Företag i fokus:

Annons

FÅ 10%

På ditt första köp
med koden

SEYMI22

BingoLotto firar 30 år idag – ”Det ska självklart firas”

 Bingolottos programledare 1991: Leif ”Loket” Olsson. Bild/Foto: BingoLotto.

Idag är det exakt 30 år sedan BingoLott sändes för allra första gången och leddes av legenden Leif ”Loket” Olsson. Sveriges kanske viktigaste mötesplats dagen före julafton.

Premiären den 19 oktober 1991 sändes i TV4 från Gårda i Göteborg och 30 år senare har det direktsända svenska lotterispelet gått till historien som ett av Sveriges största lotterier under modern tid. 

– I början var det ju att det var något helt nytt, vi hade inte tidigare sett ett program i stil med BingoLotto. Men att det skulle bli så stort kunde ju ingen ana då. Med tiden blev givetvis tjusningen att programmet försörjde ett helt Idrottssverige, sa Leif ”Loket” Olsson i en tidigare intervju till BingoLotto.

BingoLotto fyller 30 år och har sedan starten genererat 17 miljarder till svenskt föreningsliv.

Tack vara BingoLotto har även 1 000 nya miljonärer blivit till och över 6 620 bilar gått ut till lyckliga vinnare. På lördag ska det folkkära program firas ordentligt i tre och en halv timme där 30-årsfesten kommer att präglas av året 1991.

– Carola framför ”Fångad av en stormvind”, låten som vann Eurovision det aktuella året. Eric Gadd finns på plats för att bjuda på sin hit från då, ”Do you believe in me”. Christer Sjögren, Vikingarna och ”Kramgoa låtar” ger oss ”Höga berg och djupa hav”, skriver Bingolotto.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 16 oktober 2021 00:00
Senast uppdaterad: 16 oktober 2021 00:00

Hon kritiserar Riksbankens räntebesked – ”Oroande”

3395ff9c-c827-4875-a612-3d155add328f

Laura Hartman, LO:s chefsekonom. Foto: Fredrik Sandin Carlson

I tisdags chockhöjdes styrräntan med 1 procent och blir den största höjningen som Riksbanken gjort sedan 1993.

Nu får den kraftiga höjningen kritik av chefsekonomen Laura Hartman på Landsorganisationen, LO, som anser att det är ett olyckligt beslut.

– En hög inflation är ett reellt bekymmer för alla, särskilt för hushåll med små marginaler. Därför är det förstås viktigt med motåtgärder. Men risken är att räntevapnet skadar ekonomin och ökar arbetslösheten mer än den hjälper mot inflationen, säger Laura Hartman.

Styrräntan höjdes med 1 procent, från 0,75 till 1,75 procent, för att hejda den stigande inflationen som i augusti låg på 9 procent. Enligt Riksbanken är den alldeles för hög och anses urholka hushållens köpkraft och gör det svårare för både företag och hushåll att planera sin ekonomi.

Stefan Ingves, Sveriges riksbankschef, . Foto: Creative Commons.

Hartman därmot anser att Riksbankens räntepolitik är ett ineffektivt vapen som har potentiellt mycket skadliga effekter på svensk ekonomi och arbetslöshet.

– Vad som däremot skulle ha en mer kännbar effekt på inflation är mer direkta åtgärder mot de höga energipriserna. Därför behövs andra, mer direkta och snabba åtgärder mot de höga energipriserna. Annars riskeras omställningen mot ökad elektrifiering som näringslivet anammat. Vi börjar redan se oroande tecken på fler varsel, säger Laura Hartman på paraplyorganisation LO.

Riksbankens mål är att att den långsiktigt inflationen ska ligga på 2 procent. I augusti föregående månad låg den på 9 procent.

Läs även: – Styrräntan chockhöjs – Nu väntas bolånen stiga

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 september 2022 15:37
Senast uppdaterad: 25 september 2022 15:38

MINGELBILDER v.38 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0018-1

FOTO: Shamash Oyal.

Se mingelbilder från föregående veckaMingelbilder v.37

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 september 2022 10:45
Senast uppdaterad: 25 september 2022 10:48

Annons

www.seymisweden.se

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Lanseringserbjudande - Få 10% på ditt första köp!

(Detta är ett betalt annonssamarbete)