Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Södertäljebo köpte mögliga soffor – Säljaren hänvisade till ARN

Arkivbild.

Det var den 3 april 2020 som en familj köpte en soffgrupp från ett företag, men redan efter en månad började småfel märkas av.

Säljaren och köparen kom aldrig överens vilket ledde till att ärendet togs upp hos Allmänna reklamationsnämnden som nu rekommenderar bolaget att gå kundens krav till mötes.

Familjens klagade över soffornas dåliga skick redan efter första månaden. Enligt köparen böjde möblarna sig efter en stunds användning och knarrade när man satte sig på dem.

Efter två månaders klagande kom företaget till slut och tittade på möblerna som ansåg att möblerna var i god skick och la ärendet bakom sig.

I oktober samma år kontaktades säljaren igen efter att kunden tyckte att det luktade konstigt från sofforna. Efter en närmare titt visade det sig att träet som man byggt upp sofforna med hade möglat.

Familjen från Södertälje uppmanades att kasta sofforna, vilket de gjorde, och erbjöds nya.

Till en början ville familjen inte ha några nya möbler från företaget utan istället få pengarna tillbaka, vilket företaget motsatte sig till och erbjöd endast omleverans. Efter flera turer gick familjen tillslut med på att ersättas med nya möbler, men då hänvisades familjen till ARN istället.

Familjen anmälde företaget till allmänna reklamationsnämnden och i början på oktober beslutade ARN att bolaget ska låta köparen häva köpet och därmed betala tillbaka 50 000 kronor till kunden.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 november 2021 00:00
Senast uppdaterad: 2 november 2021 00:00

Butik rånad med pistolliknande föremål – en person skadad

92430DCB-3652-434A-A1A4-26B58C033E96

Foto: Alexander Isa

En butik i centrala Södertälje rånades av flera personer på lördagsförmiddagen. Enligt polisen användes ett föremål som liknade en pistol av gärningspersonerna.

Det var strax efter klockan 10 som polisen larmades till den centrala butiken efter ett nödlarm. Enligt polisens information blev en av de anställda blivit slagen.

– Det är butiksanställd som larmar från butiken och berättar att två personer har hotat med ett pistolliknande föremål samt slagit butiksbiträdet, skriver polisen på sin hemsida

Polise och ambulans beordrads till platsen och den anställda personen som skadades fördes till sjukhus med för kontroll.

Just nu pågår en sökinsats efter de misstänkta gärningspersonerna i området, men i nuläget har inga misstänkta personer gripits.

Butiken har spärrats av för en teknisk undersökning, och polisen har inlett en förundersökning angående grovt rån.

Enligt uppgifter till Telgenytt, har butiken Stjärnurmakarna blivit utsatt för ett rån.

Vet du mer, kontakta oss här.

Polis på plats. Området avspärrat. Foto: Alexander Isa

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 30 september 2023 09:43
Senast uppdaterad: 30 september 2023 10:39

Kvinnlig företagare misstänkt för brott med Uppsalakriminella

tingsrätt

Foto: Alexander Isa

Tre personer bakom ett bolag i Uppsala åtalas för grovt skattebrott. En av bolagspersonerna ska enligt LT vara en kvinnlig företagare från Södertälje i 55-årsåldern.

De misstänks för att ha undanhållit över 20 miljoner kronor från att redovisas i inkomstdeklarationer till Skatteverket, och Södertäljekvinnan misstänks för att ha undanhållit över 800.000 kronor i utebliven skatt.

(Annons)

Enligt tidningen ska kvinnan år 2015 ha ansökt om tillstånd för ett HVB-hem, med Johanna Möller som föreståndare för verksamheten, även känd som ”Arbogakvinnan” efter morden i en sommarstuga. Hon dömdes 2017 till livstids fängelse för mord och mordförsök på sina föräldrar. Åren innan morden, mellan år 2009 och 2014, arbetade Möller på socialtjänsten i Södertälje som handläggare.

Men bolaget, som den numera 55-åriga Södertäljekvinnan representerade, nekades tillstånd av IVO att bedriva ett HVB-hem. Myndigheten ansåg att personerna bakom bolaget var olämpliga.

Nu åtalas Södertäljekvinnan och två andra personer för misstänkt grovt skattebrott i ett bolag i Uppsala, där enligt LT en av de inblandade, en 35-åring, kopplas till det kriminella nätverket Foxtrot och den så kallade ”kurdiska räven”.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 30 september 2023 08:12
Senast uppdaterad: 30 september 2023 08:12

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors