🕝 1 minuter
Vandrarhemmet går i konkurs - Tömdes på gäster redan i somras
Publicerad 9 november 2021 01:00
Uppdaterad 9 november 2021 01:00

City Vandrarhem försätts i konkurs. Foto: Alex Ataseven.

I somras tvingades flera boende att akut flytta ut från City Vandrarhem på Kaplansgatan, vid S:ta Ragnhilds kyrkan. Enligt platsansvarige var anledningen ett problem med brandsystemet och att man räknande med att öppna inom kort, men så blev det inte.

Nu går vandrarhemmet i konkurs som inleddes förra veckan, onsdagen den tredje november, enligt uppgifter från Newsworthy.

Vandrarhemmet, som hade cirka 10 rum, var full belagd när alla boende av en oklar anledning tvingades att flytta ut och hitta nytt boende.

– Vi försöker tömma hotellet så fort som möjligt då vi i nuläget har tekniska problem med brandsystemet. Vi måste åtgärda problemet och säkerställa våra gästers säkerhet innan vi kan öppna igen, sa Mohammad som var ansvarig på platsen när vandrarhemmet tömdes på gäster den 16 juli.

Nu går vandrarhemmet i konkurs vilket innebär att ett aktiebolag avvecklas genom att samtliga tillgångar används för att betala företagets skulder, i den utsträckning det går.

Beslut om att aktiebolag försätts i konkurs fattas av tingsrätten om bolaget inte kan betala sina skulder och att betalningsproblemen inte endast är tillfälliga.

City Vandrarhem i Södertälje akutstänger “Tömmer så fort som möjligt”

Dela artikeln