Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Södertälje City ger liv åt stadskärnan – Anordnar Happy Halloween

Bild/Foto: Creative Commons.

Södertälje City ger liv åt stadskärnan med att anordna Happy Halloween tillsammans med Lunagallerian. Från klockan 11:00 till 16:00, lördagen den 30 oktober, intar häxor, spöken och pumpor Södertälje centrum.

Happy Halloween är en årlig återkommande tillställning som uppskattas av människor i alla åldrar. I år slår Södertälje City på stort och anordnar Halloween på två platser.

På entréplan inne i Lunagallerian, där det anordnas fler aktiviteter och på Politikertorget, mellan H&M och Kringlan, anordnas det pyssel och leka.

– Vi vill skapa ett mysigt och trevligt Halloweenfirande på stan. Därför har vi valt att tillsammans med Luna skapa något roligt för barnfamiljer att göra, och allt är givetvis gratis att vara med på“, säger Lena Raattamaa, marknadsansvarig på Södertälje City.

Arrangörerna bakom Tivolit – Hyllas för projekt Färg på stan

– Det är kul att kunna samarbeta med olika partners i stan. Det ger oss en större chans att kunna skapa något fint och roligt för besökarna”, säger Ann Müllersdorf-Krogstad, projektledare kommunikation och marknad på Telge Fastigheter

”Besökare kan bland annat gå på spökjakt, prova på pumpakarvning, halloween-pyssel, spännande tävlingar och lyckohjul med fina priser. Det finns godsaker såsom popcorn, sockervadd och spökdrycks-stationer för barnen, skriver Södertälje City i ett pressmeddelande.

Södertälje City – Happy Halloween i Södertälje

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 20 oktober 2021 00:00
Senast uppdaterad: 20 oktober 2021 00:00

Larm om brand i centrala i Södertälje 

61224826-DA47-4C48-9B2A-28117B387147

Foto: Alexander Isa

Strax efter lunch inkom det rapporter till SOS Alarm om en brand i en byggnad i centrala Södertälje. Flera räddningsenheter skickades till platsen.

– Enligt den som ringde in ska det ha varit rökutveckling från bostaden, men när vi kommer fram ser vi inte någon rökutveckling, säger räddningstjänsten vakthavande befäl till Telgenytt.

Larmet kom in vid 14:30 och enligt de första rapporterna från SOS Alarm inträffade branden i en bostad på Astrabacken. Men larmet ska ha kommit från en byggnad, och ska enligt uppgifter till Telgenytt inte användas som en bostad.

För närvarande befinner sig rökdykare på platsen, och enligt Telgenytts reporter har det observerats lätt rökutveckling från byggnaden. Inga personskador har dock rapporterats i samband med branden i centrala Södertälje.

Foto: Alexander Isa

Foto: Alexander Isa

Foto: Alexander Isa

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 september 2023 13:02
Senast uppdaterad: 25 september 2023 13:05

KLART: Han blir Syrisk-ortodoxa kyrkans nya biskop

Tommy

Patriarken på besök i februari när tidigare biskopen klev av. Foto: Tommy Hanna.

I februari valde ärkebiskopen Abdulahad Shabo att avsäga sig sin tjänst efter 35 års trogen tjänst för att gå i pension. Sedan dess har man sökt efter en ny biskop, och det meddelades på söndagen att man nu har funnit en efterträdare, rapporterar SVT.

Ärkebiskopen Abdulahad Gallo Shabo ledde ärkestiftet för den Syrisk-ortodoxa kyrkan i Sverige, med S:t Jacobs katedral i Hovsjö som dess huvudsakliga plats. I samband med hans avgång och valet av en ny efterträdare besökte patriarken Mor Patriark Ignatius Aphrem II från Damaskus, Syrien Södertälje.

– Jag är oerhört glad att vara här idag och ser fram emot att tillsammans med er välja en ny ärkebiskop, sade Patriark Ignatius Aphrem II, till åhörarna i S:t Jacob under besöket i februari.

På söndagen tillkännagavs det, cirka sju månader efter Abdulahad Shabos avgång, att en ny biskop har blivit vald. Det blir Youhanon Lahdo, som är i fyrtioårsåldern och har tidigare erfarenhet som munk i en av de syrisk-ortodoxa kyrkorna i Norrköping, enligt SVT.

– Vi förväntar oss att den nya biskopen tar tag i en hel del viktiga frågor som rör kyrkan, framför all vikten av att kyrkan engagerar ungdomar, säger Besim Aho, ordförande i S:t Jacobs församlingen i Södertälje, till SVT.

Läs även: – BILDEXTRA: Patriarken på besök när biskopen kliver av

Patriarken Mor Patriark Ignatius Aphrem II och tidigare ärkebiskopen Abdulahad Shabo.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 september 2023 07:00
Senast uppdaterad: 24 september 2023 22:42

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors