Företag i fokus:

Södertälje City ger liv åt stadskärnan – Anordnar Happy Halloween

Bild/Foto: Creative Commons.

Södertälje City ger liv åt stadskärnan med att anordna Happy Halloween tillsammans med Lunagallerian. Från klockan 11:00 till 16:00, lördagen den 30 oktober, intar häxor, spöken och pumpor Södertälje centrum.

Happy Halloween är en årlig återkommande tillställning som uppskattas av människor i alla åldrar. I år slår Södertälje City på stort och anordnar Halloween på två platser.

På entréplan inne i Lunagallerian, där det anordnas fler aktiviteter och på Politikertorget, mellan H&M och Kringlan, anordnas det pyssel och leka.

– Vi vill skapa ett mysigt och trevligt Halloweenfirande på stan. Därför har vi valt att tillsammans med Luna skapa något roligt för barnfamiljer att göra, och allt är givetvis gratis att vara med på“, säger Lena Raattamaa, marknadsansvarig på Södertälje City.

Arrangörerna bakom Tivolit – Hyllas för projekt Färg på stan

– Det är kul att kunna samarbeta med olika partners i stan. Det ger oss en större chans att kunna skapa något fint och roligt för besökarna”, säger Ann Müllersdorf-Krogstad, projektledare kommunikation och marknad på Telge Fastigheter

”Besökare kan bland annat gå på spökjakt, prova på pumpakarvning, halloween-pyssel, spännande tävlingar och lyckohjul med fina priser. Det finns godsaker såsom popcorn, sockervadd och spökdrycks-stationer för barnen, skriver Södertälje City i ett pressmeddelande.

Södertälje City – Happy Halloween i Södertälje

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 20 oktober 2021 00:00
Senast uppdaterad: 20 oktober 2021 00:00

Mordförsök i Södertälje – En person förd till sjukhus

Ambulans

Arkivbild.

En man påträffades skadad under natten och fördes till sjukhus för vård. Nu jagar polisen en person som misstänks för mordförsök.

I Södertälje hamn skadades en man svårt med ett vasst föremål under natten mot söndagen. Polis och ambulans larmades till platsen strax efter klockan 02:00, där de påträffade mannen utomhus med flera stickskador.

(Annonslänk)

Trots skadorna var mannen vaken och kunde kommunicera; han fördes omedelbart till sjukhus för vård.

Polisen har inlett en förundersökning och behandlar händelsen som ett försök till mord. Initiala utredningsåtgärder tyder på att utredningsläget är gott, även om ingen än så länge har gripits i samband med händelsen.

På Söndagsförmiddagen var fortfarande ingen misstänkt person gripen.

– Skadorna var inte livshotande, men vi har ingen gripen gripen ännu säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Polisen fortsätter att undersöka brottsplatsen och söka vittnesuppgifter för att klarlägga omständigheterna kring mordförsöket.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 april 2024 11:13
Senast uppdaterad: 14 april 2024 11:13

Genomför förbättring och underhåll vid Halldeponin

Kartor

Bild: Kartor

Trafikverket och Södertälje kommun påbörjar samarbetsprojekt vid den tidigare Halldeponin för miljöförstärkning och järnvägsunderhåll.

(Annonslänk)

Södertälje kommun och Trafikverket har påbörjat ett viktigt samarbetsprojekt vid Halldeponin i Östertälje, belägen intill järnvägsspåret. Kommunen kommer att genomföra miljöförstärkande åtgärder på området, som tidigare användes som avfallsanläggning från 1950-talet till 1975, för att försäkra områdets säkerhet och hälsa för människor och djur. Sedan deponins nedläggning har inget nytt avfall tillförts och området har blivit överbyggt.

Parallellt med kommunens insatser kommer Trafikverket att utföra nödvändiga underhållsarbeten på järnvägsspåret som korsar den gamla deponin. Dessa arbeten är planerade att ske samtidigt för att maximera effektiviteten och minska störningar.

Arbetena är planerade att starta efter sommaren och under byggperioden kommer området att vara avstängt och säkrat. Detta är en del av en större satsning för att säkerställa att området fortsätter att vara säkert och inte utgör någon miljörisk i framtiden.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 april 2024 05:00
Senast uppdaterad: 14 april 2024 00:24

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors