Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Skydda båten när stölderna ökar – ”Vi hade både hänglås och kedja”

Bild: Privat

När Coronapandemin slog till ökade försäljningen av båtar markant under första kvartalet, det visar en rapport enligt försäkringsbolaget If.

Enligt uppgifter hade 35 200 personer en båtförsäkring hos försäkringsbolaget If, andra kvartalet 2021 låg siffran på cirka 37 200 båtförsäkringar enligt siffror från Svensk Försäkring.

Under pandemin minskade båtmotorstölderna markant. Detta pågrund av att att smuggling av stöldgods ut ur landet blev allt svårare för båttjuvar. Nu varnas flera båtägare efter att Sverige hävt flera restriktioner.

Familjen Ekbergs var en av de drabbade sommaren 2021. Familjens båt stals från Södertälje Båtklubb i somras, kort efter att familjen sjösatte båten.

– Det här är proffs som gör det. Vi hade både hänglås och kedja, men det kapade dom av så håll koll på era båtar, sa Eric Ekberg till Telgenytt efter stölden.

– Sverige är särskilt utsatt för organiserad internationell brottslighet, hösten är också en årstid med mörker o h dåligt väder. Kombinationen av detta ställer till det för båtägare, säger Arvid Böhm, båtexpert på If i pressmeddelande.

Enligt If uppstår cirka 62 procent av alla båtärenden från första september till sista november, detta i samband med dåligt väder, olycka vid upptagning och liknande.

– Men det finns sätt att skydda sig, som att låsa in motorer och stöldbegärlig egendom och att gå vakt i hamnar eller att kolla till båten ofta. De metoderna är effektiva mot både tjuvar och höststormar, säger Böhm.

Familjen Ekbergs båt stals från Södertälje båtklubb – “Håll koll på era båtar”

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 17 oktober 2021 00:00
Senast uppdaterad: 17 oktober 2021 00:00

Person påkörd i centrala Södertälje – Förd till sjukhus

4ACAE2C6-801A-4136-B226-FDA4DB9DBA18

Läsarbild

En äldre man blev på lördagseftermiddagen påkörd i centrala Södertälje och förts till sjukhus och. Nu misstänkta en förare för vållande till kroppsskada.

-Vi är på plats tillsammans med polis och läkare säger, räddningstjänstens vakthavande befäl, Roger Magnusson, till Telgenytt.

En 75-årig man blev på eftermiddagen påkörd av en bilförare vid korsningen Nygatan och Järnagatan centrala i Södertälje. Flera räddningsenheter, ambulans och polis kallades till olycksplatsen.

Den skadade mannen vårdades på plats och har nu förts till sjukhuset med ambulans. Enligt polisen var den skadade mannen vid medvetande och kunde talbar.

Detaljerna kring händelsen är dock inte helt klarlagda, inklusive exakta omständigheter kring olyckan och huruvida övergångsstället var involverat. Mannen har ännu inte kunnat höras av polisen angående händelsen.

Bilföraren, en man i 50-årsåldern, misstänks för vållande till kroppsskada och kommer att undersökas och utredas av polisen. Mer information och detaljer förväntas framkomma när den skadade mannen har kunnat ge sin version av händelsen och utredningen fortskrider.

Läsarbild

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 juni 2023 16:03
Senast uppdaterad: 3 juni 2023 16:07

Skogsbrand i Nykvarn – Flera enheter på plats

Brandbil

Arkivbild

Just nu brinner det i skogen nära Långsjön i Nykvarn. Räddningstjänsten är på plats med flera enheter och bistås av en helikopter från ovan.

– Det var en helikopter på plats i början. Det var inte vår helikopter utan polisen som förmodligen var i närheten för ett annat ärende, säger Roger Magnusson, vakthavande befäl på Räddningscentralen, till Telgenytt.

Larmet inkom vid 13.40 om en skogsbrand cirka en kilometer väster om Långsjön i Nykvarn.

Flera enheter från räddningstjänsten, tillsammans med ett ledningsfordon, är nu på platsen för att bekämpa branden och omfattar en yta på cirka 1500 kvadratmeter.

– Vi är på plats och har en prognos på att vara klara om cirka 2 timmar. Vi har ringat in branden som uppskattas vara på en yta av cirka 1500 kvadratmeter. Ingen vattenbombning med helikopter behövs, allt är under kontroll i Nykvarn skulle jag vilja säga, säger Magnusson.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 juni 2023 13:10
Senast uppdaterad: 3 juni 2023 13:16

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors