Företag i fokus:

Annons

Inställda tågavgångar – SJ: ”Personalbrist”

Foto: Creative Commons.

Den 11:e november gick SJ ut med ett pressmeddelande där man meddelande att man ställer in enstaka avgångar i tågtrafiken i Mälardalen och Bergslagen.

Problemet skulle lösas efter två veckor, men nu ser problemet ut att fortsätta, ett problem som påverkar resenärer till och från Nykvarn.

Från den 12:e november och två veckor framåt skulle trafiken påverkas på grund av bland annat personalbrist som uppstått i samband med inkörningen av ett nytt planeringssystem.

”SJ har gått över till ett nytt planeringssystem som kommer att innebära bättre planering av tågtrafiken. I det nya systemet planeras tidtabell, trafik, personalens scheman och verkstadsproduktion.”, skrev SJ i pressmeddelandet.

– Det inte går att genomföra ett sådant byte utan att det uppstår en del inkörningsproblem. Det är det vi har just nu, och det har lett till en del personalbrist som tvingar oss att ställa in enstaka avgångar, sa SJs presschef Tobbe Lundell i pressmeddelandet.

Nu på fredag, den 26 november, var det planerat att inkörningen av den nya planeringssystem skulle vara i fullt bruk, men enligt nya prognoser kan det dröja innan problemen är helt lösta. Omkring 20 avgångar per dygn ställdes in under helgen och problemet ser ut fortsätta ett par dagar frammåt

– Det handlar alltså om betydligt färre inställda tåg än den gångna veckan, som prognosen ser ut nu, säger Dan Olofsson, på SJ:s pressjour till TT. Vi har bemanning dygnet runt som jobbar med att försöka minska problemen så mycket som möjligt, säger Olofsson

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 22 november 2021 00:00
Senast uppdaterad: 22 november 2021 00:00

Stort polispådrag i centrum

IMG_9020

Läsarbild

Polisinsats centralt med flera enheter på plats onsdagskvällen.

Vid 19-tiden under onsdagskvällen drog en omfattande polisinsats igång i stadens centrum. Enligt ögonvittnen mobiliserades flera polisbilar som riktade in sig på Gallerian Kringlan bland andra platser.

– Poliserna gick snabbt ut ur bilarna och in i gallerian och andra stannade kvar ute, väldigt många poliser på plats, säger ett ögonvittne till telgenytt.

-Vi fick in ett tips vid 18:49 om att en person ska ha blivit jagad av några personer som eventuellt ska ha burit på ett vapenliknande föremål, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Insatsen pågick i ca 2 timmar och polisen kunde senare lämna utan resultat.

-Vi larmades till platsen efter vittnesuppgifter och säkra att inget har skett på platsen kunde vi lämna då vi inte hittade något, avslutar polisens presstalesperson.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 februari 2024 19:58
Senast uppdaterad: 21 februari 2024 20:25

Kvinna frisläppt efter misstanke om mord i Västergård

CBFDEE0A-15E7-49AA-B61B-E81E01E3FEA1

Foto: Shamash Oyal

Kvinna som tidigare anhölls misstänkt för mordet på en man i Södertälje har släppts fri efter att obduktionen visade att dödsfallet orsakades av fallskador.

Det var under söndagseftermiddagen som polisen kallades till Västergård. På plats påträffades en avliden 55-årig man med kraftiga skallskador i ett trapphus, och en kvinna greps senare misstänkt för mord. Obduktionen visade dock att mannen avlidit till följd av fallskador, vilket ledde till att åklagaren beslutade att släppa den anhållna kvinnan fri.

Bland annat framkommer uppgifter om att kvinnan kände offret och att inget mordvapen kunde hittas, vilket ytterligare stärker teorin att dödsfallet inte var resultatet av ett brott.

Polisens tekniker på plats efter dödsfallet i Västergård.
Foto: Shamash Oyal

Förundersökningen är dock inte helt avslutad. Polisen väntar fortfarande på kriminalteknikernas fullständiga utlåtande för att kunna fatta ett slutgiltigt beslut om huruvida utredningen ska läggas ned helt och misstankarna mot kvinnan avskrivas.

En kvinna som anhölls misstänkt för att ha mördat en man i Västergård, Södertälje, har släppts fri efter obduktionen visade att mannen dog av fallskador. Kvinnan greps efter att polisen larmats om ett bråk söndag eftermiddag och hittat mannen död i ett trapphus.

Åklagaren beslutade att släppa kvinnan, som var bekant med offret, eftersom det inte fanns bevis för att någon knuff skett. Ingen misstänkt mordvapen hittades, vilket ytterligare förstärkte osäkerheten om brott begåtts.

Förundersökningen fortsätter medan polisen väntar på ytterligare kriminalteknisk analys för att avgöra om utredningen ska läggas ned helt och kvinnans misstankar avskrivas.

(Annonslänk)

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 februari 2024 18:00
Senast uppdaterad: 21 februari 2024 17:03

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors