Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Nytt lovprogram släppt – Kommunen satsar på ungdomsutveckling

Södertälje kommun har släppt det årliga lovprogrammet inför höstlovet, med start v. 44. I programmet finns ett utbud av aktiviteter för barn och unga att göra under sitt höstlov.

Lovveckan har ett varierat utbud av aktiviteter som är anpassade utefter alla barn och ungdomars förutsättningar. Alla aktiviteter är kostnadsfria eftersom veckan, delvis, är statligt finansierad. Den statliga finansieringen säkerställer att alla kan delta i den uppsjö av aktiviteter som evenemanget anordnar under veckan.

En av aktiviteterna som anordnas är ett LAN-party på Järna fritidsgård. Dit kan ungdomar mellan 13–18 år anmäla sig för en natt av spel, aktiviteter och härligt umgänge. För de lite yngre barnen finns det också massvis att göra. Exempelvis kan barnen gå på workshopen Lär dig måla med akvarell, på Hölö kyrkskola. Workshopen hålls den 2/11, mellan kl. 12.00-16.00.

I programmet finns det ett utbud av aktiviteter. Alla aktiviteter ett fokus på barn och ungas utveckling. Det kan handla om pedagogiska workshops eller socialt utvecklande miljöer, i vilket de unga får pröva på nya aktiviteter.

Om du som förälder eller som ungdom är nyfiken på vad veckan har att erbjuda just dig och din familj, så kan du följa länken här i artikeln för att komma till programmet för lovveckan, v. 44.

https://www.sodertalje.se/kultur-och-fritid/kulturlov/

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 oktober 2021 00:00
Senast uppdaterad: 25 oktober 2021 00:00

BILDEXTRA: Manifestation för Södertälje lockade storpublik

Shamash Oyal

Manifestationen ”Stå upp för Södertälje 2033”. Foto: Shamash Oyal / SBBK

Svea Rolander. Foto: Shamash Oyal

Emilia Englund. Foto: Shamash Oyal

Bild: SBBK

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 mars 2023 20:19
Senast uppdaterad: 28 mars 2023 20:29

Wardia prisas av kommunen för sin färgglada teckning

W

Bild: Södertälje kommun

Under måndagen hölls den årliga teckningstävling som arrangeras av Telge fastigheter. Priset tilldelades till Wardia Issa från klass 4B på Södertälje Friskola.

Teckningstävling arrangerades för fjärdeklassare under temat ”vår snälla stad” som totalt hade 23 klassar som deltog. Wardia Issa från Södertälje Friskola kammande hem hela tävlingen med sin färgglada teckning och fick ta emot en prischeck på 4000 kronor för sin klass.

Motiveringen löd:
”En positiv upplevelse som sprakar av färger, glädje och kreativitet. Här får alla vara med, även skyddshelgonet Ragnhild. Till och med de höga husen som sträcker sig mot skyn är klädda i vackra färger. Det märks att det är en snäll stad; en stad att tycka om och vilja bo i. Här förtjänar alla en guldkrona på huvudet.”

Tävlingen har pågått i mer än tio år som syftar till att uppmuntra och belöna kreativitet. Priset delades ut i stadshuset av Lars Greger (MP) och Krister Mellström från Telge Fastigheter.

Wardia Issas vinnarteckningen som nu hänger på väggen i Stadshuset. Bild: Södertälje kommun

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 mars 2023 18:42
Senast uppdaterad: 28 mars 2023 18:42

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors