Företag i fokus:

Annons

Så var halloweenatten i Södertälje och Nykvarn – Misshandel, hot mot tjänsteman och grov vårdslöshet i trafik

Per Fahlström. Bild/Foto: Polisen / Alex Ataseven.

Vid 22:30-tiden uppstod en våldsam olycka på Holmfastvägen/Täppgatan efter att en förare kört i hög fart och kolliderat med en annan bil. Räddningstjänsten, ambulans och polis åkte till platsen och en person fick föras till sjukhus.

– En förare är misstänkt för grov vårdslös i trafik och vållande till kroppsskada, säger polisens presstalesperson Per Fahlström till Telgenytt.

Våldsam olycka i centrala Södertälje – Två bilar inblandade

Vid 02:00 natten mot söndag larmades polisen till centrala Södertälje efter ett stort slagsmål utanför Luna Galleria. I bråket ska ett 20-tal personer ha varit inblandade där minst en person vårdades av ambulanspersonal.

– Polis och Ambulans var på plats och en person vårdades av sina skador. Polisen har inlett en förundersökning om grov misshandel, men det framgår inte om någon är frihetsberövad i nuläget, säger Per Fahlström.

Vid 01-tiden, natten uppstod ett stort bråk i Nykvarn där både tjejer och killar var inblandade i bråket. Slagsmålet uppstod vid en lokal i Nykvarn som hade hyrts för en halloweenfest.

Både polis och ambulans rykte ut till platsen där slagsmålet bröt ut natten till söndag.

– En person vårdades av ambulanspersonal med anledning av skada i benet och en person misstänkt för våldsamt motstånd och hot mot tjänsteman, säger Fahlström till Telgenytt.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 31 oktober 2021 00:00
Senast uppdaterad: 31 oktober 2021 00:00

DEBATT: Moderaternas livlina till Socialdemokraterna

Boel Rosen

Foto: Shamash Oyal.

När jag för några månader sedan läste om hur kristdemokrater kände sig lurade över ett samarbete med Socialdemokraterna så skrattade jag lite smått för mig själv.

I allra flesta kommuner kramas KD med L, M, och SD, men inte här i Södertälje. Här lever politiken sitt egna liv sedan många år tillbaka.

I vår stad är det häpnadsväckande hur det luktas i stjärten på Socialdemokraterna och finner märkligt nog guld och gröna skogar. Tog föregivet att Moderaternas nos är betydligt känsligare andras.

Jag har röstat blått sedan Carl Bildt var en gröngöling på 80-talet och jag minns när Marita Lärnestad tackades av och Rosenberg klev på. En yngling som vill mycket inför varje val. Som moderat i Södertälje har jag inte haft höga krav på gruppledaren, men att svika sina väljare genom att ingå samarbete med Socialdemokraterna är under all kritik och ett löftesbrott mot trofasta väljare. Vi moderater vill inte ha ett samarbete med sossar.

Socialdemokraterna i Södertälje har trampat i gyttjan allt för länge och ligger väldigt pyrt till.

Hade jag fått säga mitt så hade jag uppmanat Moderaternas gruppledare att stå rakryggad och ta nya tag inför valet 2026 och låta Socialdemokraterna konfrontera sin stormiga tid som väntar.

En KD-vilde som är anmäld för sexuellt ofredande och nu ryktet om att ännu en högt uppsatt politiker anklagats för olämpligt beteende mot kvinnor. Socialdemokraterna har en rörig och osäker tid framför sig.

Istället kastade Moderaternas gruppledare en glänsande livlina till sina politiska motståndare. Varför.

Ett väldigt smart drag av Socialdemokraterna

Med Moderaternas livlina kan Socialdemokraterna nu damma av sig allt det negativa som förknippas med dem och klippa alla kontaminerade band som hotar makten. Ett väldigt smart drag av Socialdemokraterna och uppenbarligen lika lätt som att stjäla godis från ett barn.

Detta gynnar enbart Socialdemokraterna i sista raden. För Moderaternas del betyder det tappat förtroende. Vad som sades, eller lovades, för att övertala Rosenberg är jag och många andra intresserade av att veta.

Moderaternas gruppledare har på ett väldigt oansvarig sätt lurat tusentals väljare i Södertälje och kan ha gjort sig skyldig till ett löftesbrott. Ingen moderat som jag känner vill se ett samarbete med Socialdemokraterna och förknippas med skandalerna som florerar runt dem.

Jag är väldigt besviken.

Hans

Text:

Detta är en insändare! Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 29 november 2022 16:00
Senast uppdaterad: 29 november 2022 14:26

Lastbilsolycka vid Gärtuna – Flaket slets av

Olycka brandbild räddninstjänst

Arkivbild

På tisdagsförmiddagen inträffade en olycka på länsväg 225 varpå flera räddningsenheter ryckte.

Enligt de initiala uppgifterna från SOS Alarm rörde det sig om lastbilsolycka som välte mitt på Gärtunavägen.

Strax innan lunchtid, klockan 10:34, inträffade en lastbilsolycka vid Gärtuna i Södertälje. Enligt polisens uppgifter körde lastbilen in i mittenräcket och även träffat en bro där flaket slets av.

Lastbilen, som var lastad med grus, välte och blockerade vägen och i samband med räddningsarbetet uppstod det långa trafikköer tills bärgaren kunde flytta på lastbilen från platsen.

Ingen person ska ha kommit till skada, men polisen kommer att utreda olyckan på tisdagsförmiddagen som allmänfarlig vårdslöshet.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 29 november 2022 13:50
Senast uppdaterad: 29 november 2022 13:50

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)