Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Södertelge Volleybollklubbens damlag fortsätter att briljera – Toppar tabellen

Foto: Per Eliasson.

Succén fortsätter för Södertelge Volleybollklubbs damlag som leder serien efter två raka vinster på hemmaplan i söndags.

Efter två vinster i Linköping för två veckor sedan delade damlaget andraplatsen inför helgens matcher i Brunnsängshallen.

Nu är laget uppe i serieledning i Division 2 Östra efter att man slagit både serieledarna Spårvägen och Sthlms Vingar C som delade andraplatsen. 

– Vi mötte två av seriens topplag såhär långt, och lyckades övertyga i båda matcherna. Vi spelade riktigt bra idag, och hade ett enormt stöd från hemmapubliken. sa Agnes Westerberg, som är en av lagets passare.

– Efter förra matchen sa vi att det lag som har roligast och håller humöret uppe bäst vinner och det stämde även idag, sa Agnes efter söndagens matcher.

Drömstart för Södertäljes nystartade damlag i volleyboll

Första matchen mot Sthlms Vingar C var Södertäljelaget överlägset det bästa laget och vann enkelt med 3-0 i set.

Mot Spårvägen var motståndet lite tuffare där man efter en hård kamp till slut vann med 3-1 i set och för andra gången under dagen var Södertelge Volleybollklubbs damlag segrare.

– Jag är riktigt stolt över tjejerna. Stabil mottagning, bra anfall, bra servar och bra laganda. Jag tror definitivt det här laget har chans på serievinsten, sa coach Chris Kalfic, som annars spelar i elitserien i Södertelges herrlag.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 26 oktober 2021 00:00
Senast uppdaterad: 26 oktober 2021 00:00

BILDEXTRA: Manifestation för Södertälje lockade storpublik

Shamash Oyal

Manifestationen ”Stå upp för Södertälje 2033”. Foto: Shamash Oyal / SBBK

Svea Rolander. Foto: Shamash Oyal

Emilia Englund. Foto: Shamash Oyal

Bild: SBBK

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 mars 2023 20:19
Senast uppdaterad: 28 mars 2023 20:29

Wardia prisas av kommunen för sin färgglada teckning

W

Bild: Södertälje kommun

Under måndagen hölls den årliga teckningstävling som arrangeras av Telge fastigheter. Priset tilldelades till Wardia Issa från klass 4B på Södertälje Friskola.

Teckningstävling arrangerades för fjärdeklassare under temat ”vår snälla stad” som totalt hade 23 klassar som deltog. Wardia Issa från Södertälje Friskola kammande hem hela tävlingen med sin färgglada teckning och fick ta emot en prischeck på 4000 kronor för sin klass.

Motiveringen löd:
”En positiv upplevelse som sprakar av färger, glädje och kreativitet. Här får alla vara med, även skyddshelgonet Ragnhild. Till och med de höga husen som sträcker sig mot skyn är klädda i vackra färger. Det märks att det är en snäll stad; en stad att tycka om och vilja bo i. Här förtjänar alla en guldkrona på huvudet.”

Tävlingen har pågått i mer än tio år som syftar till att uppmuntra och belöna kreativitet. Priset delades ut i stadshuset av Lars Greger (MP) och Krister Mellström från Telge Fastigheter.

Wardia Issas vinnarteckningen som nu hänger på väggen i Stadshuset. Bild: Södertälje kommun

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 mars 2023 18:42
Senast uppdaterad: 28 mars 2023 18:42

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors