Företag i fokus:

Annons

FÅ 10%

På ditt första köp
med koden

SEYMI22

Nytt lovprogram släppt – Kommunen satsar på ungdomsutveckling

Södertälje kommun har släppt det årliga lovprogrammet inför höstlovet, med start v. 44. I programmet finns ett utbud av aktiviteter för barn och unga att göra under sitt höstlov.

Lovveckan har ett varierat utbud av aktiviteter som är anpassade utefter alla barn och ungdomars förutsättningar. Alla aktiviteter är kostnadsfria eftersom veckan, delvis, är statligt finansierad. Den statliga finansieringen säkerställer att alla kan delta i den uppsjö av aktiviteter som evenemanget anordnar under veckan.

En av aktiviteterna som anordnas är ett LAN-party på Järna fritidsgård. Dit kan ungdomar mellan 13–18 år anmäla sig för en natt av spel, aktiviteter och härligt umgänge. För de lite yngre barnen finns det också massvis att göra. Exempelvis kan barnen gå på workshopen Lär dig måla med akvarell, på Hölö kyrkskola. Workshopen hålls den 2/11, mellan kl. 12.00-16.00.

I programmet finns det ett utbud av aktiviteter. Alla aktiviteter ett fokus på barn och ungas utveckling. Det kan handla om pedagogiska workshops eller socialt utvecklande miljöer, i vilket de unga får pröva på nya aktiviteter.

Om du som förälder eller som ungdom är nyfiken på vad veckan har att erbjuda just dig och din familj, så kan du följa länken här i artikeln för att komma till programmet för lovveckan, v. 44.

https://www.sodertalje.se/kultur-och-fritid/kulturlov/

Text:

Charles Carter

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 oktober 2021 00:00
Senast uppdaterad: 25 oktober 2021 00:00

Hon kritiserar Riksbankens räntebesked – ”Oroande”

3395ff9c-c827-4875-a612-3d155add328f

Laura Hartman, LO:s chefsekonom. Foto: Fredrik Sandin Carlson

I tisdags chockhöjdes styrräntan med 1 procent och blir den största höjningen som Riksbanken gjort sedan 1993.

Nu får den kraftiga höjningen kritik av chefsekonomen Laura Hartman på Landsorganisationen, LO, som anser att det är ett olyckligt beslut.

– En hög inflation är ett reellt bekymmer för alla, särskilt för hushåll med små marginaler. Därför är det förstås viktigt med motåtgärder. Men risken är att räntevapnet skadar ekonomin och ökar arbetslösheten mer än den hjälper mot inflationen, säger Laura Hartman.

Styrräntan höjdes med 1 procent, från 0,75 till 1,75 procent, för att hejda den stigande inflationen som i augusti låg på 9 procent. Enligt Riksbanken är den alldeles för hög och anses urholka hushållens köpkraft och gör det svårare för både företag och hushåll att planera sin ekonomi.

Stefan Ingves, Sveriges riksbankschef, . Foto: Creative Commons.

Hartman därmot anser att Riksbankens räntepolitik är ett ineffektivt vapen som har potentiellt mycket skadliga effekter på svensk ekonomi och arbetslöshet.

– Vad som däremot skulle ha en mer kännbar effekt på inflation är mer direkta åtgärder mot de höga energipriserna. Därför behövs andra, mer direkta och snabba åtgärder mot de höga energipriserna. Annars riskeras omställningen mot ökad elektrifiering som näringslivet anammat. Vi börjar redan se oroande tecken på fler varsel, säger Laura Hartman på paraplyorganisation LO.

Riksbankens mål är att att den långsiktigt inflationen ska ligga på 2 procent. I augusti föregående månad låg den på 9 procent.

Läs även: – Styrräntan chockhöjs – Nu väntas bolånen stiga

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 september 2022 15:37
Senast uppdaterad: 25 september 2022 15:38

MINGELBILDER v.38 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0018-1

FOTO: Shamash Oyal.

Se mingelbilder från föregående veckaMingelbilder v.37

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 september 2022 10:45
Senast uppdaterad: 25 september 2022 10:48

Annons

www.seymisweden.se

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Lanseringserbjudande - Få 10% på ditt första köp!

(Detta är ett betalt annonssamarbete)