Företag i fokus:

Annons

FÅ 10%

På ditt första köp
med koden

SEYMI22

Kevin Makota Ström gör det igen – Tar hem SM-Guldet till Nykvarn

Kevin och Gerry Ström efter helgens SM-guld i Sandviken.


46 sekunder in i finalmatchen, sedan var matchen över och Kevin Makota Ström blev svensk mästare i brottning. Makalöst.

När Telgenytt uppmärksammade supertalangen från Nykvarn i början på juli var vi övertygade att han skulle sätta Sverige och Nykvarn på kartan.

Den 27 augusti visade Kevin att han tillhör toppskiktet i världen genom att komma på en 5:e plats av 24 deltagande nationer under Junior-VM i Ufa i Ryssland. I stora mästerskap har man inte en fjärde placering vilket gjorde att Kevin hamna på 5:e plats och satt lilla Nykvarn på världskartan.

Söndagen den 24:e oktober var Kevin Makota Ström åter i rampljuset. Världstalangen från Nykvarns Brottarförening befann sig i Sandviken och tävlade i Junior-SM i fristilsbrottning där han var överlägset turneringen bästa brottare.

Detta är hans första tävling sedan Junior-VM i augusti och Kevin som är rankad 5:a bäst i världen debuterade i sin nya viktklass 74 kg och gjorde det med bravur. I samtliga matcher vann Kevin på teknisk överlägsenhet i första minuten av första ronden, varav finalen vann han på endast 46 sekunder.

– Det känns jättebra att försvara titeln som svensk mästare ännu ett år, det är ett kvitto på att hårt arbete lönar sig. Det är väldigt tufft att kombinera min elitsatsning i brottning med mina juridikstudier på Stockholms Universitet, vilket gör vinsten ännu mer glädjande för mig. Nu har jag siktet inställt på Senior-SM i Västerås, i November, säger Kevin Makota Ström till Telgenytt.

I och med vinsten, så tog han sitt 5:e raka SM-guld på 5 år.

19 åringen Kevin Makota om comebacken i Tyskland “Gör det jag älskar”

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 27 oktober 2021 00:00
Senast uppdaterad: 27 oktober 2021 00:00

Hon kritiserar Riksbankens räntebesked – ”Oroande”

3395ff9c-c827-4875-a612-3d155add328f

Laura Hartman, LO:s chefsekonom. Foto: Fredrik Sandin Carlson

I tisdags chockhöjdes styrräntan med 1 procent och blir den största höjningen som Riksbanken gjort sedan 1993.

Nu får den kraftiga höjningen kritik av chefsekonomen Laura Hartman på Landsorganisationen, LO, som anser att det är ett olyckligt beslut.

– En hög inflation är ett reellt bekymmer för alla, särskilt för hushåll med små marginaler. Därför är det förstås viktigt med motåtgärder. Men risken är att räntevapnet skadar ekonomin och ökar arbetslösheten mer än den hjälper mot inflationen, säger Laura Hartman.

Styrräntan höjdes med 1 procent, från 0,75 till 1,75 procent, för att hejda den stigande inflationen som i augusti låg på 9 procent. Enligt Riksbanken är den alldeles för hög och anses urholka hushållens köpkraft och gör det svårare för både företag och hushåll att planera sin ekonomi.

Stefan Ingves, Sveriges riksbankschef, . Foto: Creative Commons.

Hartman därmot anser att Riksbankens räntepolitik är ett ineffektivt vapen som har potentiellt mycket skadliga effekter på svensk ekonomi och arbetslöshet.

– Vad som däremot skulle ha en mer kännbar effekt på inflation är mer direkta åtgärder mot de höga energipriserna. Därför behövs andra, mer direkta och snabba åtgärder mot de höga energipriserna. Annars riskeras omställningen mot ökad elektrifiering som näringslivet anammat. Vi börjar redan se oroande tecken på fler varsel, säger Laura Hartman på paraplyorganisation LO.

Riksbankens mål är att att den långsiktigt inflationen ska ligga på 2 procent. I augusti föregående månad låg den på 9 procent.

Läs även: – Styrräntan chockhöjs – Nu väntas bolånen stiga

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 september 2022 15:37
Senast uppdaterad: 25 september 2022 15:38

MINGELBILDER v.38 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0018-1

FOTO: Shamash Oyal.

Se mingelbilder från föregående veckaMingelbilder v.37

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 september 2022 10:45
Senast uppdaterad: 25 september 2022 10:48

Annons

www.seymisweden.se

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Lanseringserbjudande - Få 10% på ditt första köp!

(Detta är ett betalt annonssamarbete)