Företag i fokus:

Annons

Gratis parkering gäller hela 2022 – Alexander Rosenberg föreslår P-skiva

Parkeringen vid Centralstationen. Foto: Alex Ataseven.

Sedan 8 april har parkeringarna vid Centralstationen, Tom Tits och Torekällskolans parkeringar haft två timmars fri parkering som stöd till lokala handeln efter spåren av pandemin.

Nu förlängs gratis parkeringen hela 2022 och gäller sju dagar i veckan.

– Vi vill pröva det här därför att våra företag i stadskärnan behöver stöttning och hjälp fortfarande. Det är fortfarande nystart efter Corona och då är det viktig att se vad vi kan göra, och det här är en åtgärd vi kan gör för att få igång centrumhandeln, säger Tage Gripenstam ordförande i tekniska nämnden till P4 Södertälje.

De två första timmarna är avgiftsfria och därefter kan man stå kvar och betala beslutad taxa, men Moderaternas Alexander Rosenberg föreslår annat.

För att få mer liv i stadskärnan tycker Rosenberg att man ska använda en P-skiva för att kunna nyttja gratis parkeringen.

– Vi har sett många kommunanställda som står på dom här parkeringen för att dom får två timmar gratis, säger Rosenberg till P4. Vi vill få ner handel, vi vill få ner rörelse och därför tycker vi att det är bättre att ha P-skiva två timmar och att det bara är två timmar som man får stå på dom, säger Rosenberg.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 4 november 2021 00:00
Senast uppdaterad: 4 november 2021 00:00

Mor och dotter vann finalen med sina goda chips

tStockholm_IMG_1957_Foto_Liza_Simonsson

Sen och Linn Gustafsson. Pressbild: Liza Simonsson.

Med svenskodlade lupinbönor, svarta bönor och gröna ärtor som huvudråvaror, vann mor och dotter finalen i Ät!Stockhom på Södertälje Science Park.

Föregående vecka hölls en finalen i Ät!Stockhom som arrangerade för tredje året i rad. En tävling med syfte att uppmärksamma nya, hållbara och innovativa livsmedelsprodukter baserade på svenska råvaror.

Total deltog 14 lag i finalen på Södertälje Science Park den 22 november som arrangeras Region Stockholm, Länsstyrelsen i Stockholm och Södertälje kommun genom MatLust Utvecklingsnod. När juryn hade sagt sitt stod Sen och Linn Gustafsson, mor och dotter från Tempechips på svenska baljväxter från Hallstavik Tempe som vinnare.

En krispig skönhet som är lätt att tycka om. Passar i många sammanhang, såväl som snacks som i matlagning. Ett lätt sätt för gammal som ung att äta och uppskatta grödor som är viktiga för hållbara växtföljder. Stor marknadspotential som en mer hälsosam utmanare inom sitt segment.”, löd motiveringen.

På andra, respektive tredje plats, kom Eat for Change med Svensk sambosa och Kocken & Grisen med den bredbara salamin Bre-Hot. Priserna delades bland annat ut av kommunstyrelsens ordförande i Södertälje, Boel Godner (S).

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 08:52
Senast uppdaterad: 28 november 2022 08:52

Skola i Södertälje granskas – DO kräver svar av kommunen

skola-elever-larare

Foto: Pexels

Diskrimineringsombudsmannen, DO, har tagit emot en anmälan om en elev på Soldalaskolan och bedömer att fallet ska granskas.

Nu begär DO att kommunen svarar på frågor kring anklagelserna som förts mot skolan.

Under en längre period har en vårdnadshavare framfört särskilda önskemål till skolans ansvariga för att barnet ska få en fungerande skolgång. Men enligt DO-anmälan ska föräldern blivit ignorerad av både den tidigare rektor och nuvarande som sällan svarat på mail.

I anmälan framförs kritik mot skolan om den bristande hanteringen av ärendet och bland annat har barnet nekats utredning om särskilt stöd. Skolan ska enligt uppgifter gjort vissa anpassningar, men ska enligt vårdnadshavaren inte vara tillräckliga.

Vid ett fall ska barnet ha utsatt sig själv för fara genom att plocka bort en takplatta och därefter klättrat in ventilationssystemet.

Mot bakgrund av vad som framkommit i anmälan beslutade Diskrimineringsombudsmannen att inleda en tillsyn och begär ett skriftligt svar från Södertälje kommun.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 08:52
Senast uppdaterad: 28 november 2022 08:52

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)