Företag i fokus:

Annons

FÅ 10%

På ditt första köp
med koden

SEYMI22

SENASTE NYTT: Stjärnan Einár skjuten till döds

 Prisbelönade artisten Einár. Bild/Foto: Creative Commons.

Artisten Einar, 19, sköts till döds i Hammarby Sjöstad. Det rapporterar flera medier under natten till fredagen.

På hans Instgram har hans senaste inlägg fått över 2000 kommentarer på kort tid där kondoleanserna svämmar över.

– Den skottskadade mannen är avliden. Han avled på platsen. Man gjorde livräddande åtgärder men hans liv gick inte att rädda, säger Carina Skagerlind hos polisen till Expressen.

”Vila i frid” och ”RIP”, skriver sörjande fans efter stjärnans bortgång.

Enligt uppgifter ska den kända artisten Einár, Nils Kurt Erik Einar Grönberg som han egentligen heter, ha skjutits i huvudet och bröstet, hans liv gick inte att rädda och avled på platsen.

Larmet om skottlossning inkom till polisen sent under torsdagskvällen, klockan 22:50. När polisen väl kom till platsen hittades en ung man allvarlig skottskadad och hade hjärtstillestånd.

Polisen befann sig, sent natten till fredagen, på plats och spärrade av brottsplatsen för att bland annat hålla förhör med vittnen samt arbeta för att säkra eventuellt filmmaterial.

– Det finns uppgifter om att två personer har setts springa från platsen. Vi kontrollerar alla vi träffar och inventerar filmmaterial som kan finnas på platsen för att få snabba bilder, säger Carina Skagerlind till Aftonbladet.

En intensiv sökinsats med flera polispatruller och polishelikopter sattes in för att leta efter gärningspersonen/personerna.

Vid 01-tiden hade polisen ännu ingen gripen för mordet artisten.

”Den skadade personen som är en man är avliden och de närmaste anhöriga är underrättade. En förundersökning om mord är inledd och polisens insatser på brottsplatsen fortsätter. Arbete pågår med spårsäkring och fortsatta förhör med vittnen. En inventering och analys av bildmaterial har också pågått och dörrknackning kommer att ske.” skrev polisen i ett pressmeddelande klockan 00:45.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 22 oktober 2021 00:00
Senast uppdaterad: 22 oktober 2021 00:00

Hon kritiserar Riksbankens räntebesked – ”Oroande”

3395ff9c-c827-4875-a612-3d155add328f

Laura Hartman, LO:s chefsekonom. Foto: Fredrik Sandin Carlson

I tisdags chockhöjdes styrräntan med 1 procent och blir den största höjningen som Riksbanken gjort sedan 1993.

Nu får den kraftiga höjningen kritik av chefsekonomen Laura Hartman på Landsorganisationen, LO, som anser att det är ett olyckligt beslut.

– En hög inflation är ett reellt bekymmer för alla, särskilt för hushåll med små marginaler. Därför är det förstås viktigt med motåtgärder. Men risken är att räntevapnet skadar ekonomin och ökar arbetslösheten mer än den hjälper mot inflationen, säger Laura Hartman.

Styrräntan höjdes med 1 procent, från 0,75 till 1,75 procent, för att hejda den stigande inflationen som i augusti låg på 9 procent. Enligt Riksbanken är den alldeles för hög och anses urholka hushållens köpkraft och gör det svårare för både företag och hushåll att planera sin ekonomi.

Stefan Ingves, Sveriges riksbankschef, . Foto: Creative Commons.

Hartman därmot anser att Riksbankens räntepolitik är ett ineffektivt vapen som har potentiellt mycket skadliga effekter på svensk ekonomi och arbetslöshet.

– Vad som däremot skulle ha en mer kännbar effekt på inflation är mer direkta åtgärder mot de höga energipriserna. Därför behövs andra, mer direkta och snabba åtgärder mot de höga energipriserna. Annars riskeras omställningen mot ökad elektrifiering som näringslivet anammat. Vi börjar redan se oroande tecken på fler varsel, säger Laura Hartman på paraplyorganisation LO.

Riksbankens mål är att att den långsiktigt inflationen ska ligga på 2 procent. I augusti föregående månad låg den på 9 procent.

Läs även: – Styrräntan chockhöjs – Nu väntas bolånen stiga

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 september 2022 15:37
Senast uppdaterad: 25 september 2022 15:38

MINGELBILDER v.38 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0018-1

FOTO: Shamash Oyal.

Se mingelbilder från föregående veckaMingelbilder v.37

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 september 2022 10:45
Senast uppdaterad: 25 september 2022 10:48

Annons

www.seymisweden.se

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Lanseringserbjudande - Få 10% på ditt första köp!

(Detta är ett betalt annonssamarbete)