Företag i fokus:

Annons

FÅ 10%

På ditt första köp
med koden

SEYMI22

Skådespelardrömmar besannas – Filmbolag söker talanger i Södertälje

 Foto: Creative Commons.

KRIS ger nu killar och män i Södertälje en chans att leva ut sina skådespelardrömmar. Onsdag den 1 december håller föreningen tillsammans med Wideryd casting en drop-uttagning. Detta inför en dramaserie från filmbolaget bakom Bron, Top Dog och Kalifat.

Wideryd casting söker män mellan 25-45 år och för detta kommer de ha en drop in-uttagning i KRIS föreningslokaler på Övre Torekällgatan 29. Detta inför en inspelning i maj till september 2022 som hålls av filmbolaget Filmlance. Ingen tidigare erfarenhet av skådespeleri är nödvändig.

Nyligen höll man en casting i Lunagallerian för samma serie, men var målgruppen personer under 22 år. Produktionsbolaget ligger bakom film och tv-serier såsom Bron, Beck, Kalifat och, inte minst, Jens Lapedius-serien Top Dog som utspelar sig i Södertälje.

Till den senare tog man hjälp av KRIS, både som rådgivare och till casting av statister. Andra produktioner KRIS Södertälje varit delaktiga igenom castingar är Tv-serierna Snabba cash och Deg.

– Jag har haft andra castingkollegor som hållit i öppna castingar på KRIS tidigare och har fått ett bra intryck därifrån, säger Catrin Wideryd, Casting director för serien.

Men även hon har tidigare hållit castingar i Södertälje. 2007 var hon i Ronnaskolan där hon träffade Simon Malki som fick skådespela som huvudrollen i SVT-serien HABIB (baserad på Douglas Foleys böcker om pojken Habib i Alby. Hon castade nyligen honom på nytt som Alexander Abdallahs (”Snabba Cash”) lillebror i Viaplay-serien ”Thunder in my heart” (av och med Amy Deasismont).

– Så jag har bra förhoppningar på Södertälje, säger Catrin Wideryd

Än så länge har man inte avslöjat mer om serien än att det är en dramaserie som utspelar sig i Stockholmsområdet.

– Jag vågar lova att det kommer bli en grym serie – manuset är otroligt välskrivet och spännande, säger Catrin Wideryd

Drop in-uttagningen äger rum onsdagen 1 december, mellan klockan 12.00 och 16.00.

Text:

Matthias Matsson

Dela via:

Shares
Publicerad: 27 november 2021 00:00
Senast uppdaterad: 27 november 2021 00:00

Hon kritiserar Riksbankens räntebesked – ”Oroande”

3395ff9c-c827-4875-a612-3d155add328f

Laura Hartman, LO:s chefsekonom. Foto: Fredrik Sandin Carlson

I tisdags chockhöjdes styrräntan med 1 procent och blir den största höjningen som Riksbanken gjort sedan 1993.

Nu får den kraftiga höjningen kritik av chefsekonomen Laura Hartman på Landsorganisationen, LO, som anser att det är ett olyckligt beslut.

– En hög inflation är ett reellt bekymmer för alla, särskilt för hushåll med små marginaler. Därför är det förstås viktigt med motåtgärder. Men risken är att räntevapnet skadar ekonomin och ökar arbetslösheten mer än den hjälper mot inflationen, säger Laura Hartman.

Styrräntan höjdes med 1 procent, från 0,75 till 1,75 procent, för att hejda den stigande inflationen som i augusti låg på 9 procent. Enligt Riksbanken är den alldeles för hög och anses urholka hushållens köpkraft och gör det svårare för både företag och hushåll att planera sin ekonomi.

Stefan Ingves, Sveriges riksbankschef, . Foto: Creative Commons.

Hartman därmot anser att Riksbankens räntepolitik är ett ineffektivt vapen som har potentiellt mycket skadliga effekter på svensk ekonomi och arbetslöshet.

– Vad som däremot skulle ha en mer kännbar effekt på inflation är mer direkta åtgärder mot de höga energipriserna. Därför behövs andra, mer direkta och snabba åtgärder mot de höga energipriserna. Annars riskeras omställningen mot ökad elektrifiering som näringslivet anammat. Vi börjar redan se oroande tecken på fler varsel, säger Laura Hartman på paraplyorganisation LO.

Riksbankens mål är att att den långsiktigt inflationen ska ligga på 2 procent. I augusti föregående månad låg den på 9 procent.

Läs även: – Styrräntan chockhöjs – Nu väntas bolånen stiga

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 september 2022 15:37
Senast uppdaterad: 25 september 2022 15:38

MINGELBILDER v.38 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0018-1

FOTO: Shamash Oyal.

Se mingelbilder från föregående veckaMingelbilder v.37

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 september 2022 10:45
Senast uppdaterad: 25 september 2022 10:48

Annons

www.seymisweden.se

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Lanseringserbjudande - Få 10% på ditt första köp!

(Detta är ett betalt annonssamarbete)