Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Så var halloweenatten i Södertälje och Nykvarn – Misshandel, hot mot tjänsteman och grov vårdslöshet i trafik

Per Fahlström. Bild/Foto: Polisen / Alex Ataseven.

Vid 22:30-tiden uppstod en våldsam olycka på Holmfastvägen/Täppgatan efter att en förare kört i hög fart och kolliderat med en annan bil. Räddningstjänsten, ambulans och polis åkte till platsen och en person fick föras till sjukhus.

– En förare är misstänkt för grov vårdslös i trafik och vållande till kroppsskada, säger polisens presstalesperson Per Fahlström till Telgenytt.

Våldsam olycka i centrala Södertälje – Två bilar inblandade

Vid 02:00 natten mot söndag larmades polisen till centrala Södertälje efter ett stort slagsmål utanför Luna Galleria. I bråket ska ett 20-tal personer ha varit inblandade där minst en person vårdades av ambulanspersonal.

– Polis och Ambulans var på plats och en person vårdades av sina skador. Polisen har inlett en förundersökning om grov misshandel, men det framgår inte om någon är frihetsberövad i nuläget, säger Per Fahlström.

Vid 01-tiden, natten uppstod ett stort bråk i Nykvarn där både tjejer och killar var inblandade i bråket. Slagsmålet uppstod vid en lokal i Nykvarn som hade hyrts för en halloweenfest.

Både polis och ambulans rykte ut till platsen där slagsmålet bröt ut natten till söndag.

– En person vårdades av ambulanspersonal med anledning av skada i benet och en person misstänkt för våldsamt motstånd och hot mot tjänsteman, säger Fahlström till Telgenytt.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 31 oktober 2021 00:00
Senast uppdaterad: 31 oktober 2021 00:00

Ledaren döms till fängelse efter den grova utpressningen

IMG_9516

FOTO: Ur polisens förundersökning.

Den person som pekas ut av polisen som ledare för ett kriminellt nätverk i Södertälje döms till fängelse.

Tre personer, från Stockholm, Södertälje och Nykvarn, från ett kriminellt nätverk greps och åtalades för grov utpressning av en företagare i Södertälje. En av personerna, en 28-årig man, bedöms av polis ha en ledande roll i en konflikt mellan kriminella gäng i Södertälje.

Det var under perioden oktober till november som 28-åringen, tillsammans med två andra män, 20 och 21 år gamla som misstänktes för medhjälp till försök till grov utpressning, utsattes en företagare för hot och krav på betalning av en påstådd skuld.

”Du är skuldsatt nu eftersom du har sagt mitt namn. Du måste betala 50 000 kr på grund av det, du har 48 timmar på dig att hämta dem.”, ska 28-åringen ha sagt till företagaren.

Trots flera försök att lösa sig ut ur situationen fortsatt männen att pressa honom och dennes familj. Företagaren beslutade slutligen att kontakta polis och upprättade en anmälan, men valde även att flytta från landet efter oro om sin egen säkerhet.

Rättegången mot männen inleddes den 13 mars och nu meddelar domstolen sitt beslut i ärendet.

De två unga männen som misstänktes för medhjälp till försök till grov utpressning frias, men 28-åringen döms i tingsrätten. Mannen som polisen pekar ut som ledare för ett kriminellt nätverk och tillhör falangen i Saltskog dömds till ett års fängelse.

Läs även: – Utpressad familj lämnar Sverige – ”Ohållbart att bo här”

Misstänkta utpressarna och den utsatta företagaren. FOTO: Ur polisens förundersökning.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 31 mars 2023 17:16
Senast uppdaterad: 31 mars 2023 17:17

Utsattes för knivattack och rånförsök – Lurades av vän

2022_01_polis

Arkivbild.

En Södertälje utsattes för knivhugg under ett rånförsök. Två män, varav en medborgare i Afghanistan, dömdes för försök till rån. Men nu ska en av männen prövas av Högsta domstolen för sin roll i ärendet.

Rånförsöket ägde rum i Södertälje den 11 augusti 2021. Offret hade körts till en plats av sin kompis där en annan väntade. Väl på plats slets offrets bildörr upp och under vapenhot tvingades att lämna över en värdefull guldkedja, men när offret gjorde motstånd höggs han med en kniv. Den andra gärningsmannen satt och väntade i bilen och hävdar att han inte kände till någon brottsplan. Inte heller ska han ha märkt det pågående rånförsöket medan han väntade i bilen och yrkar på att bli friad från brottsanklagelserna.

I hovrätten dömdes den ena mannen, född 2000, till tre år och sex månaders fängelse för försök till grovt rån samt misshandel och narkotikabrott vid ett tidigare tillfälle. Den andra mannen född 2001, som skjutsade offret till platsen, dömdes till skyddstillsyn och fängelse i tre månader.

Två hovrättsråd var dock skiljaktiga och ansåg att mannen, född 2001, skulle dömas för medhjälp. Nu återstår det att se vad Högsta domstolen beslutar, men Riksåklagaren motsätter sig en ändring av domen och anser att mannen agerade tillsammans med sin kompis och var en del av en gemensam brottsplan.

”Han måste ha insett att det fanns en risk. Han har också genom sitt agerande visat att han varit likgiltig inför den omständigheten att ett rån kunde komma att begås. Mot denna bakgrund ska han dömas för att ha främjat rånförsöket på det sätt som åklagaren har påstått”, skriver hovrätten.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 31 mars 2023 15:23
Senast uppdaterad: 31 mars 2023 15:24

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors