Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

JO-anmäler Södertälje kommun för uteblivna löner

Foto: Alex Ataseven.

Efter att Södertälje kommun vid två tillfällen missade att betala ut lön till ungdomar, födda 2004 och 2005, som sommarjobbat JO-anmäler nu en av dessa kommunen.

Flera ungdomar fick vänta i veckor på att få utbetalt av kommen som nu JO-anmäls. I en tidigare intervju med lt sa kommunen att det berodde på ”den mänskliga faktorn”.

Under sommaren arbetade cirka 200 ungdomar för Södertälje kommun under feriepraktiken. De lovades en ersättning på 6480 kronor för totalt 90 timmars arbete och en utbetalning den 23 juli, men det skulle dröja veckor innan Södertälje kommun betalde ut ungdomarnas löner.

Eftersom att alla ungdomar inte kunde arbeta under en och samma period delades arbetarperioden till tre tillfällen. Det innebar även att lönerna också skulle betalas ut vid tre olika tillfällen, men kommunen missade att betala ut lönerna i tid, inte en gång, utan två gånger.

Enligt en 16-åring som anmäler kommunen skulle lönen vara tillgänglig på kontot den 23:e juli, men så blev det inte. Det skulle dröja ytterligare tre veckor för att få lönen från Södertälje kommun. I september gjorde kommunen återigen samma misstag när de glömde att betala ut andra ungdomars löner.

”Vi har inte blivit informerade bra angående detta samt inte blivit kompenserade för deras ansvarslöshet. Svårt i mina ögon att detta skall accepteras.”, skriver 16-åringen i anmälan till Justitieombudsmannen.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 27 oktober 2021 00:00
Senast uppdaterad: 27 oktober 2021 00:00

Larm om brand i centrala i Södertälje 

61224826-DA47-4C48-9B2A-28117B387147

Foto: Alexander Isa

Strax efter lunch inkom det rapporter till SOS Alarm om en brand i en byggnad i centrala Södertälje. Flera räddningsenheter skickades till platsen.

– Enligt den som ringde in ska det ha varit rökutveckling från bostaden, men när vi kommer fram ser vi inte någon rökutveckling, säger räddningstjänsten vakthavande befäl till Telgenytt.

Larmet kom in vid 14:30 och enligt de första rapporterna från SOS Alarm inträffade branden i en bostad på Astrabacken. Men larmet ska ha kommit från en byggnad, och ska enligt uppgifter till Telgenytt inte användas som en bostad.

För närvarande befinner sig rökdykare på platsen, och enligt Telgenytts reporter har det observerats lätt rökutveckling från byggnaden. Inga personskador har dock rapporterats i samband med branden i centrala Södertälje.

Foto: Alexander Isa

Foto: Alexander Isa

Foto: Alexander Isa

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 september 2023 13:02
Senast uppdaterad: 25 september 2023 13:05

KLART: Han blir Syrisk-ortodoxa kyrkans nya biskop

Tommy

Patriarken på besök i februari när tidigare biskopen klev av. Foto: Tommy Hanna.

I februari valde ärkebiskopen Abdulahad Shabo att avsäga sig sin tjänst efter 35 års trogen tjänst för att gå i pension. Sedan dess har man sökt efter en ny biskop, och det meddelades på söndagen att man nu har funnit en efterträdare, rapporterar SVT.

Ärkebiskopen Abdulahad Gallo Shabo ledde ärkestiftet för den Syrisk-ortodoxa kyrkan i Sverige, med S:t Jacobs katedral i Hovsjö som dess huvudsakliga plats. I samband med hans avgång och valet av en ny efterträdare besökte patriarken Mor Patriark Ignatius Aphrem II från Damaskus, Syrien Södertälje.

– Jag är oerhört glad att vara här idag och ser fram emot att tillsammans med er välja en ny ärkebiskop, sade Patriark Ignatius Aphrem II, till åhörarna i S:t Jacob under besöket i februari.

På söndagen tillkännagavs det, cirka sju månader efter Abdulahad Shabos avgång, att en ny biskop har blivit vald. Det blir Youhanon Lahdo, som är i fyrtioårsåldern och har tidigare erfarenhet som munk i en av de syrisk-ortodoxa kyrkorna i Norrköping, enligt SVT.

– Vi förväntar oss att den nya biskopen tar tag i en hel del viktiga frågor som rör kyrkan, framför all vikten av att kyrkan engagerar ungdomar, säger Besim Aho, ordförande i S:t Jacobs församlingen i Södertälje, till SVT.

Läs även: – BILDEXTRA: Patriarken på besök när biskopen kliver av

Patriarken Mor Patriark Ignatius Aphrem II och tidigare ärkebiskopen Abdulahad Shabo.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 september 2023 07:00
Senast uppdaterad: 24 september 2023 22:42

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors