Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Kevin Makota Ström gör det igen – Tar hem SM-Guldet till Nykvarn

Kevin och Gerry Ström efter helgens SM-guld i Sandviken.


46 sekunder in i finalmatchen, sedan var matchen över och Kevin Makota Ström blev svensk mästare i brottning. Makalöst.

När Telgenytt uppmärksammade supertalangen från Nykvarn i början på juli var vi övertygade att han skulle sätta Sverige och Nykvarn på kartan.

Den 27 augusti visade Kevin att han tillhör toppskiktet i världen genom att komma på en 5:e plats av 24 deltagande nationer under Junior-VM i Ufa i Ryssland. I stora mästerskap har man inte en fjärde placering vilket gjorde att Kevin hamna på 5:e plats och satt lilla Nykvarn på världskartan.

Söndagen den 24:e oktober var Kevin Makota Ström åter i rampljuset. Världstalangen från Nykvarns Brottarförening befann sig i Sandviken och tävlade i Junior-SM i fristilsbrottning där han var överlägset turneringen bästa brottare.

Detta är hans första tävling sedan Junior-VM i augusti och Kevin som är rankad 5:a bäst i världen debuterade i sin nya viktklass 74 kg och gjorde det med bravur. I samtliga matcher vann Kevin på teknisk överlägsenhet i första minuten av första ronden, varav finalen vann han på endast 46 sekunder.

– Det känns jättebra att försvara titeln som svensk mästare ännu ett år, det är ett kvitto på att hårt arbete lönar sig. Det är väldigt tufft att kombinera min elitsatsning i brottning med mina juridikstudier på Stockholms Universitet, vilket gör vinsten ännu mer glädjande för mig. Nu har jag siktet inställt på Senior-SM i Västerås, i November, säger Kevin Makota Ström till Telgenytt.

I och med vinsten, så tog han sitt 5:e raka SM-guld på 5 år.

19 åringen Kevin Makota om comebacken i Tyskland “Gör det jag älskar”

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 27 oktober 2021 00:00
Senast uppdaterad: 27 oktober 2021 00:00

Tonåringar misshandlade inne i livsmedelsbutik

Polis

Foto: Alexander Isa

På tisdagsförmiddagen slog mataffären Ica Jätten larm om en pågående misshandel inne butiken. Två tonårspojkar attackerades av flera män.

Det var klockan 09:45 som tumult uppstod i matbutiken på Erikshällsgatan i Västergård. Inne i butiken, framför flera ögonvittnen, jagades en ung man av flera män och slogs ner till golvet.

– Varor och inredning välts omkull när flera unga män springer in i en matbutik på Erikshällsgatan och misshandlar en tonårspojke med sparkar och slag, skriver polisen på sin hemsida.

Efter attacken sprang gärningsmännen från platsen och kort därefter hittades ytterligare en tonårspojke som också hade blivit misshandlad inne i matbutiken.

Polis som tillkallades till platsen utreder händelsen mot de båda tonåringarna som grov misshandel, men enligt polisens uppgifter var pojkarna inte i behov av vård. Ingen personalen ska heller kommit till skada i samband med incident inne i Ica Jätten på tisdagsförmiddagen.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 mars 2023 13:41
Senast uppdaterad: 21 mars 2023 13:41

Södertäljekillarna invalda i rikstäckande ungdomsråd

34791D09-F0ED-4A4A-998C-6276C05FA84B

George Sarkes, George Asaad och Emilio Sarkis. Pressbild: Susanne Kronholm

Tre ungdomar från Södertälje, George Sarkes, George Asaad och Emilio Sarkis tar plats i Kulturrådets nybildade ungdomsråd. Tillsammans med flera andra ska de fokusera på flerspråkighet och modersmål.

Ungdomsrådet som inledningsvis består av nio niodeklassare från tre olika skolor i Stockholms län, Södertälje, Järva och Tensta och har handplockats av läsambassadören Nioosha Shams.

Nioosha Shams är Sveriges sjätte läsambassadör, den yngsta hittills, och hennes uppdrag är att inspirera barn och unga till läsning och verka för att alla, oavsett bakgrund, ska ha lika möjlighet att nå litteraturen och bli läsare.

Tillsammans med nio ungdomar kommer hon att undersöka vad unga själva ser som meningsfullt i läsande och skrivande samt hur relationen till modersmål påverkar en som människa.

Övre raden från vänster: Nioosha Shams, Fatima Mehawes, Jeanette Bashir, Akila Mah, Emilio Sarkis, Nasteeho Shegow. Nedre raden från vänster: Rebo Mahmod, George Asaad, Nevin Berwari, George Sarkes. Pressbild: Susanne Kronholm

– För mig är det viktigt att synliggöra ungdomarna och deras röster och låta dem ta plats. Tillsammans ska vi delta på riksdagsmöte, mässor, poddar och prata om vikten av att synas också i litteraturen, oavsett bakgrund, säger Nioosha Shams.

Ungdomsrådet träffas en gång i månaden och kommer att arbeta med att öka ungas intresse för läsning genom bland annat event och kunskapsutveckling. Uppdraget som läsambassadör inkluderar att inspirera och agera förebild för barn och unga, med målet att alla ska ha lika möjlighet att nå litteraturen oavsett bakgrund.

Det nya ungdomsrådet inkluderar representanter från sju olika språk – arabiska, somaliska, kurdiska, malajiska, finska, pataniska, turkiska och assyriska/syrianska.

Läs även – Marlen Eskander utsedd till ledamot för Statens kulturråd

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 mars 2023 04:00
Senast uppdaterad: 21 mars 2023 12:01

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors