Företag i fokus:

Annons

Khouri påstås kontrollera nätverk från fängelse – Nekas telefontillstånd

Anstalten i Härnösand. Foto: Kriminalvården.

Den livstidsdömde ledaren för Södertäljenätverket, Berno Khouri, förlorar en domstolstvist om att få tillbaka besöks- och telefontillstånden till sina föräldrar. Bakgrunden till tvisten är Kriminalvården skärpte Khouris restriktioner i februari på säkerhetsanstalten i Härnösand och påstod att han kontrollerar nätverket från fängelset.

Khouri överklagande omprövningsbeslutet och yrkade att de sökta tillstånden skulle beviljas, men överklagan avslog, framkommer det i beslutet från förvaltningsrätten tidigare i veckan.

”Att han ska vara en ledare och ingå i ett nätverk – ligger cirka 11–12 år tillbaka i tiden och kan inte för all framtid anföras som skäl och belasta honom i ett negativt hänseende.”, framgick det i överklagan.

Enligt beslutet kan telefontillstånden äventyra säkerheten i anstalten, motverka Berno Khouris anpassning i samhället eller vara till skada för någon annan. Bakgrunden till beslutet, om att inte bevilja Khouri telefon- eller besökstillstånd till sina föräldrar, är Kriminalvårdens bedömning om bland annat att riskerna inte kan avstyras genom kontroll och avlyssning.

Khouri själv anser att myndighetens bedömning är baserad på gammalt underlag och inte ska användas som skäl mot honom för all framtid. Han anser även att han inte fått chans att bevisa att riskerna numera är ”förmildrade eller obefintliga”.

Ledaren är sedan 2015 placerad på säkerhetsavdelning mot bakgrund av att han är dömd till livstids fängelse för grov brottslighet, samt att han haft en ledande roll över ett nätverk som utfört våldsrelaterad och ekonomisk brottslighet.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 november 2021 00:00
Senast uppdaterad: 21 november 2021 00:00

Myndighetspost öppnades av anställd – ”Oacceptabelt”

2022_03_HALL

Anstalten Hall i Södertälje. Foto: Kriminalvården

Tidigare i år inkom två anmälningar till Justitieombudsmannen, JO, om att kriminalvårdare öppnat och läst intagnas myndighetspost.

Nu riktar JO allvarlig kritik mot anstalten Hall i Södertälje då agerandet strider mot fängelselagen.

Enligt JO-anmälan ska en av de intagna påpekat till ansvarig tjänsteman att det är en otillåten handling att granska dennes post, men fått svar av säkerhetsavdelningens samordnare att de ”alltid gör så”. En av anmälningarna, som inkommit till JO, ska enligt uppgifter vara från en fängslad gängledare från Göteborg.

Ärendet har granskat av Justitieombudsmannen som nu riktar allvarlig kritik mot anstalten i Södertälje.

JO anser att det är anmärkningsvärt och oacceptabelt att personal, som arbetar med posthantering, inte är medveten om att brev till Kriminalvården utgör myndighetspost och därför inte får granskas.

”Det inträffade ar givetvis helt oacceptabelt och anstalten förtjänar allvarlig kritik.”, skriver Justitieombudsmannen i beslutet.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 1 december 2022 13:02
Senast uppdaterad: 1 december 2022 13:02

Överraskning väntar besökarna under SBBKs hemmamatch

SBBK

Foto: Södertälje City

Idag, torsdag den 1 december, delar Södertälje City ut en tidig julgåva till alla besökare i Täljehallen. Nämligen det populära Södertäljekortet – presentkortet för shopping, mat och nöje.

Efter en stark vinst på bortaplan mot Kalmar tar SBBK emot Nässjö Basket i Täljehallen idag klockan 19:00. I samband med hemmamatchen kommer besökarna få en tidig julklapp av SBBKs partner, Södertälje City.

– Södertälje City samverkar med företag och föreningar kring en rad insatser och initiativ. Här ser vi en möjlighet att göra något nytt och roligt tillsammans med SBBK såhär inför julen, säger Aljoša Lagumdzija, VD Södertälje City.

Nu kan besökarna stötta SBBK och samtidigt få med sig en present hem. Under matchen kommer alla få ett eget Södertäljekort, Södertälje Citys gemensamma presentkort som gäller i upp emot 70 butiker i Södertälje, och kommer att vara tankad med ett hemligt belopp.

Södertäljekortet gäller i upp emot 70 butiker.

– Vi ser samarbetet med SBBK som ett mycket viktigt led i att stötta och ytterligare stärka Södertälje som idrotts och besöksstad. Med denna aktivitet vill vi ge tillbaka till Södertäljebor och övriga matchbesökare, vilket känns extra viktigt nu när det är tuffare tider. Tillsammans vill både vi och SBBK fortsätta vara goda ambassadörer för Södertälje, säger Tomas Björck, ordförande Södertälje City.

SBBK ligger på en åttonde plats med 12 matcher spelade och möter Nässjö som ligger på en sjunde plats med en match mindre spelad.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 1 december 2022 09:19
Senast uppdaterad: 1 december 2022 09:19

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)