Företag i fokus:

Södertäljes äldsta bilhandlare på Birkavägen öppnade redan 1985

Bilförsäljarna Stene Carlgren och Tim Forsberg. Foto: Eric Germundsson.

Södertäljes äldsta bilhandlare ligger på Birkavägen som öppnade redan 1985 drivs idag av två entusiastiska kompanjoner, Tim Forsberg och Stene Carlgren.

Stene Carlgren var den som introducerade Tim Forsberg, för 12 år sedan, efter att ha sett hans unika talang för bilar. Idag jobbar kompanjonerna sida vid sida i den anrika Birkahallen vid Grusåsen.

Tim intresse för bilar går många år tillbaka. Som ung var Tims mammas tillsammans med en etablerad bilhandlare, Tommy Forsberg, som jobbade tillsammans ihop med sin bror Peter Forsberg.

Peter Forsberg, som är en kultförklarad bilhandlare, men också en gammal ordförande i SSK och vice ordförande i Svenska Ishockeyförbundet, insåg Tims fantastiska egenskaper när han en dag besökte bilhallen med Tommy.

Nästkommande vecka fick Tim provanställning i ett halvår för att därefter utvärdera situationen. 12 år senare är Tim kvar på samma plats och är en av Södertäljes främsta bilförsäljare.

Telgenytt träffar Tim i den gamla och anrika hallen på Birkavägen, en plats där det en gång låg en OK-mack.

Har du haft andra yrken?

-Ja, har jobbat som bilrekondare, truckförare, lagerarbetare och en del i databranschen, säger Tim Forsberg till Telgenytt.

Det bästa sättet att skaffa sig en bil på, leasa eller köpa?
– Som privatperson rekommendera jag starkt att köpa.

Nån populär bil du rekommenderar?

– Ja, en Citroën C4. Den har grym design, lite förhöjd med lite SUV känsla och bensinsnål. Mycket bil för pengarna och coolast just nu.

Hur blir man bilhandlare?

– Man bör nog vara social kompetent och ha ett affärssinne, nu var det en slump att jag blev det. Stene anade väl att jag hade talang och han sa åt mig att jobba som provanställd i ett halvår sen fick vi se. Har jobbat här i 12 år nu.

Är det bra betalt i branschen ?

– Det är lite tillknäppt just nu, det har blivit tuffare tack vare Corona. Det råder bilbrist just nu i Sverige och svårt att få tag i nya bilar, men annars kan det vara ett mycket bra betalt jobb. Beroende på hur mycket man säljer.

Påverkar bensinpriset bilförsäljningen just nu?

– Nej! Folk ska ha bil ändå.

Hur är det att sälja elbilar?

– Vi säljer det folk vill ha. Vill dom ha en elbil så finns det, vill dom ha en dieselbil så ordnar vi det. Folk börjar få upp ögonen för elbilar mer och mer. Driftkostnaden är ju ganska markant billigare, men man får lägga upp mycket mera pengar.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 10 november 2021 00:00
Senast uppdaterad: 17 juni 2022 23:55

Stor polisinsats efter larm om inbrott

polis

Arkivbild

Vid 18-tiden på kvällen inkom ett larm om inbrott, med oklar adress men med indikationer på att det skett i Ronna/Lina-området. Polisen har bekräftat sin närvaro på plats med flera enheter som svar på larmet.

Enligt uppgifter till Telgenytt är det fortfarande oklart exakt var inbrottet har ägt rum. Polisen är förtegen med detaljer kring insatsen men har bekräftat att man arbetar aktivt i området och att personer förhörs som en del av utredningsarbetet.

– Vi är på plats i Södertälje med anledning av ett misstänkt inbrott. Personer har kontrollerats i området, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Detaljerna kring händelsen och eventuella gripanden eller beslag är ännu oklara. Polisens arbete fortsätter och mer information väntas bli tillgänglig allteftersom utredningen framskrider.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 20:15
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 19:43

Viktiga poäng står på spel för NIF inför slutspurten

image

#29 Markus Jonsson får se ännu en lagkamrat på skadelistan
Foto: RG Foto-Media

Inför kommande omgång ställs NIF mot tabellsjuan Linköping IBK i Furuborghallen. Det är två lag som kämpar för att befästa sin position i tabellen – Linköping vill inte tappa mer mark i jakten om en slutspelsplats och NIF vill inte dras med i nedflyttningsstriden.

NIF som har ett försprång på 4 poäng före Karlstad och Helsingborg behöver få med sig poäng under söndagen då nästa match på spelschemat är mot Karlstad på bortaplan. Senaste mötet mot Linköping slutade i dubbla förluster – matchen slutade 9–3 till Linköping och NIF:s skickliga bolltrollare Valdemar Ahlroth drog av korsbandet. Frånvaron från Ahlroth har definitivt märkts av både spelmässigt och resultatmässigt.

#23 Hampus Ahrén missar resten av säsongen
Foto: RG Foto-Media

Ännu en tråkig nyhet för hemmapubliken som är på plats i Furuborghallen är att de inte kommer att få se mer av Hampus Ahrén på planen denna säsong. Detta efter att Ahrén skadat sig på sin arbetsplats vilket slutade med operation som gör att han blir borta resterande säsong och det är det största avbräcket för NIF (läs mer här) (https://www.nykvarnsif.se/information-kring-hampus-ahrens-franvaro/) .

Skadelistan har enbart ökat för NIF och flertal spelare har stått med på den men har sedan lyckats komma tillbaka till spel igen. Förutom Ahlroth och Ahrén så blev det klart sedan tidigare att Jesper Lindströms säsong också är över.  Det är 3 tunga namn för NIF som inte är med i slutspurten och det kan ha en avgörande betydelse som kan i värsta fall innebära att de går miste om nytt kontrakt.

Foto: Roland Osbeck

Trotts skadorna på stjärnspelarna så öppnar det upp möjligheter för andra spelare att kliva fram. Spelare som Filip Ceder och Kevin Mattsson är två spelare som publiken kan få se mer av under avslutande omgångarna. Ceder som stod för månadens mål under oktober 2023 mot AIK har inte haft lika mycket speltid under säsongen men det kan bli annorlunda inför söndagen. Mattsson går från klarhet till klarhet och bjuder hemmapubliken på kreativa lösningar.

Söndagens motståndare Linköping har under säsongen gjort ett par överträffande prestationer när man bland annat tagit full pott på hemmaplan mot både Storvreta (1: a) och Falun (2: a). Kan NIF störa Linköping och knipa åt sig 3 poäng i kampen om att säkra nytt kontrakt?

Matchen spelas söndagen den 3 mars kl.17.00 i Furuborghallen.
Säkra din biljett nu här:

Matchen går att se via Sportexpressen TV här:

Text:

Henrik Ojeda

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 19:35
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 19:35

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors