Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Basketprofilen Florence Melkemichel – Startade ett kvinnligt basketlag

WOMEN IN SPORTS – Foto: Paulina Thorén.

Basketprofilen Florence Melkemichel, som är en av grundarna till Streetbasket Festivalen, startade ett nytt basketlag för kvinnor som på kort tid lyckats ta sig upp till division 3 i Stockholms län.

Melkemichels basketlag har blivit oerhört populär bland unga kvinnor som hade hela 25 tjejer under lagets första träning.

– Jag brinner verkligen för basket och med nya laget vill jag upplysa hur stor sporten är för oss syrianska kvinnor, säger Florence Melkemichel till Telgenytt.

Florence Melkemichel, som spelat basket större delen av sitt liv, fick en skada som satte stopp för karriären i ung ålder.

Efter en lång återhämtning blev saknaden för stor och sökte sig tillbaka till sporten 2017. Kort därefter startade hon sitt egna lag, korpenlaget Syrianska BK som nyligen ändrade namn till SBBK Eagles.

– Jag visste att vi många saknade sporten och ville börja spela igen. Tillsammans med vänner och bekanta bildade vi vårt första korpenlag och hela 25 tjejer deltog på första träningen, säger Florence Melkemichel.

Varför just Syrianska BK från början.

– Min dröm har och alltid varit att starta ett eget basketlag. Att det blev namnet Syrianska BK har med att dom flesta i laget är syrianer samt att jag identifierar mig själv som syrian.

Ni bytte nyligen namn till SBBK Eagles, hur kommer det sig att ni ändrade?

– Vi ändrade namnet för någon månad sen bara. Vår hemmaarena är Täljehallen och jag känner verkligen att vi representerar SBBK. Samtidigt vill jag behålla det som var grunden till laget, loggan. Syrianska örnen som är loggan och representerade våra matchställ från början fortsätter att göra det under namnet SBBK EAGLES.

Idag består laget av 16 spelare med bland annat fd elitspelare från bland annat SBBK, Tumba och Botkyrka som på kort tid lyckats ta sig upp till division 3 i Stockholms län.

Här spelar även unga tjejer som Florence Melkemichel uppmärksammat under den årliga Streetballfestivalen hon är med och arrangerar, men som tyvärr ställdes in 2020 och 2021 på grund av Covid-19.

– Alla är välkomna att spela med oss. Det är ett härlig lag med spelare från olika orter och med olika bakgrunder, jag verkligen älskar hur alla smälter in i gruppen direkt. Jag brinner för gemenskapen, hur äldre och yngre kvinnor kliver in in laget och bara kör. Det driver mig att hålla igång det

Cecilia Lönn Farías – 19-åringen som tränar tjejer i rytmisk gymnastik

Foto/Text: Paulina Thorén.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 15 november 2021 00:00
Senast uppdaterad: 15 november 2021 00:00

Ledaren döms till fängelse efter den grova utpressningen

IMG_9516

FOTO: Ur polisens förundersökning.

Den person som pekas ut av polisen som ledare för ett kriminellt nätverk i Södertälje döms till fängelse.

Tre personer, från Stockholm, Södertälje och Nykvarn, från ett kriminellt nätverk greps och åtalades för grov utpressning av en företagare i Södertälje. En av personerna, en 28-årig man, bedöms av polis ha en ledande roll i en konflikt mellan kriminella gäng i Södertälje.

Det var under perioden oktober till november som 28-åringen, tillsammans med två andra män, 20 och 21 år gamla som misstänktes för medhjälp till försök till grov utpressning, utsattes en företagare för hot och krav på betalning av en påstådd skuld.

”Du är skuldsatt nu eftersom du har sagt mitt namn. Du måste betala 50 000 kr på grund av det, du har 48 timmar på dig att hämta dem.”, ska 28-åringen ha sagt till företagaren.

Trots flera försök att lösa sig ut ur situationen fortsatt männen att pressa honom och dennes familj. Företagaren beslutade slutligen att kontakta polis och upprättade en anmälan, men valde även att flytta från landet efter oro om sin egen säkerhet.

Rättegången mot männen inleddes den 13 mars och nu meddelar domstolen sitt beslut i ärendet.

De två unga männen som misstänktes för medhjälp till försök till grov utpressning frias, men 28-åringen döms i tingsrätten. Mannen som polisen pekar ut som ledare för ett kriminellt nätverk och tillhör falangen i Saltskog dömds till ett års fängelse.

Läs även: – Utpressad familj lämnar Sverige – ”Ohållbart att bo här”

Misstänkta utpressarna och den utsatta företagaren. FOTO: Ur polisens förundersökning.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 31 mars 2023 17:16
Senast uppdaterad: 31 mars 2023 17:17

Utsattes för knivattack och rånförsök – Lurades av vän

2022_01_polis

Arkivbild.

En Södertälje utsattes för knivhugg under ett rånförsök. Två män, varav en medborgare i Afghanistan, dömdes för försök till rån. Men nu ska en av männen prövas av Högsta domstolen för sin roll i ärendet.

Rånförsöket ägde rum i Södertälje den 11 augusti 2021. Offret hade körts till en plats av sin kompis där en annan väntade. Väl på plats slets offrets bildörr upp och under vapenhot tvingades att lämna över en värdefull guldkedja, men när offret gjorde motstånd höggs han med en kniv. Den andra gärningsmannen satt och väntade i bilen och hävdar att han inte kände till någon brottsplan. Inte heller ska han ha märkt det pågående rånförsöket medan han väntade i bilen och yrkar på att bli friad från brottsanklagelserna.

I hovrätten dömdes den ena mannen, född 2000, till tre år och sex månaders fängelse för försök till grovt rån samt misshandel och narkotikabrott vid ett tidigare tillfälle. Den andra mannen född 2001, som skjutsade offret till platsen, dömdes till skyddstillsyn och fängelse i tre månader.

Två hovrättsråd var dock skiljaktiga och ansåg att mannen, född 2001, skulle dömas för medhjälp. Nu återstår det att se vad Högsta domstolen beslutar, men Riksåklagaren motsätter sig en ändring av domen och anser att mannen agerade tillsammans med sin kompis och var en del av en gemensam brottsplan.

”Han måste ha insett att det fanns en risk. Han har också genom sitt agerande visat att han varit likgiltig inför den omständigheten att ett rån kunde komma att begås. Mot denna bakgrund ska han dömas för att ha främjat rånförsöket på det sätt som åklagaren har påstått”, skriver hovrätten.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 31 mars 2023 15:23
Senast uppdaterad: 31 mars 2023 15:24

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors