor, tvåor, treor och fyror. Det med ett avstånd på en kvarts promenad till Nykvarn centrum eller nio minuter med buss till tågstationen.

Värt att understryka är att bostadsbolaget erbjuder kooperativa hyresavtal. Det innebär att hyresgästen betalar en insats, likt en medlemsavgift som i det här fallet motsvarar sex månadshyror. Insatsen återges till hyresgästen när denne flyttar, såvida lägenhetens skick inte behöver återställas.

Månadshyrorna ligger på drygt 5 000 kronor till närmre 9 500 kronor, beroende på vilken typ av boende man bor i. Kostnaderna sticker ut i sitt slag, då nyproduktioner i regionen i normala fall kan vara upp emot 35 till 58 procent dyrare.

Text:

Wilhelm Nilsson

Dela via:

Shares
Publicerad: 29 november 2021 00:00
Senast uppdaterad: 29 november 2021 00:00

Länsstyrelsen upphäver beslut om strandskydd i Nykvarn

Nykvarns kommun

Arkivbild

Bygg- och miljönämnden i Nykvarns kommun beslutade i fjol att bevilja en fastighet strandskyddsdispens. Ärendet prövades av Länsstyrelsen som nu upphäver kommunens beslut i strandskyddsärendet.

Den 8 september 2022 medgav nämnden strandskyddsdispens på fastigheten Tingsstaden 1:4 i Nykvarn där en solcellsanläggning är tänkt att uppföras. Nykvarns kommun har bland annat angett att ett uppförande av solcellsanläggningen, som ska placeras i ett område som idag används som betesmark, inte innebär att syftet med strandskyddet motverkas.

Anläggningen beräknades att uppta ett område om cirka 3 700 kvadratmeter väntas generera cirka 485 000 kWh per år och anses vara ett angeläget allmänt intresse.

Länsstyrelsen som valde att pröva nämndens beslut, gör dock en annan bedömning än Nykvarns kommun.

”I detta fall, när anläggningen förväntas generera cirka 485 000 kWh per år, är det dock enligt Länsstyrelsens mening tveksamt att anläggningen kan anses generera sådana långsiktiga fördelar för samhället som krävs för att åtgärden ska kunna ses som ett angeläget allmänt intresse.”, skriver Länsstyrelsen som en av orsakerna till att upphäva beslutet för fastigheten Tingsstaden 1:4 i Nykvarn.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 januari 2023 05:00
Senast uppdaterad: 28 januari 2023 09:03

Noor från Södertälje fick en golden buzzer i Talang

Talang

Noor Al Jabiri från Södertälje. Pressbild: Talang / TV4.

18-åriga Noor Al Jabiri från Södertälje hyllades under kvällens Talang på TV4 med stående ovationer. Hennes sång rörde skådespelerskan Helena Bergström till tårar som valde att tryckte på golden buzzer och skickade Södertäljebon direkt till finalen.

Noor Al Jabiri, som valde att sjunga en tolkning av Katy Perrys ”The one that got away”, berättade om hennes kamp mot psykisk ohälsa. Om hennes erfarenheter med depressioner och bulimi och hoppas att hennes sång ska få fler att söka hjälp.

– Jag har haft problem med depressioner i flera år. Det är en pågående kamp, men man ska våga ta hjälp, säger Noor Al Jabiri till Talang.

När Södertäljebon tog ton var det få som inte berördes av hennes fantastiska röst.

Publiken och juryn var oerhört imponerade av Al Jabiris starka röst och skådespelerskan, Helena Bergström, blev till och med tårögd.

– Jag är otroligt berörd. Jag tycker du är otroligt viktig. Du är en briljant sångerska, du står för något så galet viktigt, säger Bergström och tackade henne för att hon tagit sig till Talang. 

Därefter tryckte hon på golden buzzer och skickade Södertäljebon direkt till finalen i den trettonde säsongen av svenska Talang.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 27 januari 2023 22:40
Senast uppdaterad: 27 januari 2023 22:51

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)