Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Drömstart för Södertäljes nystartade damlag i volleyboll

Övre raden från vänster: Alice Jiewertz, Maja Westerberg, Johanna Lundgren Gestlöf, Agnes Westerberg, Frida Alvarsson. Nedre raden från vänster: Ivona Petrovic, Isabella Hansson, Hilda Westerberg, Lisa Eckerwall.

I lördags, 9 oktober, hade Södertelge Volleybollklubbs nystartade damlag säsongspremiär i Division 2 och fick en härligt drömstart.

Två vinst i två av två matcher där motståndarlagen hade hela avbytarbänken full med spelare som hejade på dem och dessutom stöd från hemmapubliken.

– Vi tappade aldrig modet och jublade och skrek högst både när vi vann och när vi tappade ett poäng, så de lyckades aldrig få oss på fall. Gladast vinner har vi lärt oss, säger Isabella Hansson som är en av spelarna i den nystartade damlaget.

Södertelge Volleybollklubbs damlag och spelar denna säsongen i division 2. Tidigare har laget haft två fulla damlag (A och B-lag) i division 1, men för några år sedan var det många som av olika anledningar slutade vilket gjorde att det inte längre fanns något damlag kvar.

– Förra hösten startade vi upp ett damlag med tidigare spelare från flera olika årgångar som ville tillbaka till volleybollen och klubben, allt från tjejer födda 87 till 03. Vi hann spela två matcher i division 3 där vi vann båda matcherna innan Corona satte stopp, säger Hilda Westerberg till Telgenytt.

Det finns många unga tjejer i klubben som under flera år saknat ett damlag med förebilder. Nu är Södertelge Volleybollklubbs nystartade damlaget tillbaka och superladdade på en ny säsong i division 2 och välkomnar nya som gamla spelare.

– Nu får de yngre tjejerna möjlighet att delvis träna med oss och inspiration till att fortsätta spela världens roligaste sport – volleyboll. Vi spelar för att det ska finnas ett damlag även i framtiden, säger Hilda Westerberg.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 12 oktober 2021 00:00
Senast uppdaterad: 12 oktober 2021 00:00

Person påkörd i centrala Södertälje – Förd till sjukhus

4ACAE2C6-801A-4136-B226-FDA4DB9DBA18

Läsarbild

En äldre man blev på lördagseftermiddagen påkörd i centrala Södertälje och förts till sjukhus och. Nu misstänkta en förare för vållande till kroppsskada.

-Vi är på plats tillsammans med polis och läkare säger, räddningstjänstens vakthavande befäl, Roger Magnusson, till Telgenytt.

En 75-årig man blev på eftermiddagen påkörd av en bilförare vid korsningen Nygatan och Järnagatan centrala i Södertälje. Flera räddningsenheter, ambulans och polis kallades till olycksplatsen.

Den skadade mannen vårdades på plats och har nu förts till sjukhuset med ambulans. Enligt polisen var den skadade mannen vid medvetande och kunde talbar.

Detaljerna kring händelsen är dock inte helt klarlagda, inklusive exakta omständigheter kring olyckan och huruvida övergångsstället var involverat. Mannen har ännu inte kunnat höras av polisen angående händelsen.

Bilföraren, en man i 50-årsåldern, misstänks för vållande till kroppsskada och kommer att undersökas och utredas av polisen. Mer information och detaljer förväntas framkomma när den skadade mannen har kunnat ge sin version av händelsen och utredningen fortskrider.

Läsarbild

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 juni 2023 16:03
Senast uppdaterad: 3 juni 2023 16:07

Skogsbrand i Nykvarn – Flera enheter på plats

Brandbil

Arkivbild

Just nu brinner det i skogen nära Långsjön i Nykvarn. Räddningstjänsten är på plats med flera enheter och bistås av en helikopter från ovan.

– Det var en helikopter på plats i början. Det var inte vår helikopter utan polisen som förmodligen var i närheten för ett annat ärende, säger Roger Magnusson, vakthavande befäl på Räddningscentralen, till Telgenytt.

Larmet inkom vid 13.40 om en skogsbrand cirka en kilometer väster om Långsjön i Nykvarn.

Flera enheter från räddningstjänsten, tillsammans med ett ledningsfordon, är nu på platsen för att bekämpa branden och omfattar en yta på cirka 1500 kvadratmeter.

– Vi är på plats och har en prognos på att vara klara om cirka 2 timmar. Vi har ringat in branden som uppskattas vara på en yta av cirka 1500 kvadratmeter. Ingen vattenbombning med helikopter behövs, allt är under kontroll i Nykvarn skulle jag vilja säga, säger Magnusson.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 juni 2023 13:10
Senast uppdaterad: 3 juni 2023 13:16

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors