Företag i fokus:

SENASTE NYTT: Hovrätten fastställer nätverksledarnas domar

Det var förra året som fransk polis lyckades knäcka krypterade Encrocatt som kom att bli stor stor hjälp för den svenska polisen.

Men med hjälp av fransk polis kunde svenska polisen ta sig in och lyckades gripa flera högt uppsatta inom den kriminella världen i Sverige. Bland annat en av polisens utpekade 29-åring ledare i Södertälje greps våren 2020 och dömdes till fängelse i juli 2021, samt en utpekad ledare från Västerås.

29 åringen som polisen pekar ut som ledare för nätverket i Södertälje dömdes i juli till 5 år och två månaders fängelse. Sedan lades det till fyra år från ett tidigare straff han villkorligt för, totalt 9 år och två månaders fängelse bakom lås och bom.

29 åringen döms för Försök till grovt narkotikabrott och Grovt narkotikabrott, men frias för Synnerligen grovt vapenbrott och Anstiftan av allmänfarlig ödeläggelse. Den sistnämna han frias för har har med bilsprängningen i Ronna den 30 april förra året.

I samma mål dömdes även en 35 åring man, bosatt i Västerås, till 11 års fängelse för grova narkotikabrott och för anstiftan till mord. Anstiftan till mord gäller mordförsöket i Bårstaberget 14 maj 2020. Västerås ledaren får nu ännu ett år tillagd i straffet. Totalt 12 år i fängelse för Västerås ledaren.

Idag fastställede Hovrätt domen för de båda utpekade ledarna.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 15 oktober 2021 00:00
Senast uppdaterad: 15 oktober 2021 00:00

MINGELBILDER v.15 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0007

Foto: Shamash Oyal

Se även – Mingelbilder V.13

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 15 april 2024 21:16
Senast uppdaterad: 15 april 2024 21:16

KLART: Ikea säkrar mark i Södertälje

2022_03_ikea

Pressbild: IKEA

Ikea har tecknat ett avtal med Södertälje kommun om köp av mark i Almnäs, där de planerar att uppföra en omfattande distributionscentral. Det rapporter Lt.

(Annonslänk)

Ikea har undertecknat ett intentionsavtal och ett markavisningsavtal med Södertälje kommun. Det ger företaget rätt att förvärva, enligt tidigare uppgifter, 82 000 kvadratmeter mark i Almnäsområdet där Ikea planerar att använda halva markområdet, 41 000 kvadratmeter, till att bygga en ny distributionscentral.

– En fortsatt långsiktig närvaro i Stockholmsregionen är viktig, sade Ikeas presstalesperson Louise Ridell Ehinger tidigare till Telgenytt.

Enligt LT slöts avtalet mellan redan i januari, men hölls konfidentiellt tills det vunnit laga kraft efter ett godkännande av kommunfullmäktige. Tidningen rapporterar att priset för marken är satt till 1 200 kronor per kvadratmeter, vilket totalt motsvarar en köpeskilling på 98,4 miljoner kronor.

Läs även: – IKEA bekräftar planer på förlängt intentionsavtal

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 15 april 2024 18:00
Senast uppdaterad: 15 april 2024 17:10

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors