Företag i fokus:

Bosse och Lottas goda gärning uppmärksammades av tusentals

Vänster bild, Bosse som är synskadad får ledsagning av frun Lotta. Höger bild, Göran och Bosse. Bilder: Privata.

I maj beslutade Länsstyrelsen att campinggästerna i Farstanäs inte längre fick vara kvar.

Detta efter att campingen låg på ett naturreservat och med det beslutet tvingades alla långliggare att flytta ut från campingen i Farstanäs.

En av de drabbade campinggästerna är 75-årige Göran Schönhult som idag lever i sin husvagn utanför entrén på Farstanäs, något som uppmärksammades av lt.

Efter ett uppmärksammat reportage där Göran beskrevs hur han levde i ovisshet och bland annat utan telefon, bestämde sig Bosse Jakobsen och Lotta Jakobsen Lövgren att hjälpa till.

– Vi såg inlägget någon hade delat i forumet och att det var flera som var på gång att försöka få ihop någon insamling, men det verkade inte hända något, säger Bosse till Telgenytt.

Bosse och Lotta beslutade att ta saken i egna händer och ordnade en mobiltelefon till 75-årige Göran Schönhult.

– Jag att tänka på att jag hade en mobil ute hos min pappa, så jag ringde frugan och berättade att Göran ute på farstanäs behöver hjälp och att vi åker dit med mobil och kontantkort, det var ju frugan med på direkt, säger Bosse.

Väl på plats gick Bosse och Lotta fram till Göran med sin gåva som uppskattades oerhört mycket av Göran Schönhult.
En insats hyllades av tusentals på sociala medier.

– Göran blev så glad och tackade oss flera gånge, säger Bosse Jakobsen till Telgenytt.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 1 november 2021 00:00
Senast uppdaterad: 1 november 2021 00:00

Larm om brand på persontåg i Järna

Olycka

Arkivbild

Rökutveckling på tåg – stor räddningsinsats på plats efter larm om brand på tåg.

(Annonslänk)

På söndagseftermiddagen klockan 15:27 larmades SOS Alarm om en brand på ett persontåg i närheten av Järna pendeltågstation. Flera räddningsenheter ryckte ut för att hantera situationen.

De första rapporterna indikerade att branden härjade på järnvägen ovan jord, och ett persontåg fanns på platsen. Initialt var det oklart om branden var på tåget eller i järnvägsområdet. Senare bekräftades att det förekom rökutveckling från persontåget.

Enligt polisens uppgifter befann sig endast lokföraren på tåget vid tillfället, och inga skador har rapporterats. Incidenten inträffade cirka 100 meter från Järna pendeltågstation.

Räddningstjänsten arbetade snabbt för att få kontroll över situationen och undersöker nu brandorsaken. Ytterligare detaljer om händelseförloppet kommer att klargöras under utredningens gång.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 maj 2024 16:45
Senast uppdaterad: 19 maj 2024 16:45

INSÄNDARE: Sverige måste ta hand om sina pengar i Ukraina

Z

Ukrainas president, Volodymyr Zelenskyj
Foto: Peter Mydske/Stortinget

”Utrikesminister Ann Linde (S) sa att Sverige inte kommer att kalla hem någon personal från ambassaden i Kiev. Alla vet vad som hände sen.”, skriver skribenten.

Nyligen rapporterade WSJ att stora amerikanska långivare som Pimco och Blackrock vilka gick med på tvåårig paus för räntor och amorteringar för Ukraina efter krigets utbrott trycker nu på för att få Kiev betala ränta igen.

Under två år av krig fick Ukraina miljontals dollar från Sverige. Vi får inte glömma att dessa pengar är svenska och det är bra tid nu att fundera på det. Amerikanska långivare har förmodligen klassificerad information. Vilken motiverade de att påskynda med att få tillbaka sina pengar från Ukraina. Vi borde verkligen följa deras exempel.

Det var just USA som var de första att kalla hem sina diplomater från ambassaden i Ukraina år 2022. Medan europeiska länder avvakade. Sveriges tidigare utrikesminister Ann Linde (S) sa att Sverige inte kommer att kalla hem någon personal från ambassaden i Kiev. Alla vet vad som hände sen.

Både Sverige och Europa måste dra lärodomar från 2022 och reagera snabbare. Ju snabbare desto bättre.

Åke Nyman,
Oberoende ekonom

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 maj 2024 08:30
Senast uppdaterad: 19 maj 2024 12:27

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors