Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Två spelar från SBBK uttagna till Sveriges VM-kvaltrupp

Alexander Lindqvist och Jonathan Person. Foto: Anna Forsström.

Igår hölls en presskonferens där förbundscoachen Mikko Riipinen presenterade de 17 spelare som blivit kallade till landslagsläger inför VM-kvalet.

Med i truppen finns SBBKs Alexander Lindqvist och Jonathan Person, samt Södertäljefostrade spelaren Tobias Borg som idag spelar i Teneriffa.

VM-truppen coachas bland annat av SBBKs Ludwig Degernäs som utsågs till en av tre nya förbundscoacher den 13 oktober.

25 november startar VM-kval i Avicii Arena där Sverige möter Finland i den första matchen. Finland, som rankas 34:e plats i världsrankingen och har länge varit en förebild för de nordiska länderna inom herrbasketen, är redan kvalificerade till nästa års EM-slutspel.

– Inför VM-kvalet slår vi i underläge. Alla tre motståndare i gruppen är länder som kvalificerat sig till kommande Basket-EM, säger generalsekreterare Fredrik Joulamo i ett pressmeddelande.

– Vi vet också att vi har många kompetenta spelare, vi har haft samma gruppspelare under en längre tid. Vi tror på oss själva, och vet att det kommer krävas maxprestationer för att ta segrar, säger Joulamo.

Torsdag 25 november inleds den första matchen som spelas mot Finland i Avicii arena.

VM-kvaltruppen

Guards:
Ludde Håkanson, 25 år, Bilbao Basket
Tobias Borg, 28 år, Teneriffa 
Melwin Pantzar, 21 år, Valladolid 
Jonathan Person, 28 år, Södertälje BBK 
Nathan Dawit, 27 år, Norrköping Dolphins 
Felix Terins, 23 år, Norrköping Dolphins 
Elliot Cadeau, 17 år, Bergen Catholic HS 

Forwards:
Christopher Czerapowicz, 30 år, Murcia 
Alexander Lindqvist, 30 år, Södertälje BBK 
Denzel Andersson, 25 år, Stal Ostrow 
Adam Ramstedt, 26 år, Gliwice 
Viktor Gaddefors, 29 år, Dinamo Bukarest
Johan Löfberg, 26 år, Coruna 
David Höök, 22 år, Castello 

Centrar:
Simon Birgander, 24 år, Joventut Badalona 
Nick Spires, 27 år, Real Betis 
Mattias Markusson, 25 år, Opava

Rivalerna möter varandra i Avicii Arena “Det blir en kamp”

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 november 2021 00:00
Senast uppdaterad: 3 november 2021 00:00

Södertälje föll på mållinjen i kampen om priset ”Årets Stadskärna”

IMG_1639

Malmös stad kammade hem utmärkelsen ”Årets Stadskärna”

För 27:e året i rad utsåg Svenska Stadskärnor ”Årets Stadskärna” i Helsingborg. Södertälje gick till finalen där de tävlade mot Sundsvall och Malmö, men till slut var det Malmö som vann utmärkelsen.

Södertälje som arbetar för att vara den självklara mötesplatsen för alla och erbjuda mångfald och puls hela dygnet, nådde inte hela vägen. Södertälje arbetar strategiskt och långsiktigt för att skapa en levande stadskärna där människor trivs, känner sig trygga och välkomna, men räckte inte hela vägen till första platsen. Under kvällens tillställning i Helsingborg, som föregående års vinnare, tilldelades utmärkelsen ”Årets Stadskärna” till Malmö.

Staden belönades för sitt imponerande framsteg i utvecklingen av stadskärnan, vilket uppnåddes genom ett framgångsrikt samarbete mellan privata och offentliga aktörer.

– Utmärkelsen Årets Stadskärna delas ut till den svenska stad som visar på störst framsteg i utvecklingen av centrum i samverkan mellan det privata och det offentliga. Här har Malmö jobbat långsiktigt och samtidigt hela tiden utvecklat sitt arbete, säger Annika Boman, juryns ordförande och vice ordförande i Svenska Stadskärnor.

Juryns motivering:

”Genom ett brett samarbete med professionell attityd och stor kompetens har Malmö planerat och genomfört viktiga gemensamma utvecklingsprojekt. Kulturen får spela en stor roll, trygghetsfrågorna hanteras strukturerat och genom nya utvecklingsmodeller har samarbetet genomförts på bred front. Innovativa trafiklösningar, urbana stråk, attraktiva platser och spännande koncept har tillkommit. Dessutom finns en tydlig strategi för marknadsföring, kommunikation och byggandet av stadens varumärke. Alla vill vara med och bidra till stadens utveckling och attraktivitet.

Södertäljes delegation på plats i Helsingborg. Foto: Södertälje City

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 31 maj 2023 21:22
Senast uppdaterad: 31 maj 2023 21:41

Mutfallet tas upp i hovrätten – ”Sista ordet är inte sagt”

Sodertalje-kommun-scaled

Foto/Montage: Alexander Isa

En högt uppsatt kommuntjänsteman i Södertälje och en företagare blev dömda för mutbrott i april av Södertälje tingsrätt. Nu kommer fallet att omprövas efter att hovrätten beslutat att granska tingsrättens beslut.

– Det är glädjande att hovrätten prövar målet. Och självklart är det en lättnad för min klient att sista ordet inte är sagt än, säger tjänstemannens försvarsadvokat, Jakob Lindgren, till Telgenytt.

Mutan som tjänstemannen dömdes för bestod av speltider och sponsorpengar till sonens klubblag, samt ett padelrack till sonen från en företagare som var kopplad till den padelhall där tjänstemannens son arbetade under den aktuella perioden.

Han fälldes för tagande av muta gällande padeltiderna och sponsorpengarna, men friades från anklagelsen om padelracket.

Advokaten Jakob Lindgren försvarar tjänstemannen som dömdes i Södertälje tingsrätt.

I början av maj valde tjänstemannens advokat, Jacob Lindgren, att överklaga domen till hovrätten, som nu väljer att pröva tingsrättens bedömning.

– Det framgår inte av hovrättens beslut varför målet tas upp till prövning, men målet innehåller en rad viktiga frågor som behöver svar. Inte minst vad man får göra som förälder utan att bli anklagad för att ta mutor, säger tjänstemannens försvarsadvokat, Jakob Lindgren, till Telgenytt.

Men enligt advokat Lindgren är det osäkert om det kommer att bli förhandlingar i hovrätten.

– Det kan avgöras på handlingarna, men vi har åberopat vittnesförhör så antagligen blir det förhandling, säger Lindgren.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 31 maj 2023 20:32
Senast uppdaterad: 31 maj 2023 20:41

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors