Företag i fokus:

Annons

Basketprofilen Florence Melkemichel – Startade ett kvinnligt basketlag

WOMEN IN SPORTS – Foto: Paulina Thorén.

Basketprofilen Florence Melkemichel, som är en av grundarna till Streetbasket Festivalen, startade ett nytt basketlag för kvinnor som på kort tid lyckats ta sig upp till division 3 i Stockholms län.

Melkemichels basketlag har blivit oerhört populär bland unga kvinnor som hade hela 25 tjejer under lagets första träning.

– Jag brinner verkligen för basket och med nya laget vill jag upplysa hur stor sporten är för oss syrianska kvinnor, säger Florence Melkemichel till Telgenytt.

Florence Melkemichel, som spelat basket större delen av sitt liv, fick en skada som satte stopp för karriären i ung ålder.

Efter en lång återhämtning blev saknaden för stor och sökte sig tillbaka till sporten 2017. Kort därefter startade hon sitt egna lag, korpenlaget Syrianska BK som nyligen ändrade namn till SBBK Eagles.

– Jag visste att vi många saknade sporten och ville börja spela igen. Tillsammans med vänner och bekanta bildade vi vårt första korpenlag och hela 25 tjejer deltog på första träningen, säger Florence Melkemichel.

Varför just Syrianska BK från början.

– Min dröm har och alltid varit att starta ett eget basketlag. Att det blev namnet Syrianska BK har med att dom flesta i laget är syrianer samt att jag identifierar mig själv som syrian.

Ni bytte nyligen namn till SBBK Eagles, hur kommer det sig att ni ändrade?

– Vi ändrade namnet för någon månad sen bara. Vår hemmaarena är Täljehallen och jag känner verkligen att vi representerar SBBK. Samtidigt vill jag behålla det som var grunden till laget, loggan. Syrianska örnen som är loggan och representerade våra matchställ från början fortsätter att göra det under namnet SBBK EAGLES.

Idag består laget av 16 spelare med bland annat fd elitspelare från bland annat SBBK, Tumba och Botkyrka som på kort tid lyckats ta sig upp till division 3 i Stockholms län.

Här spelar även unga tjejer som Florence Melkemichel uppmärksammat under den årliga Streetballfestivalen hon är med och arrangerar, men som tyvärr ställdes in 2020 och 2021 på grund av Covid-19.

– Alla är välkomna att spela med oss. Det är ett härlig lag med spelare från olika orter och med olika bakgrunder, jag verkligen älskar hur alla smälter in i gruppen direkt. Jag brinner för gemenskapen, hur äldre och yngre kvinnor kliver in in laget och bara kör. Det driver mig att hålla igång det

Cecilia Lönn Farías – 19-åringen som tränar tjejer i rytmisk gymnastik

Foto/Text: Paulina Thorén.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 15 november 2021 00:00
Senast uppdaterad: 15 november 2021 00:00

Elpriserna ökar ytterligare i Nykvarn och Södertälje idag

Södertälje kommun, Nykvarn. Montage Alex Ataseven

Arkivbild

Elpriset i Nykvarn och Södertälje kommun , steg under tisdagen till den högsta sedan den 7 september. Idag väntas elanvändningen bli ännu dyrare för Nykvarn och Södertäljebor.

Under gårdagen låg priser på 3,90 kronor per kWh och idag stiger priset till 4,25 kronor enligt nordiska elbörsen, Nordpool. Enligt beräkningen väntas timpriset vara som allra högst mellan klockan 17 och 18 för hushållen och företagen i Nykvarn och Södertälje.

De senaste 30 dagarna har snittet legat på 1,31 kronor per kWh, alltså ungefär fem gånger så högt som 2020. Förra året var motsvarande siffra 0,84 kronor per kWh.

Under det senaste året har det varit markanta skillnader i pris mellan de olika prisområden i Sverige, men just i morgon är snittpriset detsamma i hela landet.

Dagens elpris, i elområde 3, som Nykvarn och Södertälje kommun tillhör, blir det högst dagspriset sedan augusti månad.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 30 november 2022 04:00
Senast uppdaterad: 29 november 2022 21:54

DEBATT: Moderaternas livlina till Socialdemokraterna

Boel Rosen

Foto: Shamash Oyal.

När jag för några månader sedan läste om hur kristdemokrater kände sig lurade över ett samarbete med Socialdemokraterna så skrattade jag lite smått för mig själv.

I allra flesta kommuner kramas KD med L, M, och SD, men inte här i Södertälje. Här lever politiken sitt egna liv sedan många år tillbaka.

I vår stad är det häpnadsväckande hur det luktas i stjärten på Socialdemokraterna och finner märkligt nog guld och gröna skogar. Tog föregivet att Moderaternas nos är betydligt känsligare andras.

Jag har röstat blått sedan Carl Bildt var en gröngöling på 80-talet och jag minns när Marita Lärnestad tackades av och Rosenberg klev på. En yngling som vill mycket inför varje val. Som moderat i Södertälje har jag inte haft höga krav på gruppledaren, men att svika sina väljare genom att ingå samarbete med Socialdemokraterna är under all kritik och ett löftesbrott mot trofasta väljare. Vi moderater vill inte ha ett samarbete med sossar.

Socialdemokraterna i Södertälje har trampat i gyttjan allt för länge och ligger väldigt pyrt till.

Hade jag fått säga mitt så hade jag uppmanat Moderaternas gruppledare att stå rakryggad och ta nya tag inför valet 2026 och låta Socialdemokraterna konfrontera sin stormiga tid som väntar.

En KD-vilde som är anmäld för sexuellt ofredande och nu ryktet om att ännu en högt uppsatt politiker anklagats för olämpligt beteende mot kvinnor. Socialdemokraterna har en rörig och osäker tid framför sig.

Istället kastade Moderaternas gruppledare en glänsande livlina till sina politiska motståndare. Varför.

Ett väldigt smart drag av Socialdemokraterna

Med Moderaternas livlina kan Socialdemokraterna nu damma av sig allt det negativa som förknippas med dem och klippa alla kontaminerade band som hotar makten. Ett väldigt smart drag av Socialdemokraterna och uppenbarligen lika lätt som att stjäla godis från ett barn.

Detta gynnar enbart Socialdemokraterna i sista raden. För Moderaternas del betyder det tappat förtroende. Vad som sades, eller lovades, för att övertala Rosenberg är jag och många andra intresserade av att veta.

Moderaternas gruppledare har på ett väldigt oansvarig sätt lurat tusentals väljare i Södertälje och kan ha gjort sig skyldig till ett löftesbrott. Ingen moderat som jag känner vill se ett samarbete med Socialdemokraterna och förknippas med skandalerna som florerar runt dem.

Jag är väldigt besviken.

Hans

Text:

Detta är en insändare! Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 29 november 2022 16:00
Senast uppdaterad: 29 november 2022 14:26

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)