Företag i fokus:

Annons

Polisen på plats i Västergård – ”Pågående utredningsarbete”

Foto: Patrik Johansson.

Vid 16-tiden idag befann sig polisen i Västergård med flera polispatruller på plats vid ett flerbostadsområde. Enligt grannarna i handlar det om droger och misstänkt våldtäkt.

Flera poliser befann sig på Liljevalchgatan under eftermiddagen på fredagen – Men polisen var fåordiga.

– Det ett pågående utredningsarbete. Det är ingenting som har larmats vi 112, man är ute och jobbar, säger Carina Skagerlind på polisen till Telgenytt.

Till Telgenytt berättar flera boende om att polisen befann sig vid Liljevalchsgatan i Västergård och kontrollerar ett området med bland annat hundpatrull. Enligt uppgifter till Telgenytt misstänkts det röra sig om droger och en ung kvinna som blivit misstänkt våldtäkt.

– Flera ungdomar brukar hänga precis vid området som just nu genomsöks av polisen. Tidigare idag fick en ung kvinna följa med till polisstationen, säger en person som bor i området till Telgenytt.

Enligt uppgifter till Telgenytt misstänks den unga flickan ha blivit utsatt för våldtäkt i området. Men det är uppgifter som inte kan bekräftas av polisen i nuläget.

– Det kan vara att man letar efter typ av spår och då är det åtgärder som vi vidtagit i någon av våra tidigare förundersökning, men det är inget 112 larm, utan ett pågående utredningsarbete, säger polisen presstalesperson.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 15 oktober 2021 00:00
Senast uppdaterad: 15 oktober 2021 00:00

Mor och dotter vann finalen med sina goda chips

tStockholm_IMG_1957_Foto_Liza_Simonsson

Sen och Linn Gustafsson. Pressbild: Liza Simonsson.

Med svenskodlade lupinbönor, svarta bönor och gröna ärtor som huvudråvaror, vann mor och dotter finalen i Ät!Stockhom på Södertälje Science Park.

Föregående vecka hölls en finalen i Ät!Stockhom som arrangerade för tredje året i rad. En tävling med syfte att uppmärksamma nya, hållbara och innovativa livsmedelsprodukter baserade på svenska råvaror.

Total deltog 14 lag i finalen på Södertälje Science Park den 22 november som arrangeras Region Stockholm, Länsstyrelsen i Stockholm och Södertälje kommun genom MatLust Utvecklingsnod. När juryn hade sagt sitt stod Sen och Linn Gustafsson, mor och dotter från Tempechips på svenska baljväxter från Hallstavik Tempe som vinnare.

En krispig skönhet som är lätt att tycka om. Passar i många sammanhang, såväl som snacks som i matlagning. Ett lätt sätt för gammal som ung att äta och uppskatta grödor som är viktiga för hållbara växtföljder. Stor marknadspotential som en mer hälsosam utmanare inom sitt segment.”, löd motiveringen.

På andra, respektive tredje plats, kom Eat for Change med Svensk sambosa och Kocken & Grisen med den bredbara salamin Bre-Hot. Priserna delades bland annat ut av kommunstyrelsens ordförande i Södertälje, Boel Godner (S).

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 08:52
Senast uppdaterad: 28 november 2022 09:41

Skola i Södertälje granskas – DO kräver svar av kommunen

skola-elever-larare

Foto: Pexels

Diskrimineringsombudsmannen, DO, har tagit emot en anmälan om en elev på Soldalaskolan och bedömer att fallet ska granskas.

Nu begär DO att kommunen svarar på frågor kring anklagelserna som förts mot skolan.

Under en längre period har en vårdnadshavare framfört särskilda önskemål till skolans ansvariga för att barnet ska få en fungerande skolgång. Men enligt DO-anmälan ska föräldern blivit ignorerad av både den tidigare rektor och nuvarande som sällan svarat på mail.

I anmälan framförs kritik mot skolan om den bristande hanteringen av ärendet och bland annat har barnet nekats utredning om särskilt stöd. Skolan ska enligt uppgifter gjort vissa anpassningar, men ska enligt vårdnadshavaren inte vara tillräckliga.

Vid ett fall ska barnet ha utsatt sig själv för fara genom att plocka bort en takplatta och därefter klättrat in ventilationssystemet.

Mot bakgrund av vad som framkommit i anmälan beslutade Diskrimineringsombudsmannen att inleda en tillsyn och begär ett skriftligt svar från Södertälje kommun.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 08:52
Senast uppdaterad: 28 november 2022 08:52

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)