Företag i fokus:

Annons

FÅ 10%

På ditt första köp
med koden

SEYMI22

Södertäljebo köpte mögliga soffor – Säljaren hänvisade till ARN

Arkivbild.

Det var den 3 april 2020 som en familj köpte en soffgrupp från ett företag, men redan efter en månad började småfel märkas av.

Säljaren och köparen kom aldrig överens vilket ledde till att ärendet togs upp hos Allmänna reklamationsnämnden som nu rekommenderar bolaget att gå kundens krav till mötes.

Familjens klagade över soffornas dåliga skick redan efter första månaden. Enligt köparen böjde möblarna sig efter en stunds användning och knarrade när man satte sig på dem.

Efter två månaders klagande kom företaget till slut och tittade på möblerna som ansåg att möblerna var i god skick och la ärendet bakom sig.

I oktober samma år kontaktades säljaren igen efter att kunden tyckte att det luktade konstigt från sofforna. Efter en närmare titt visade det sig att träet som man byggt upp sofforna med hade möglat.

Familjen från Södertälje uppmanades att kasta sofforna, vilket de gjorde, och erbjöds nya.

Till en början ville familjen inte ha några nya möbler från företaget utan istället få pengarna tillbaka, vilket företaget motsatte sig till och erbjöd endast omleverans. Efter flera turer gick familjen tillslut med på att ersättas med nya möbler, men då hänvisades familjen till ARN istället.

Familjen anmälde företaget till allmänna reklamationsnämnden och i början på oktober beslutade ARN att bolaget ska låta köparen häva köpet och därmed betala tillbaka 50 000 kronor till kunden.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 november 2021 00:00
Senast uppdaterad: 2 november 2021 00:00

Hon kritiserar Riksbankens räntebesked – ”Oroande”

3395ff9c-c827-4875-a612-3d155add328f

Laura Hartman, LO:s chefsekonom. Foto: Fredrik Sandin Carlson

I tisdags chockhöjdes styrräntan med 1 procent och blir den största höjningen som Riksbanken gjort sedan 1993.

Nu får den kraftiga höjningen kritik av chefsekonomen Laura Hartman på Landsorganisationen, LO, som anser att det är ett olyckligt beslut.

– En hög inflation är ett reellt bekymmer för alla, särskilt för hushåll med små marginaler. Därför är det förstås viktigt med motåtgärder. Men risken är att räntevapnet skadar ekonomin och ökar arbetslösheten mer än den hjälper mot inflationen, säger Laura Hartman.

Styrräntan höjdes med 1 procent, från 0,75 till 1,75 procent, för att hejda den stigande inflationen som i augusti låg på 9 procent. Enligt Riksbanken är den alldeles för hög och anses urholka hushållens köpkraft och gör det svårare för både företag och hushåll att planera sin ekonomi.

Stefan Ingves, Sveriges riksbankschef, . Foto: Creative Commons.

Hartman därmot anser att Riksbankens räntepolitik är ett ineffektivt vapen som har potentiellt mycket skadliga effekter på svensk ekonomi och arbetslöshet.

– Vad som däremot skulle ha en mer kännbar effekt på inflation är mer direkta åtgärder mot de höga energipriserna. Därför behövs andra, mer direkta och snabba åtgärder mot de höga energipriserna. Annars riskeras omställningen mot ökad elektrifiering som näringslivet anammat. Vi börjar redan se oroande tecken på fler varsel, säger Laura Hartman på paraplyorganisation LO.

Riksbankens mål är att att den långsiktigt inflationen ska ligga på 2 procent. I augusti föregående månad låg den på 9 procent.

Läs även: – Styrräntan chockhöjs – Nu väntas bolånen stiga

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 september 2022 15:37
Senast uppdaterad: 25 september 2022 15:38

MINGELBILDER v.38 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0018-1

FOTO: Shamash Oyal.

Se mingelbilder från föregående veckaMingelbilder v.37

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 september 2022 10:45
Senast uppdaterad: 25 september 2022 10:48

Annons

www.seymisweden.se

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Lanseringserbjudande - Få 10% på ditt första köp!

(Detta är ett betalt annonssamarbete)