Företag i fokus:

Nytt lovprogram släppt – Kommunen satsar på ungdomsutveckling

Södertälje kommun har släppt det årliga lovprogrammet inför höstlovet, med start v. 44. I programmet finns ett utbud av aktiviteter för barn och unga att göra under sitt höstlov.

Lovveckan har ett varierat utbud av aktiviteter som är anpassade utefter alla barn och ungdomars förutsättningar. Alla aktiviteter är kostnadsfria eftersom veckan, delvis, är statligt finansierad. Den statliga finansieringen säkerställer att alla kan delta i den uppsjö av aktiviteter som evenemanget anordnar under veckan.

En av aktiviteterna som anordnas är ett LAN-party på Järna fritidsgård. Dit kan ungdomar mellan 13–18 år anmäla sig för en natt av spel, aktiviteter och härligt umgänge. För de lite yngre barnen finns det också massvis att göra. Exempelvis kan barnen gå på workshopen Lär dig måla med akvarell, på Hölö kyrkskola. Workshopen hålls den 2/11, mellan kl. 12.00-16.00.

I programmet finns det ett utbud av aktiviteter. Alla aktiviteter ett fokus på barn och ungas utveckling. Det kan handla om pedagogiska workshops eller socialt utvecklande miljöer, i vilket de unga får pröva på nya aktiviteter.

Om du som förälder eller som ungdom är nyfiken på vad veckan har att erbjuda just dig och din familj, så kan du följa länken här i artikeln för att komma till programmet för lovveckan, v. 44.

https://www.sodertalje.se/kultur-och-fritid/kulturlov/

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 oktober 2021 00:00
Senast uppdaterad: 25 oktober 2021 00:00

BILDEXTRA: Fullsatt när SSK hade hemmapremiär

5442A2E8-64AE-4409-A617-DEA1D1B464EB

Foto: Shamash Oyal

Lagledare Ove Karlsson på väg att lämna över en sista matchtröja till Dragan (#84), SSKspelaren Jacob Dahlström på väg att överräcka blomsterkvast

Dragan Umicevic avtackas efter en lång hockeykarriär, till höger i bild hans hustru Giovanna Umicevic. Foto: Shamash Oyal

SSK:s klubbdirektör höll tal till Dragans ära, här tillsammans med barnen Bianca och Luca

Text:

Daniel Hansson

Dela via:

Shares
Publicerad: 30 september 2023 13:17
Senast uppdaterad: 30 september 2023 13:17

Butik rånad med pistolliknande föremål – en person skadad

92430DCB-3652-434A-A1A4-26B58C033E96

Foto: Alexander Isa

En butik i centrala Södertälje rånades av flera personer på lördagsförmiddagen. Enligt polisen användes ett föremål som liknade en pistol av gärningspersonerna.

Det var strax efter klockan 10 som polisen larmades till den centrala butiken efter ett nödlarm. Enligt polisens information blev en av de anställda blivit slagen.

– Det är butiksanställd som larmar från butiken och berättar att två personer har hotat med ett pistolliknande föremål samt slagit butiksbiträdet, skriver polisen på sin hemsida

Polise och ambulans beordrads till platsen och den anställda personen som skadades fördes till sjukhus med för kontroll.

Just nu pågår en sökinsats efter de misstänkta gärningspersonerna i området, men i nuläget har inga misstänkta personer gripits.

Butiken har spärrats av för en teknisk undersökning, och polisen har inlett en förundersökning angående grovt rån.

Enligt uppgifter till Telgenytt, har butiken Stjärnurmakarna blivit utsatt för ett rån.

Vet du mer, kontakta oss här.

Polis på plats. Området avspärrat. Foto: Alexander Isa

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 30 september 2023 09:43
Senast uppdaterad: 30 september 2023 10:39

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors