Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Niklas Petranyi sätter egen prägel på personliga gåvor

Niklas Petranyi var en flera tusen svenskar som drabbades av Covid-19. Efter en lång period av isolering växte något fantastiskt fram, det egna koncept Nicksdiy, blöjtårtor

Nicksdiy är projektet som började som en hobby, men utvecklades nästintill ett heltidsarbete. Idag har Niklas Petranyi utvecklat konceptet från att bara sälja blöjtårtor till att även säga egen designade tavlor.

Niklas Petranyi, som till vardags jobbar på H&M i Södertälje, har alltid varit kreativ och älskar att designa. Under pandemin vägrade han att sitta stilla. I samband med den inställda flytten till Budapest blev han svårt sjuk i mars 2020. Då valde han att omvandla sitt hem till en unik plats där han lät sin kreativa sida ta över.

– Jag kände att jag behövde göra något för att sysselsätta mig. Dels för att ha något att göra då jag aldrig gick ut, träffade inte vänner och hade inget att sysselsätta mig med. Sedan hade jag redan kollat klart på alla serier som fanns att kolla på, säger Niklas Petranyi till Telgenytt.

Det började lite lätt när Niklas fick en förfrågan från familjen om att skapa något unikt åt deras brorsdotter som nyligen hade fått barn. Det blev en blöjtårta som uppskattades av alla inblandade.

– Det bästa jag vet är att ge mina nära och kära speciella och personliga presenter, säger Niklas.

På sociala medier började vänner och bekanta höra av sig om den otroligt fina böjtårtan han skapade till sin brorsdotter och ville beställa en likandan.

Intresset var enormt och kort därefter började Niklas lägga ut egendesignade tavlor till försäljning. I samband med skapandet startade han Instagramkontot NICKSDIY och några dagar senare såldes första verket.

– Alla tårtor på min sida är saker jag gjort till beställning och jag lägger praktiskt taget upp allt kreativt jag kan komma på. Nu till jul kommer det bland annat komma upp fina julkransar och det Assyriska/Syrianska julgodiset (akhode). Jag tillverkade det förra året och var oerhört uppskattat, så det kommer jag även göra i år igen, avslutar Niklas Petranyi.

Instagram – NICKSDIY

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 29 oktober 2021 00:00
Senast uppdaterad: 29 oktober 2021 00:00

Butik rånad med pistolliknande föremål – en person skadad

92430DCB-3652-434A-A1A4-26B58C033E96

Foto: Alexander Isa

En butik i centrala Södertälje rånades av flera personer på lördagsförmiddagen. Enligt polisen användes ett föremål som liknade en pistol av gärningspersonerna.

Det var strax efter klockan 10 som polisen larmades till den centrala butiken efter ett nödlarm. Enligt polisens information blev en av de anställda blivit slagen.

– Det är butiksanställd som larmar från butiken och berättar att två personer har hotat med ett pistolliknande föremål samt slagit butiksbiträdet, skriver polisen på sin hemsida

Polise och ambulans beordrads till platsen och den anställda personen som skadades fördes till sjukhus med för kontroll.

Just nu pågår en sökinsats efter de misstänkta gärningspersonerna i området, men i nuläget har inga misstänkta personer gripits.

Butiken har spärrats av för en teknisk undersökning, och polisen har inlett en förundersökning angående grovt rån.

Enligt uppgifter till Telgenytt, har butiken Stjärnurmakarna blivit utsatt för ett rån.

Vet du mer, kontakta oss här.

Polis på plats. Området avspärrat. Foto: Alexander Isa

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 30 september 2023 09:43
Senast uppdaterad: 30 september 2023 10:39

Kvinnlig företagare misstänkt för brott med Uppsalakriminella

tingsrätt

Foto: Alexander Isa

Tre personer bakom ett bolag i Uppsala åtalas för grovt skattebrott. En av bolagspersonerna ska enligt LT vara en kvinnlig företagare från Södertälje i 55-årsåldern.

De misstänks för att ha undanhållit över 20 miljoner kronor från att redovisas i inkomstdeklarationer till Skatteverket, och Södertäljekvinnan misstänks för att ha undanhållit över 800.000 kronor i utebliven skatt.

(Annons)

Enligt tidningen ska kvinnan år 2015 ha ansökt om tillstånd för ett HVB-hem, med Johanna Möller som föreståndare för verksamheten, även känd som ”Arbogakvinnan” efter morden i en sommarstuga. Hon dömdes 2017 till livstids fängelse för mord och mordförsök på sina föräldrar. Åren innan morden, mellan år 2009 och 2014, arbetade Möller på socialtjänsten i Södertälje som handläggare.

Men bolaget, som den numera 55-åriga Södertäljekvinnan representerade, nekades tillstånd av IVO att bedriva ett HVB-hem. Myndigheten ansåg att personerna bakom bolaget var olämpliga.

Nu åtalas Södertäljekvinnan och två andra personer för misstänkt grovt skattebrott i ett bolag i Uppsala, där enligt LT en av de inblandade, en 35-åring, kopplas till det kriminella nätverket Foxtrot och den så kallade ”kurdiska räven”.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 30 september 2023 08:12
Senast uppdaterad: 30 september 2023 08:12

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors