Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Kevin Makota Ström gör det igen – Tar hem SM-Guldet till Nykvarn

Kevin och Gerry Ström efter helgens SM-guld i Sandviken.


46 sekunder in i finalmatchen, sedan var matchen över och Kevin Makota Ström blev svensk mästare i brottning. Makalöst.

När Telgenytt uppmärksammade supertalangen från Nykvarn i början på juli var vi övertygade att han skulle sätta Sverige och Nykvarn på kartan.

Den 27 augusti visade Kevin att han tillhör toppskiktet i världen genom att komma på en 5:e plats av 24 deltagande nationer under Junior-VM i Ufa i Ryssland. I stora mästerskap har man inte en fjärde placering vilket gjorde att Kevin hamna på 5:e plats och satt lilla Nykvarn på världskartan.

Söndagen den 24:e oktober var Kevin Makota Ström åter i rampljuset. Världstalangen från Nykvarns Brottarförening befann sig i Sandviken och tävlade i Junior-SM i fristilsbrottning där han var överlägset turneringen bästa brottare.

Detta är hans första tävling sedan Junior-VM i augusti och Kevin som är rankad 5:a bäst i världen debuterade i sin nya viktklass 74 kg och gjorde det med bravur. I samtliga matcher vann Kevin på teknisk överlägsenhet i första minuten av första ronden, varav finalen vann han på endast 46 sekunder.

– Det känns jättebra att försvara titeln som svensk mästare ännu ett år, det är ett kvitto på att hårt arbete lönar sig. Det är väldigt tufft att kombinera min elitsatsning i brottning med mina juridikstudier på Stockholms Universitet, vilket gör vinsten ännu mer glädjande för mig. Nu har jag siktet inställt på Senior-SM i Västerås, i November, säger Kevin Makota Ström till Telgenytt.

I och med vinsten, så tog han sitt 5:e raka SM-guld på 5 år.

19 åringen Kevin Makota om comebacken i Tyskland “Gör det jag älskar”

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 27 oktober 2021 00:00
Senast uppdaterad: 27 oktober 2021 00:00

Sprängning riktad mot person med tidigare kopplingar till kriminella

IMG_4512

Foto: Shamash Oyal

En man i 30-årsåldern, tidigare kopplad till kriminella kretsar i Södertälje, tros vara måltavlan för sprängdåden i ett villaområde vid Västergård, rapporterar Lt.

Inom loppet av några dagar inträffade sprängdåd i ett villaområde i Södertälje. I det första fallet, exploderade en mindre anordning, men den ansågs vara ofarlig.

I det andra fallet, där boende i en annan villa larmade om ett föremål utanför bostaden, lyckades det nationella bombskyddet säkra det misstänkta farliga objektet. Men strax före midnatt på fredagskvällen detonerade en bomb vid samma adress, men mot en annan bostad.

Enligt Lt är den misstänkta måltavlan, där detonationen inträffade, en man som tidigare har varit involverad i kriminella kretsar, men mannen ska inte vara intresserad av att samarbeta med polisen i deras utredningsarbete.

Polisen är på plats i det berörda villaområdet. Foto: Shamash Oyal

Enligt tidningen har mannen tidigare blivit dömd till tre års fängelse för grov utpressning, men senare friades av hovrätten. Efter detta har han inte varit inblandad i liknande utredningar.

Under fredagskvällen ska detonationen inträffat vid mannens bostad och orsakade mindre skador. Ingen person rapporteras ha blivit skadad i samband med sprängningen. En förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse har inletts vilket blir det tredje fallet på tre dagar i villaområdet, men för tillfället har inga misstänkta personer gripits.

Polisen ser samband mellan incidenterna.

– Vi ser att händelserna hör ihop på något sätt. Vi ser kopplingar till den grova kriminaliteten. Vi jobbar med att få fram motivet men det är inget jag kan kommentera just nu, säger polisens presstalesperson Mats Eriksson till Aftonbladet.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 september 2023 15:13
Senast uppdaterad: 23 september 2023 15:13

Sköldpadda hittad av polisen vid avfart i Södertälje

Sköld

Foto: Polisen.

Strax före klockan 13 gjorde en polispatrull i Södertälje en oväntad upptäckt – en sköldpadda som hade kommit ut på E4:an.

Även i juli, tidigare under sommaren, blev en sköldpadda hittad i Södertälje. Den gången påträffades den på Tvetavägen av en privatperson som sedan lämnade in den till polisstationen i Södertälje. Nu, i en liknande händelse, hittades en sköldpadda på E4:an vid avfarten Södertälje Syd.

Enligt polisens information mår djuret bra och har blivit omhändertaget. Polisen misstänkte att det var en havssköldpadda. Sköldpaddan, som var ungefär 30 centimeter lång, misstänkte vara en havssköldpadda som nu transporterats till en djurpark och vårdats av personalen där.

Det är fortfarande oklart hur sköldpaddan hamnade på vägbanan.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 september 2023 13:30
Senast uppdaterad: 23 september 2023 13:30

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors