Företag i fokus:

Annons

FÅ 10%

På ditt första köp
med koden

SEYMI22

SSK öppnar shop i centrala Södertälje

Gamla turistbyrån vid Saltsjötorget. Foto: Södertälje City.

Samarbetet mellan centrumföreningen Södertälje City och SSK är tillbaka. Efter förra årets succé öppnar SSK shoppen nu på fredag, mitt i Södertälje centrum, gamla turistbyrån vid Saltsjötorget.

SSK Shopen är ett initiativ i samarbete med Södertälje City som arrangerades för första gången förra året. Det blev väldigt lyckat och SSK genomför detta i repris nu i ett nytt läge.  

– Känns extra roligt att vårt samarbete med SSK har utvecklats och att klubben kommer tillbaka till stan med sin uppskattade Popup-butik, säger centrumchefen Aljoša Lagumdžija till Telgenytt.

Förra året var det första gången som det arrangerades som en pilot, i och med att det har varit lyckat valde man att jobba vidare med konceptet även i år.

Shoppen har premiär nu på fredag och håller öppet hela december och kommer att fyllas med spännande nyheter, blå-gula julklappar för både stora och små.

”Vi hoppas att få besök av minst lika många SSK-are som förra året och självklart bjuder vi alltid på en rykande färsk kopp kaffe.”, skriver SSK i ett pressmeddelande.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 november 2021 00:00
Senast uppdaterad: 23 november 2021 00:00

Hon kritiserar Riksbankens räntebesked – ”Oroande”

3395ff9c-c827-4875-a612-3d155add328f

Laura Hartman, LO:s chefsekonom. Foto: Fredrik Sandin Carlson

I tisdags chockhöjdes styrräntan med 1 procent och blir den största höjningen som Riksbanken gjort sedan 1993.

Nu får den kraftiga höjningen kritik av chefsekonomen Laura Hartman på Landsorganisationen, LO, som anser att det är ett olyckligt beslut.

– En hög inflation är ett reellt bekymmer för alla, särskilt för hushåll med små marginaler. Därför är det förstås viktigt med motåtgärder. Men risken är att räntevapnet skadar ekonomin och ökar arbetslösheten mer än den hjälper mot inflationen, säger Laura Hartman.

Styrräntan höjdes med 1 procent, från 0,75 till 1,75 procent, för att hejda den stigande inflationen som i augusti låg på 9 procent. Enligt Riksbanken är den alldeles för hög och anses urholka hushållens köpkraft och gör det svårare för både företag och hushåll att planera sin ekonomi.

Stefan Ingves, Sveriges riksbankschef, . Foto: Creative Commons.

Hartman därmot anser att Riksbankens räntepolitik är ett ineffektivt vapen som har potentiellt mycket skadliga effekter på svensk ekonomi och arbetslöshet.

– Vad som däremot skulle ha en mer kännbar effekt på inflation är mer direkta åtgärder mot de höga energipriserna. Därför behövs andra, mer direkta och snabba åtgärder mot de höga energipriserna. Annars riskeras omställningen mot ökad elektrifiering som näringslivet anammat. Vi börjar redan se oroande tecken på fler varsel, säger Laura Hartman på paraplyorganisation LO.

Riksbankens mål är att att den långsiktigt inflationen ska ligga på 2 procent. I augusti föregående månad låg den på 9 procent.

Läs även: – Styrräntan chockhöjs – Nu väntas bolånen stiga

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 september 2022 15:37
Senast uppdaterad: 25 september 2022 15:38

MINGELBILDER v.38 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0018-1

FOTO: Shamash Oyal.

Se mingelbilder från föregående veckaMingelbilder v.37

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 september 2022 10:45
Senast uppdaterad: 25 september 2022 10:48

Annons

www.seymisweden.se

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Lanseringserbjudande - Få 10% på ditt första köp!

(Detta är ett betalt annonssamarbete)