Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Khouri påstås kontrollera nätverk från fängelse – Nekas telefontillstånd

Anstalten i Härnösand. Foto: Kriminalvården.

Den livstidsdömde ledaren för Södertäljenätverket, Berno Khouri, förlorar en domstolstvist om att få tillbaka besöks- och telefontillstånden till sina föräldrar. Bakgrunden till tvisten är Kriminalvården skärpte Khouris restriktioner i februari på säkerhetsanstalten i Härnösand och påstod att han kontrollerar nätverket från fängelset.

Khouri överklagande omprövningsbeslutet och yrkade att de sökta tillstånden skulle beviljas, men överklagan avslog, framkommer det i beslutet från förvaltningsrätten tidigare i veckan.

”Att han ska vara en ledare och ingå i ett nätverk – ligger cirka 11–12 år tillbaka i tiden och kan inte för all framtid anföras som skäl och belasta honom i ett negativt hänseende.”, framgick det i överklagan.

Enligt beslutet kan telefontillstånden äventyra säkerheten i anstalten, motverka Berno Khouris anpassning i samhället eller vara till skada för någon annan. Bakgrunden till beslutet, om att inte bevilja Khouri telefon- eller besökstillstånd till sina föräldrar, är Kriminalvårdens bedömning om bland annat att riskerna inte kan avstyras genom kontroll och avlyssning.

Khouri själv anser att myndighetens bedömning är baserad på gammalt underlag och inte ska användas som skäl mot honom för all framtid. Han anser även att han inte fått chans att bevisa att riskerna numera är ”förmildrade eller obefintliga”.

Ledaren är sedan 2015 placerad på säkerhetsavdelning mot bakgrund av att han är dömd till livstids fängelse för grov brottslighet, samt att han haft en ledande roll över ett nätverk som utfört våldsrelaterad och ekonomisk brottslighet.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 november 2021 00:00
Senast uppdaterad: 21 november 2021 00:00

BILDEXTRA: Manifestation för Södertälje lockade storpublik

Shamash Oyal

Manifestationen ”Stå upp för Södertälje 2033”. Foto: Shamash Oyal / SBBK

Svea Rolander. Foto: Shamash Oyal

Emilia Englund. Foto: Shamash Oyal

Bild: SBBK

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 mars 2023 20:19
Senast uppdaterad: 28 mars 2023 20:29

Wardia prisas av kommunen för sin färgglada teckning

W

Bild: Södertälje kommun

Under måndagen hölls den årliga teckningstävling som arrangeras av Telge fastigheter. Priset tilldelades till Wardia Issa från klass 4B på Södertälje Friskola.

Teckningstävling arrangerades för fjärdeklassare under temat ”vår snälla stad” som totalt hade 23 klassar som deltog. Wardia Issa från Södertälje Friskola kammande hem hela tävlingen med sin färgglada teckning och fick ta emot en prischeck på 4000 kronor för sin klass.

Motiveringen löd:
”En positiv upplevelse som sprakar av färger, glädje och kreativitet. Här får alla vara med, även skyddshelgonet Ragnhild. Till och med de höga husen som sträcker sig mot skyn är klädda i vackra färger. Det märks att det är en snäll stad; en stad att tycka om och vilja bo i. Här förtjänar alla en guldkrona på huvudet.”

Tävlingen har pågått i mer än tio år som syftar till att uppmuntra och belöna kreativitet. Priset delades ut i stadshuset av Lars Greger (MP) och Krister Mellström från Telge Fastigheter.

Wardia Issas vinnarteckningen som nu hänger på väggen i Stadshuset. Bild: Södertälje kommun

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 mars 2023 18:42
Senast uppdaterad: 28 mars 2023 18:42

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors