Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Marie-Christine Samre anordnar event för ungdomar – Chans att skapa egen APP

I Samarbete med Science Park anordnar Kvinnovation två events med en avslutande final i december där vinnarna tilldelas ett belopp på 7000 kronor.

Eventen riktar sig främst till lokala ungdomar och går ut på att skapa prototyper med olika typer av teknik, samtidigt som man utbildar i enklare tekniska metoder. 

– Syftet med eventet är att ungdomar ska få chansen att lära sig nya saker samtidigt som de får göra något kul. Just på detta event får man chansen att göra en enkel prototyp av sin APP-idé, så det är perfekt för något som har funderat på en APP som borde skapas, säger Marie-Christine Samre till Telgenytt.

Första eventet är den 28:e oktober och går ut på att eleverna skapar en APP-prototyp via design thinking. 
Andra eventet är den 18:e nov. Där går eventet ut på att lösa ett företags problem genom att skapa prototyp via 3D-printing. 

I december kommer det även att anordnas en final där prispengar delas ut, totalt 7000 kronor till två vinnare.
Alla tre tillfällen hålls i KTH Södertälje där det bjuds på fika och goodiebags och här har intresset har varit väldigt stort.

– Responsen har varit väldigt positiv. Vi har endast fåtal platser kvar så det gäller att anmäla sig i tid. Vinnarna för bästa APP-idé tävlar om 7000 kronor och vi bjuder alla på goodiebag, säger Marie-Christine Samre.

Länk Science Park:
https://sscp.se/aktiviteter/har-du-varldens-basta-ide-till-en-app/

Länk Kvinnovation:
https://www.kvinnovation.se/utbud/

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 22 oktober 2021 00:00
Senast uppdaterad: 22 oktober 2021 00:00

Sprängning riktad mot person med tidigare kopplingar till kriminella

IMG_4512

Foto: Shamash Oyal

En man i 30-årsåldern, tidigare kopplad till kriminella kretsar i Södertälje, tros vara måltavlan för sprängdåden i ett villaområde vid Västergård, rapporterar Lt.

Inom loppet av några dagar inträffade sprängdåd i ett villaområde i Södertälje. I det första fallet, exploderade en mindre anordning, men den ansågs vara ofarlig.

I det andra fallet, där boende i en annan villa larmade om ett föremål utanför bostaden, lyckades det nationella bombskyddet säkra det misstänkta farliga objektet. Men strax före midnatt på fredagskvällen detonerade en bomb vid samma adress, men mot en annan bostad.

Enligt Lt är den misstänkta måltavlan, där detonationen inträffade, en man som tidigare har varit involverad i kriminella kretsar, men mannen ska inte vara intresserad av att samarbeta med polisen i deras utredningsarbete.

Polisen är på plats i det berörda villaområdet. Foto: Shamash Oyal

Enligt tidningen har mannen tidigare blivit dömd till tre års fängelse för grov utpressning, men senare friades av hovrätten. Efter detta har han inte varit inblandad i liknande utredningar.

Under fredagskvällen ska detonationen inträffat vid mannens bostad och orsakade mindre skador. Ingen person rapporteras ha blivit skadad i samband med sprängningen. En förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse har inletts vilket blir det tredje fallet på tre dagar i villaområdet, men för tillfället har inga misstänkta personer gripits.

Polisen ser samband mellan incidenterna.

– Vi ser att händelserna hör ihop på något sätt. Vi ser kopplingar till den grova kriminaliteten. Vi jobbar med att få fram motivet men det är inget jag kan kommentera just nu, säger polisens presstalesperson Mats Eriksson till Aftonbladet.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 september 2023 15:13
Senast uppdaterad: 23 september 2023 15:13

Sköldpadda hittad av polisen vid avfart i Södertälje

Sköld

Foto: Polisen.

Strax före klockan 13 gjorde en polispatrull i Södertälje en oväntad upptäckt – en sköldpadda som hade kommit ut på E4:an.

Även i juli, tidigare under sommaren, blev en sköldpadda hittad i Södertälje. Den gången påträffades den på Tvetavägen av en privatperson som sedan lämnade in den till polisstationen i Södertälje. Nu, i en liknande händelse, hittades en sköldpadda på E4:an vid avfarten Södertälje Syd.

Enligt polisens information mår djuret bra och har blivit omhändertaget. Polisen misstänkte att det var en havssköldpadda. Sköldpaddan, som var ungefär 30 centimeter lång, misstänkte vara en havssköldpadda som nu transporterats till en djurpark och vårdats av personalen där.

Det är fortfarande oklart hur sköldpaddan hamnade på vägbanan.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 september 2023 13:30
Senast uppdaterad: 23 september 2023 13:30

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors