Företag i fokus:

Turid Ekefjord och gruppen Rent tar över Södertäljes Stadsscen hela helgen

Foto: Turid Ekefjord.

Med premiär idag, lördag 6:e och en andra förställning imorgon söndag 7:e november, intar Broadwaygruppen Rent Södertälje stadsscen där publiken får följa ett gäng unga bohemer i sin kamp mot fattigdom, aids och för kärleken.

Rent är en Broadway musikal, av Jonathan Larson och produceras av 18-åringen Turid Ekefjord, med sitt ursprung på New York theater Workshop.

– Vi är en grupp i Södertälje teateramatörer (STA) som sätter upp rock operan/musikalen på Södertälje stadsscen. Jag och mina vänner har tidigare satt upp mindre föreställningar i STA men kände att det nu var dags för något större, säger Turid Ekefjord till Telgenytt.

Nu har gruppen valt att gå utanför deras comfortzone och bestämde sig för att göra något riktigt kul genom att sätta upp en musikal i Södertälje stadscen. Men att sätta upp en musikal var mycket mer kostsamt än vad gruppen först trodde.

– Då vi inte hade någon budget var tanken först att musikalen skulle sättas upp i någon tom industri lokal. Men efter att jag pratat med Södertälje stadsscen togs beslutet om ett samarbete. Genom det har vi fått ett otroligt stöd och möjligheter vi inte vågat drömma om tidigare, säger Turid

Efter god dialog med Södertälje stadscen sattes en Ensamble upp med 16 unga skådespelare och fem musiker med premiär imorgon.

– Jag har haft otroligt roligt när vi repeterar ihop musikalen och jag hoppas att publiken kommer njuta lika mycket som jag gjort när de får se våran story.


Säkra din plats här – RENT, Tickster

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 6 november 2021 00:00
Senast uppdaterad: 6 november 2021 00:00

Bil voltade och hamnade på taket i Södertälje Syd

IMG_6072

Foto: Shamash Oyal

Under lördagskvällen vid 22:30, som en singelolycka i Södertälje Syd rapporterades, då en bil voltade och hamnade på taket med en passagerare inne i fordonet.

Räddningstjänst, ambulans och polis, var på plats för att hantera situationen. Polisen genomförde en utredning för att fastställa orsaken till olyckan och undersöka de exakta omständigheterna.

Enligt uppgifter ska personen som färdades i bilen ha kunnat lämna fordonet. Personen misstänks för vårdslöshet i trafik.

-Det var en bil som voltade och hamnade på taket. En anmälan om vårdslöshet i trafik har rapporterats, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Skadeläget för den inblandade är oklart.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 april 2024 02:43
Senast uppdaterad: 21 april 2024 02:43

INSÄNDARE: Noll respekt för en ren stad

RAW

Foto: Rawpixel/CC0 1

”Vad är det för fel på besökarna till stadskärnan?”, skriver insändaren.

Igår var det städning av flera gator i Södertälje. Kaplansgatan sopades från grus, fimpar samt alla möjliga sopor tidigt på förmiddagen. Det blev fint.

Endast några timmar senare är det en person från en parkerad bil som rätt ut på trottoaren kastar resterna från en hamburgerrestaurang, papper, muggar osv. Nu idag, fredag, har fimparna tillsammans med övriga sopor börjat samlas igen.

Vad är det för fel på besökarna till stadskärnan, är de flesta höga på flugsvamp eller tar dom fel på Lerhaga och Södertälje Centrum?

Jag som bor på soptippen

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 20 april 2024 21:00
Senast uppdaterad: 20 april 2024 17:30

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors