Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Turid Ekefjord och gruppen Rent tar över Södertäljes Stadsscen hela helgen

Foto: Turid Ekefjord.

Med premiär idag, lördag 6:e och en andra förställning imorgon söndag 7:e november, intar Broadwaygruppen Rent Södertälje stadsscen där publiken får följa ett gäng unga bohemer i sin kamp mot fattigdom, aids och för kärleken.

Rent är en Broadway musikal, av Jonathan Larson och produceras av 18-åringen Turid Ekefjord, med sitt ursprung på New York theater Workshop.

– Vi är en grupp i Södertälje teateramatörer (STA) som sätter upp rock operan/musikalen på Södertälje stadsscen. Jag och mina vänner har tidigare satt upp mindre föreställningar i STA men kände att det nu var dags för något större, säger Turid Ekefjord till Telgenytt.

Nu har gruppen valt att gå utanför deras comfortzone och bestämde sig för att göra något riktigt kul genom att sätta upp en musikal i Södertälje stadscen. Men att sätta upp en musikal var mycket mer kostsamt än vad gruppen först trodde.

– Då vi inte hade någon budget var tanken först att musikalen skulle sättas upp i någon tom industri lokal. Men efter att jag pratat med Södertälje stadsscen togs beslutet om ett samarbete. Genom det har vi fått ett otroligt stöd och möjligheter vi inte vågat drömma om tidigare, säger Turid

Efter god dialog med Södertälje stadscen sattes en Ensamble upp med 16 unga skådespelare och fem musiker med premiär imorgon.

– Jag har haft otroligt roligt när vi repeterar ihop musikalen och jag hoppas att publiken kommer njuta lika mycket som jag gjort när de får se våran story.


Säkra din plats här – RENT, Tickster

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 6 november 2021 00:00
Senast uppdaterad: 6 november 2021 00:00

Södertälje föll på mållinjen i kampen om priset ”Årets Stadskärna”

IMG_1639

Malmös stad kammade hem utmärkelsen ”Årets Stadskärna”

För 27:e året i rad utsåg Svenska Stadskärnor ”Årets Stadskärna” i Helsingborg. Södertälje gick till finalen där de tävlade mot Sundsvall och Malmö, men till slut var det Malmö som vann utmärkelsen.

Södertälje som arbetar för att vara den självklara mötesplatsen för alla och erbjuda mångfald och puls hela dygnet, nådde inte hela vägen. Södertälje arbetar strategiskt och långsiktigt för att skapa en levande stadskärna där människor trivs, känner sig trygga och välkomna, men räckte inte hela vägen till första platsen. Under kvällens tillställning i Helsingborg, som föregående års vinnare, tilldelades utmärkelsen ”Årets Stadskärna” till Malmö.

Staden belönades för sitt imponerande framsteg i utvecklingen av stadskärnan, vilket uppnåddes genom ett framgångsrikt samarbete mellan privata och offentliga aktörer.

– Utmärkelsen Årets Stadskärna delas ut till den svenska stad som visar på störst framsteg i utvecklingen av centrum i samverkan mellan det privata och det offentliga. Här har Malmö jobbat långsiktigt och samtidigt hela tiden utvecklat sitt arbete, säger Annika Boman, juryns ordförande och vice ordförande i Svenska Stadskärnor.

Juryns motivering:

”Genom ett brett samarbete med professionell attityd och stor kompetens har Malmö planerat och genomfört viktiga gemensamma utvecklingsprojekt. Kulturen får spela en stor roll, trygghetsfrågorna hanteras strukturerat och genom nya utvecklingsmodeller har samarbetet genomförts på bred front. Innovativa trafiklösningar, urbana stråk, attraktiva platser och spännande koncept har tillkommit. Dessutom finns en tydlig strategi för marknadsföring, kommunikation och byggandet av stadens varumärke. Alla vill vara med och bidra till stadens utveckling och attraktivitet.

Södertäljes delegation på plats i Helsingborg. Foto: Södertälje City

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 31 maj 2023 21:22
Senast uppdaterad: 31 maj 2023 21:41

Mutfallet tas upp i hovrätten – ”Sista ordet är inte sagt”

Sodertalje-kommun-scaled

Foto/Montage: Alexander Isa

En högt uppsatt kommuntjänsteman i Södertälje och en företagare blev dömda för mutbrott i april av Södertälje tingsrätt. Nu kommer fallet att omprövas efter att hovrätten beslutat att granska tingsrättens beslut.

– Det är glädjande att hovrätten prövar målet. Och självklart är det en lättnad för min klient att sista ordet inte är sagt än, säger tjänstemannens försvarsadvokat, Jakob Lindgren, till Telgenytt.

Mutan som tjänstemannen dömdes för bestod av speltider och sponsorpengar till sonens klubblag, samt ett padelrack till sonen från en företagare som var kopplad till den padelhall där tjänstemannens son arbetade under den aktuella perioden.

Han fälldes för tagande av muta gällande padeltiderna och sponsorpengarna, men friades från anklagelsen om padelracket.

Advokaten Jakob Lindgren försvarar tjänstemannen som dömdes i Södertälje tingsrätt.

I början av maj valde tjänstemannens advokat, Jacob Lindgren, att överklaga domen till hovrätten, som nu väljer att pröva tingsrättens bedömning.

– Det framgår inte av hovrättens beslut varför målet tas upp till prövning, men målet innehåller en rad viktiga frågor som behöver svar. Inte minst vad man får göra som förälder utan att bli anklagad för att ta mutor, säger tjänstemannens försvarsadvokat, Jakob Lindgren, till Telgenytt.

Men enligt advokat Lindgren är det osäkert om det kommer att bli förhandlingar i hovrätten.

– Det kan avgöras på handlingarna, men vi har åberopat vittnesförhör så antagligen blir det förhandling, säger Lindgren.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 31 maj 2023 20:32
Senast uppdaterad: 31 maj 2023 20:41

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors