Företag i fokus:

Annons

FÅ 10%

På ditt första köp
med koden

SEYMI22

Drömstart för Södertäljes nystartade damlag i volleyboll

Övre raden från vänster: Alice Jiewertz, Maja Westerberg, Johanna Lundgren Gestlöf, Agnes Westerberg, Frida Alvarsson. Nedre raden från vänster: Ivona Petrovic, Isabella Hansson, Hilda Westerberg, Lisa Eckerwall.

I lördags, 9 oktober, hade Södertelge Volleybollklubbs nystartade damlag säsongspremiär i Division 2 och fick en härligt drömstart.

Två vinst i två av två matcher där motståndarlagen hade hela avbytarbänken full med spelare som hejade på dem och dessutom stöd från hemmapubliken.

– Vi tappade aldrig modet och jublade och skrek högst både när vi vann och när vi tappade ett poäng, så de lyckades aldrig få oss på fall. Gladast vinner har vi lärt oss, säger Isabella Hansson som är en av spelarna i den nystartade damlaget.

Södertelge Volleybollklubbs damlag och spelar denna säsongen i division 2. Tidigare har laget haft två fulla damlag (A och B-lag) i division 1, men för några år sedan var det många som av olika anledningar slutade vilket gjorde att det inte längre fanns något damlag kvar.

– Förra hösten startade vi upp ett damlag med tidigare spelare från flera olika årgångar som ville tillbaka till volleybollen och klubben, allt från tjejer födda 87 till 03. Vi hann spela två matcher i division 3 där vi vann båda matcherna innan Corona satte stopp, säger Hilda Westerberg till Telgenytt.

Det finns många unga tjejer i klubben som under flera år saknat ett damlag med förebilder. Nu är Södertelge Volleybollklubbs nystartade damlaget tillbaka och superladdade på en ny säsong i division 2 och välkomnar nya som gamla spelare.

– Nu får de yngre tjejerna möjlighet att delvis träna med oss och inspiration till att fortsätta spela världens roligaste sport – volleyboll. Vi spelar för att det ska finnas ett damlag även i framtiden, säger Hilda Westerberg.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 12 oktober 2021 00:00
Senast uppdaterad: 12 oktober 2021 00:00

Hon kritiserar Riksbankens räntebesked – ”Oroande”

3395ff9c-c827-4875-a612-3d155add328f

Laura Hartman, LO:s chefsekonom. Foto: Fredrik Sandin Carlson

I tisdags chockhöjdes styrräntan med 1 procent och blir den största höjningen som Riksbanken gjort sedan 1993.

Nu får den kraftiga höjningen kritik av chefsekonomen Laura Hartman på Landsorganisationen, LO, som anser att det är ett olyckligt beslut.

– En hög inflation är ett reellt bekymmer för alla, särskilt för hushåll med små marginaler. Därför är det förstås viktigt med motåtgärder. Men risken är att räntevapnet skadar ekonomin och ökar arbetslösheten mer än den hjälper mot inflationen, säger Laura Hartman.

Styrräntan höjdes med 1 procent, från 0,75 till 1,75 procent, för att hejda den stigande inflationen som i augusti låg på 9 procent. Enligt Riksbanken är den alldeles för hög och anses urholka hushållens köpkraft och gör det svårare för både företag och hushåll att planera sin ekonomi.

Stefan Ingves, Sveriges riksbankschef, . Foto: Creative Commons.

Hartman därmot anser att Riksbankens räntepolitik är ett ineffektivt vapen som har potentiellt mycket skadliga effekter på svensk ekonomi och arbetslöshet.

– Vad som däremot skulle ha en mer kännbar effekt på inflation är mer direkta åtgärder mot de höga energipriserna. Därför behövs andra, mer direkta och snabba åtgärder mot de höga energipriserna. Annars riskeras omställningen mot ökad elektrifiering som näringslivet anammat. Vi börjar redan se oroande tecken på fler varsel, säger Laura Hartman på paraplyorganisation LO.

Riksbankens mål är att att den långsiktigt inflationen ska ligga på 2 procent. I augusti föregående månad låg den på 9 procent.

Läs även: – Styrräntan chockhöjs – Nu väntas bolånen stiga

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 september 2022 15:37
Senast uppdaterad: 25 september 2022 15:38

MINGELBILDER v.38 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0018-1

FOTO: Shamash Oyal.

Se mingelbilder från föregående veckaMingelbilder v.37

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 september 2022 10:45
Senast uppdaterad: 25 september 2022 10:48

Annons

www.seymisweden.se

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Lanseringserbjudande - Få 10% på ditt första köp!

(Detta är ett betalt annonssamarbete)