Företag i fokus:

Annons

Ny samordnare ska arbeta mot våld i nära relationer

Johannes Evers Gester. Bild/Foto: Södertälje Kommun.

I veckan presenterade Södertälje kommun den nya samordnaren mot våld i nära relationer, Johannes Evers Gester.

Han arbetade tidigare på Regeringskansliet och tillsattes i sin nya position på socialkontoret för drygt en månad sedan.

– ­­Relationsvåldscenter är en central del av mitt arbete. För mig är kommunens förebyggande arbete viktigt och jag ämnar närma mig verksamheter där bland annat barn och ungdomar finns. Arbetet handlar även om att ha kontakt med olika myndigheter ochtill exempel Telge bostäder. Avseende våld i nära relation och hedersrelaterat våld och förtryck måste vi hjälpas åt att bryta tystnadskulturen för att få mörkertalen att försvinna, säger Johannes Evers Gester i ett pressmeddelande på kommunen hemsida.

Grunden till arbetet är våldet i nära relationer som Södertälje kommun vill få stopp på. En handlingsplan vars syfte är att utveckla arbete samt synliggöra, motverka och förebygga mäns våld mot kvinnor, våld i nära relationer och hedersrelaterat våld och förtryck, skriver Södertälje kommun på sin hemsida.

– Södertälje kommun är en kommun i framkant när det kommer till hur arbetet med det återfallsförebyggande arbetet mot våld ser ut. Även det våldsförebyggande arbetet riktat mot unga ser lovande ut, vilket är jätteviktigt och nödvändigt för att nå jämställdhet, säger Gester.

Syftet med handlingsplanen är även att uppmärksamma våldsutsatthet hos särskilt sårbara grupper.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 11 oktober 2021 00:00
Senast uppdaterad: 11 oktober 2021 00:00

Mor och dotter vann finalen med sina goda chips

tStockholm_IMG_1957_Foto_Liza_Simonsson

Sen och Linn Gustafsson. Pressbild: Liza Simonsson.

Med svenskodlade lupinbönor, svarta bönor och gröna ärtor som huvudråvaror, vann mor och dotter finalen i Ät!Stockhom på Södertälje Science Park.

Föregående vecka hölls en finalen i Ät!Stockhom som arrangerade för tredje året i rad. En tävling med syfte att uppmärksamma nya, hållbara och innovativa livsmedelsprodukter baserade på svenska råvaror.

Total deltog 14 lag i finalen på Södertälje Science Park den 22 november som arrangeras Region Stockholm, Länsstyrelsen i Stockholm och Södertälje kommun genom MatLust Utvecklingsnod. När juryn hade sagt sitt stod Sen och Linn Gustafsson, mor och dotter från Tempechips på svenska baljväxter från Hallstavik Tempe som vinnare.

En krispig skönhet som är lätt att tycka om. Passar i många sammanhang, såväl som snacks som i matlagning. Ett lätt sätt för gammal som ung att äta och uppskatta grödor som är viktiga för hållbara växtföljder. Stor marknadspotential som en mer hälsosam utmanare inom sitt segment.”, löd motiveringen.

På andra, respektive tredje plats, kom Eat for Change med Svensk sambosa och Kocken & Grisen med den bredbara salamin Bre-Hot. Priserna delades bland annat ut av kommunstyrelsens ordförande i Södertälje, Boel Godner (S).

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 08:15
Senast uppdaterad: 27 november 2022 22:25

Skola i Södertälje granskas – DO kräver svar av kommunen

skola-elever-larare

Foto: Pexels

Diskrimineringsombudsmannen, DO, har tagit emot en anmälan om en elev på Soldalaskolan och bedömer att fallet ska granskas.

Nu begär DO att kommunen svarar på frågor kring anklagelserna som förts mot skolan.

Under en längre period har en vårdnadshavare framfört särskilda önskemål till skolans ansvariga för att barnet ska få en fungerande skolgång. Men enligt DO-anmälan ska föräldern blivit ignorerad av både den tidigare rektor och nuvarande som sällan svarat på mail.

I anmälan framförs kritik mot skolan om den bristande hanteringen av ärendet och bland annat har barnet nekats utredning om särskilt stöd. Skolan ska enligt uppgifter gjort vissa anpassningar, men ska enligt vårdnadshavaren inte vara tillräckliga.

Vid ett fall ska barnet ha utsatt sig själv för fara genom att plocka bort en takplatta och därefter klättrat in ventilationssystemet.

Mot bakgrund av vad som framkommit i anmälan beslutade Diskrimineringsombudsmannen att inleda en tillsyn och begär ett skriftligt svar från Södertälje kommun.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 04:43
Senast uppdaterad: 27 november 2022 21:44

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)