Företag i fokus:

Södertelge Volleybollklubbs damlag fortsätter sin segersvit

Södertelge Volleybollklubbs damlag. Foto: Per Eliasson.

Södertelge Volleybollklubbs A-lag på damsidan fortsätter höstens segertåg med två vunna matcher under lördagen på hemmaplan i Brunnsängshallen.

Därmed befäste de ledningen i Division 2 Östra med två matcher kvar i första halvan av serien.

Laget var serietippat, då de mötte Nyköping som låg på plats 7 av 9 innan helgen, och Vallentuna på plats 8. Trots detta började det skakigt, och tjejerna fick inte ihop det egna spelet i de första två seten mot Nyköping.

Första setet vanns till slut med 25-18, och efter flera egna misstag i andra set vann Södertelge även det med minsta möjliga marginal, 26-24. 

– Förra gången mötte vi två topplag, idag var det tvärt om. Ibland är det svårt att själva hålla uppe tempot i den här typen av matcher. Vi var lite skakade och fick inte ihop spelet till en början. Det blev för många enkla misstag från vår sida. Men sen taggade vi till, säger Maja Westerberg, en av tre systrar Westerberg i laget. 

I tredje set föll spelet äntligen på plats, och sen var det ett helt annat spel resten av dagen. I tredje set vann de med 25-13, och i matchen mot Vallentuna var tjejerna egentligen aldrig hotade. 

– I sista matchen spelade vi som vi ska, och tog kontrollen tidigt. Bra servar, anfall och försvar, men också kämparglöd och bra laganda. Med stöd från hemmapubliken blev det till slut en riktigt rolig dag, avslutar storasyster Hilda Westerberg. 

Matchen mot Vallentuna slutade 3-0 (25-21, 25-17, 25-12) till Södertelges fördel.

Text: Johanna Lundgren Gestlöf.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 22 november 2021 00:00
Senast uppdaterad: 22 november 2021 00:00

INSÄNDARE: Sverige måste ta hand om sina pengarna i Ukraina

Z

Ukrainas president, Volodymyr Zelenskyj
Foto: Peter Mydske/Stortinget

”Utrikesminister Ann Linde (S) sa att Sverige inte kommer att kalla hem någon personal från ambassaden i Kiev. Alla vet vad som hände sen.”, skriver skribenten.

Nyligen rapporterade WSJ att stora amerikanska långivare som Pimco och Blackrock vilka gick med på tvåårig paus för räntor och amorteringar för Ukraina efter krigets utbrott trycker nu på för att få Kiev betala ränta igen.

Under två år av krig fick Ukraina miljontals dollar från Sverige. Vi får inte glömma att dessa pengar är svenska och det är bra tid nu att fundera på det. Amerikanska långivare har förmodligen klassificerad information. Vilken motiverade de att påskynda med att få tillbaka sina pengar från Ukraina. Vi borde verkligen följa deras exempel.

Det var just USA som var de första att kalla hem sina diplomater från ambassaden i Ukraina år 2022. Medan europeiska länder avvakade. Sveriges tidigare utrikesminister Ann Linde (S) sa att Sverige inte kommer att kalla hem någon personal från ambassaden i Kiev. Alla vet vad som hände sen.

Både Sverige och Europa måste dra lärodomar från 2022 och reagera snabbare. Ju snabbare desto bättre.

Åke Nyman,
Oberoende ekonom

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 maj 2024 08:30
Senast uppdaterad: 19 maj 2024 12:12

Då öppnar den nya fritidsgården i Ronna

ronna-fritidsgard-2

Foto: Shamash Oyal

Aktivitetshuset i Ronna, en ny samlingspunkt för barn och unga i Södertälje, planeras öppna i augusti 2024. För närvarande är kommunen i full gång med att förbereda allt inför invigningen.

Aktivitetshuset Mosaik i Ronna, Södertälje, som öppnar den 19 augusti 2024, har byggts av Telge Fastigheter. Mosaik, som fått sitt namn från en tävling, är en ny mötesplats för barn och unga där de kan engagera sig i en rad kultur- och fritidsaktiviteter.

(Annonslänk)

Huset, som är 1 000 kvadratmeter stort och kostade 100 miljoner kronor, kommer att innehålla verksamheter från lokala föreningar samt möjligheter till bland annat digitalt och traditionellt hantverk, sporter som basket och musikrelaterade evenemang som konserter.

Maria Lindeberg, chef för Kultur- och fritidskontoret, understryker att detta är en betydande satsning på Södertäljes yngre invånare. En viktig aspekt av planeringen är att upprätthålla en dialog med lokala föreningar för att säkerställa att aktiviteterna möter behoven hos barn och ungdomar i åldersgruppen 10–17 år.

– Genom att öppna Mosaik kan vi ge barn och unga ännu större möjligheter att hitta nya intressen, prova nya saker och skapa värdefulla relationer både med varandra och vuxna. Vi hoppas att alla de verksamheter som kommer rymmas där, ska ge dem oförglömliga upplevelser som de kan ha glädje av hela livet, säger Lindeberg

Fritidsgården Mosaik i Ronna.
Foto: Shamash Oyal

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 maj 2024 05:00
Senast uppdaterad: 18 maj 2024 20:31

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors