Företag i fokus:

Annons

Basketprofilen Florence Melkemichel – Startade ett kvinnligt basketlag

WOMEN IN SPORTS – Foto: Paulina Thorén.

Basketprofilen Florence Melkemichel, som är en av grundarna till Streetbasket Festivalen, startade ett nytt basketlag för kvinnor som på kort tid lyckats ta sig upp till division 3 i Stockholms län.

Melkemichels basketlag har blivit oerhört populär bland unga kvinnor som hade hela 25 tjejer under lagets första träning.

– Jag brinner verkligen för basket och med nya laget vill jag upplysa hur stor sporten är för oss syrianska kvinnor, säger Florence Melkemichel till Telgenytt.

Florence Melkemichel, som spelat basket större delen av sitt liv, fick en skada som satte stopp för karriären i ung ålder.

Efter en lång återhämtning blev saknaden för stor och sökte sig tillbaka till sporten 2017. Kort därefter startade hon sitt egna lag, korpenlaget Syrianska BK som nyligen ändrade namn till SBBK Eagles.

– Jag visste att vi många saknade sporten och ville börja spela igen. Tillsammans med vänner och bekanta bildade vi vårt första korpenlag och hela 25 tjejer deltog på första träningen, säger Florence Melkemichel.

Varför just Syrianska BK från början.

– Min dröm har och alltid varit att starta ett eget basketlag. Att det blev namnet Syrianska BK har med att dom flesta i laget är syrianer samt att jag identifierar mig själv som syrian.

Ni bytte nyligen namn till SBBK Eagles, hur kommer det sig att ni ändrade?

– Vi ändrade namnet för någon månad sen bara. Vår hemmaarena är Täljehallen och jag känner verkligen att vi representerar SBBK. Samtidigt vill jag behålla det som var grunden till laget, loggan. Syrianska örnen som är loggan och representerade våra matchställ från början fortsätter att göra det under namnet SBBK EAGLES.

Idag består laget av 16 spelare med bland annat fd elitspelare från bland annat SBBK, Tumba och Botkyrka som på kort tid lyckats ta sig upp till division 3 i Stockholms län.

Här spelar även unga tjejer som Florence Melkemichel uppmärksammat under den årliga Streetballfestivalen hon är med och arrangerar, men som tyvärr ställdes in 2020 och 2021 på grund av Covid-19.

– Alla är välkomna att spela med oss. Det är ett härlig lag med spelare från olika orter och med olika bakgrunder, jag verkligen älskar hur alla smälter in i gruppen direkt. Jag brinner för gemenskapen, hur äldre och yngre kvinnor kliver in in laget och bara kör. Det driver mig att hålla igång det

Cecilia Lönn Farías – 19-åringen som tränar tjejer i rytmisk gymnastik

Foto/Text: Paulina Thorén.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 15 november 2021 00:00
Senast uppdaterad: 15 november 2021 00:00

Stort polispådrag i centrum

IMG_9020

Läsarbild

Polisinsats centralt med flera enheter på plats onsdagskvällen.

Vid 19-tiden under onsdagskvällen drog en omfattande polisinsats igång i stadens centrum. Enligt ögonvittnen mobiliserades flera polisbilar som riktade in sig på Gallerian Kringlan bland andra platser.

– Poliserna gick snabbt ut ur bilarna och in i gallerian och andra stannade kvar ute, väldigt många poliser på plats, säger ett ögonvittne till telgenytt.

-Vi fick in ett tips vid 18:49 om att en person ska ha blivit jagad av några personer som eventuellt ska ha burit på ett vapenliknande föremål, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Insatsen pågick i ca 2 timmar och polisen kunde senare lämna utan resultat.

-Vi larmades till platsen efter vittnesuppgifter och säkra att inget har skett på platsen kunde vi lämna då vi inte hittade något, avslutar polisens presstalesperson.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 februari 2024 19:58
Senast uppdaterad: 21 februari 2024 20:25

Kvinna frisläppt efter misstanke om mord i Västergård

CBFDEE0A-15E7-49AA-B61B-E81E01E3FEA1

Foto: Shamash Oyal

Kvinna som tidigare anhölls misstänkt för mordet på en man i Södertälje har släppts fri efter att obduktionen visade att dödsfallet orsakades av fallskador.

Det var under söndagseftermiddagen som polisen kallades till Västergård. På plats påträffades en avliden 55-årig man med kraftiga skallskador i ett trapphus, och en kvinna greps senare misstänkt för mord. Obduktionen visade dock att mannen avlidit till följd av fallskador, vilket ledde till att åklagaren beslutade att släppa den anhållna kvinnan fri.

Bland annat framkommer uppgifter om att kvinnan kände offret och att inget mordvapen kunde hittas, vilket ytterligare stärker teorin att dödsfallet inte var resultatet av ett brott.

Polisens tekniker på plats efter dödsfallet i Västergård.
Foto: Shamash Oyal

Förundersökningen är dock inte helt avslutad. Polisen väntar fortfarande på kriminalteknikernas fullständiga utlåtande för att kunna fatta ett slutgiltigt beslut om huruvida utredningen ska läggas ned helt och misstankarna mot kvinnan avskrivas.

En kvinna som anhölls misstänkt för att ha mördat en man i Västergård, Södertälje, har släppts fri efter obduktionen visade att mannen dog av fallskador. Kvinnan greps efter att polisen larmats om ett bråk söndag eftermiddag och hittat mannen död i ett trapphus.

Åklagaren beslutade att släppa kvinnan, som var bekant med offret, eftersom det inte fanns bevis för att någon knuff skett. Ingen misstänkt mordvapen hittades, vilket ytterligare förstärkte osäkerheten om brott begåtts.

Förundersökningen fortsätter medan polisen väntar på ytterligare kriminalteknisk analys för att avgöra om utredningen ska läggas ned helt och kvinnans misstankar avskrivas.

(Annonslänk)

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 februari 2024 18:00
Senast uppdaterad: 21 februari 2024 17:03

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors