Företag i fokus:

Metin Hawshos motion godkändes – Minnesdag för folkmordet Seyfo

Liberalernas gruppledare, Metin Hawsho. Foto: Shamash Oyal.

Liberalerna i gruppledare, Metin Hawsho, fick i helgen igenom en motion, efter ett landsmöte i Linköping, att utse den 24/4 till en nationell minnesdag för Seyfo och Armeniska folkmordet.

I Turkiet är det ett brott att hävda att ett folkmord har skett, men i Frankrike är den 24 april en nationell minnesdag för folkmordet Seyfo sedan 2019. Snart kan dagen bli en minnesdag även i Sverige.

– Jag har kämpat för den här frågan väldigt länge. Jag är mycket glad och nöjd att ha fått igenom denna viktiga motion, säger Metin Hawsho (L) till Telgenytt.

Gruppledare för Liberalerna i Södertälje, Metin Hawso, ställde fram en motion om en minnesdag för folkmordet på syrianer/assyrier/armenier/kaldeer och pontiska greker som mördades i nuvarande Turkiet under åren 1915–1918 i helgens landsmöte och fick gehör.

Efter helgens landsmöte och Hawsos godkända motion, kommer nu Liberalerna i sin nationella politik verka för att en minnesdag införs i Sverige, precis som i Frankrike.

I motionen framkommer det att lämpligaste datumet för en minnesdag är den 24 april, just för att det är dagen då folkmordet började.

SENASTE NYTT: Södertäljes partier eniga – 2 miljoner kronor till Seyfo-monument

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 november 2021 00:00
Senast uppdaterad: 23 november 2021 00:00

Milla Sjöstrand rankad som en av Sveriges största talanger

Milla, Foto Michiel Pompert

Milla Sjöstrand
Foto: Michiel Pompert

Milla Sjöstrand, 16, från Södertälje, har klättrat på Aftonbladets årliga ranking av Sveriges största talanger.

Aftonbladets Sportbladet har för tredje året i rad listat Sveriges mest lovande talanger inom olika sporter, och bland de topp 20 återfinns Södertäljes egna racingstjärna, Milla Sjöstrand. Milla, som är Sveriges snabbaste kvinnliga gokartförare, har imponerat stort på motorsportscenen och utses till Sveriges största talanger mellan 15 och 20 år. Hon avancerar från plats 20 förra året till plats 18 i år.

(Annonslänk)

Sjöstrand har deltagit i FIA:s satsningar på kvinnliga förare och tar nu sin karriär utomlands. Under 2024 tävlar hon för MP Motorsports kartingteam Kartstore Benelux i det nederländska mästerskapet.

Nu berättar hon för Aftonbladet om bytet till banracing och målsättningen att köra F1 i framtiden.

– Min målsättning är att utveckla min körning i en internationell miljö med ett bra team. Det är för mig ett nytt team, nytt chassi, ny motortyp, nya däck och nya banor, men jag vill göra bra resultat under säsongen även om det är mycket att lära mig så här i början, säger hon till tidningen.

Hon har dessutom även inlett ett samarbete med Minardi Management, vilket ger henne goda utvecklingsmöjligheter inom formelbilsracing på flera nivåer, inklusive F4, F1 Academy, Formula Regional, F3 och F2.

Milla Sjöstrand under F4-test i Italien i höstas.
Foto: FIA

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 17 maj 2024 17:15
Senast uppdaterad: 17 maj 2024 17:16

Kortköpsproblem hos flera matbutiker

Kort-Babs-terminal-PEXELS

Foto: Pexels

Flera av Axfoods butiker, inklusive Hemköp och Willys, har just nu problem med kortköp. Teknikstrulet påverkar även Snabbgross.

Axfoods dagligvarubutiker, såsom Hemköp och Willys, har drabbats av problem med kortköp. Enligt uppgifter till Telgenytt har även Snabbgross i Södertälje, som också tillhör Axfood, påverkats av tekniska störningar.

Enligt Johanna Eurén, presskontakt på Willys som Aftonbladet varit i kontakt med, handlar det om problem med blipp-funktionen i kortterminalerna. Störningen är tillfällig och påverkar troligtvis butiker i hela landet.

Problemen beror på tekniska problem hos bolagets betaltjänstleverantör.

(Annonslänk)

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 17 maj 2024 13:23
Senast uppdaterad: 17 maj 2024 15:22

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors