Företag i fokus:

Ny samordnare ska arbeta mot våld i nära relationer

Johannes Evers Gester. Bild/Foto: Södertälje Kommun.

I veckan presenterade Södertälje kommun den nya samordnaren mot våld i nära relationer, Johannes Evers Gester.

Han arbetade tidigare på Regeringskansliet och tillsattes i sin nya position på socialkontoret för drygt en månad sedan.

– ­­Relationsvåldscenter är en central del av mitt arbete. För mig är kommunens förebyggande arbete viktigt och jag ämnar närma mig verksamheter där bland annat barn och ungdomar finns. Arbetet handlar även om att ha kontakt med olika myndigheter ochtill exempel Telge bostäder. Avseende våld i nära relation och hedersrelaterat våld och förtryck måste vi hjälpas åt att bryta tystnadskulturen för att få mörkertalen att försvinna, säger Johannes Evers Gester i ett pressmeddelande på kommunen hemsida.

Grunden till arbetet är våldet i nära relationer som Södertälje kommun vill få stopp på. En handlingsplan vars syfte är att utveckla arbete samt synliggöra, motverka och förebygga mäns våld mot kvinnor, våld i nära relationer och hedersrelaterat våld och förtryck, skriver Södertälje kommun på sin hemsida.

– Södertälje kommun är en kommun i framkant när det kommer till hur arbetet med det återfallsförebyggande arbetet mot våld ser ut. Även det våldsförebyggande arbetet riktat mot unga ser lovande ut, vilket är jätteviktigt och nödvändigt för att nå jämställdhet, säger Gester.

Syftet med handlingsplanen är även att uppmärksamma våldsutsatthet hos särskilt sårbara grupper.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 11 oktober 2021 00:00
Senast uppdaterad: 11 oktober 2021 00:00

Bil voltade och hamnade på taket i Södertälje Syd

IMG_6072

Foto: Shamash Oyal

Under lördagskvällen vid 22:30, som en singelolycka i Södertälje Syd rapporterades, då en bil voltade och hamnade på taket med en passagerare inne i fordonet.

Räddningstjänst, ambulans och polis, var på plats för att hantera situationen. Polisen genomförde en utredning för att fastställa orsaken till olyckan och undersöka de exakta omständigheterna.

Enligt uppgifter ska personen som färdades i bilen ha kunnat lämna fordonet. Personen misstänks för vårdslöshet i trafik.

-Det var en bil som voltade och hamnade på taket. En anmälan om vårdslöshet i trafik har rapporterats, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Skadeläget för den inblandade är oklart.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 april 2024 02:43
Senast uppdaterad: 21 april 2024 02:43

INSÄNDARE: Noll respekt för en ren stad

RAW

Foto: Rawpixel/CC0 1

”Vad är det för fel på besökarna till stadskärnan?”, skriver insändaren.

Igår var det städning av flera gator i Södertälje. Kaplansgatan sopades från grus, fimpar samt alla möjliga sopor tidigt på förmiddagen. Det blev fint.

Endast några timmar senare är det en person från en parkerad bil som rätt ut på trottoaren kastar resterna från en hamburgerrestaurang, papper, muggar osv. Nu idag, fredag, har fimparna tillsammans med övriga sopor börjat samlas igen.

Vad är det för fel på besökarna till stadskärnan, är de flesta höga på flugsvamp eller tar dom fel på Lerhaga och Södertälje Centrum?

Jag som bor på soptippen

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 20 april 2024 21:00
Senast uppdaterad: 20 april 2024 17:30

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors