Företag i fokus:

Gamla McDonalds i granskningsskede – ”Ska bli Södertäljes nya vardagsrum”

Bild/Foto: Fojab/Södertälje kommun.

Detaljplanen redogör bland annat för det hotell som fastighetsbolaget Stadsrum vill bygga. Efter det att korrigeringar på detaljplanen genomförts, utefter granskningsförslagen som inkommer nu under perioden fram till 8/11, så kommer detaljplanen förmodligen att antas.

När så sker kommer bygget av ett nytt Marenplan att starta.

BILDEXTRA: Såhär kan hotellet vid Maren se ut

Redan 2018 köptes Fastigheten Kringland 5, också känt som McDonalds-huset, av fastighetsbolaget Stadsrum. Fastighetsbolaget har som plan att hotellet ska användas av Telgebor och besökare till Telge. Därför har bolaget valt en av Södertäljes mest folkkära platser att bygga hotellet på säger man till kommunen.

Utvecklingschefen på Stadsrum, Jens Halvarsson, säger att bolaget vill att platsen ska bli en självklar del av Södertälje.

– Vi vill att denna plats ska bli Södertäljes nya vardagsrum, säger Jens Halvarsson, utvecklingschef på Stadsrum fastigheter.

Skulle detaljplanen antas av kommunfullmäktige så kommer arbetet att inledas med att först flytta på den gamla garageinfarten till McDonalds-huset.  Sedan kommer McDonalds-huset att rivas, för att ge plats till det nya bygget.  

När hotellbyggnaden står färdig blir det kedjan Clarion Hotel som kommer att driva hotellet och dess cirka 196 hotellrum, vid Marenplan i Telge.  

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 oktober 2021 00:00
Senast uppdaterad: 21 oktober 2021 00:00

Bil voltade och hamnade på taket i Södertälje Syd

IMG_6072

Foto: Shamash Oyal

Under lördagskvällen vid 22:30, som en singelolycka i Södertälje Syd rapporterades, då en bil voltade och hamnade på taket med en passagerare inne i fordonet.

Räddningstjänst, ambulans och polis, var på plats för att hantera situationen. Polisen genomförde en utredning för att fastställa orsaken till olyckan och undersöka de exakta omständigheterna.

Enligt uppgifter ska personen som färdades i bilen ha kunnat lämna fordonet. Personen misstänks för vårdslöshet i trafik.

-Det var en bil som voltade och hamnade på taket. En anmälan om vårdslöshet i trafik har rapporterats, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Skadeläget för den inblandade är oklart.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 april 2024 02:43
Senast uppdaterad: 21 april 2024 02:43

INSÄNDARE: Noll respekt för en ren stad

RAW

Foto: Rawpixel/CC0 1

”Vad är det för fel på besökarna till stadskärnan?”, skriver insändaren.

Igår var det städning av flera gator i Södertälje. Kaplansgatan sopades från grus, fimpar samt alla möjliga sopor tidigt på förmiddagen. Det blev fint.

Endast några timmar senare är det en person från en parkerad bil som rätt ut på trottoaren kastar resterna från en hamburgerrestaurang, papper, muggar osv. Nu idag, fredag, har fimparna tillsammans med övriga sopor börjat samlas igen.

Vad är det för fel på besökarna till stadskärnan, är de flesta höga på flugsvamp eller tar dom fel på Lerhaga och Södertälje Centrum?

Jag som bor på soptippen

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 20 april 2024 21:00
Senast uppdaterad: 20 april 2024 17:30

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors