Företag i fokus:

Riksdagen ställer sig bakom förslaget om ny passage över Södertälje kanal

Motorvägsbron på E4. Foto: Södertälje kommun.

En ny passage över Södertälje kanal kan bli verklighet. Ett förslag som Riksdagen ställer sig bakom för att möta den starka tillväxten på Södertörn som har över 500 000 invånare i fyra regionala stadskärnor, Södertälje, Kungens kurva, Flemingsberg och Haninge.

Det framkommer i en ny motion som lagts av Liberalernas Malin Danielsson och Nina Lundström.

”För att möta den starka tillväxten på Södertörn krävs fortsatta investeringar i Södertörns infrastruktur. Särskilt prioriterade är Tvärförbindelse Södertörn, väg 225, en ny passage över Södertälje kanal samt bytespunkt Flemingsberg.”, står det i motionen som lagts av Malin Danielsson och Nina Lundström.

Södertälje är en knytpunkt och är vägen som bland annat transporter tar för att nå flera delar av Sverige. Här växer fler företagsområden i Södertälje och Nykvarn, så som logistikcentret i Almnäs som växer kraftigt.

Almnäs växer – Södertälje kommun säljer 26.000 kvm mark till Midaq

Med den snabbt växande regionen, som beräknas få 70 000 nya bostäder och 90 000 arbetstillfällen på Södertörn fram till år 2030, är en ny passage över Södertälje kanal väldigt aktuellt.

”Dagens infrastruktur är mycket sårbar för störningar och främst gäller det E4/E20 söderifrån och passagen över Södertälje kanal, där godsflödena med lastbil går till och från Stockholm. Detta tydliggjordes vid olyckan på midsommarafton 2016 då trafiken på E4 stod helt still under många timmar och där bron var avstängd fram till hösten vilket starkt påverkade den lokala trafiken i Södertälje då E4/E20 leddes om till en kommunal väg.”, står det i motionen.

5 år efter lastbilsolyckan på motorvägsbron – Firade midsommar i trafiken

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 9 oktober 2021 00:00
Senast uppdaterad: 9 oktober 2021 00:00

Bil voltade och hamnade på taket i Södertälje Syd

IMG_6072

Foto: Shamash Oyal

Under lördagskvällen vid 22:30, som en singelolycka i Södertälje Syd rapporterades, då en bil voltade och hamnade på taket med en passagerare inne i fordonet.

Räddningstjänst, ambulans och polis, var på plats för att hantera situationen. Polisen genomförde en utredning för att fastställa orsaken till olyckan och undersöka de exakta omständigheterna.

Enligt uppgifter ska personen som färdades i bilen ha kunnat lämna fordonet. Personen misstänks för vårdslöshet i trafik.

-Det var en bil som voltade och hamnade på taket. En anmälan om vårdslöshet i trafik har rapporterats, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Skadeläget för den inblandade är oklart.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 april 2024 02:43
Senast uppdaterad: 21 april 2024 02:43

INSÄNDARE: Noll respekt för en ren stad

RAW

Foto: Rawpixel/CC0 1

”Vad är det för fel på besökarna till stadskärnan?”, skriver insändaren.

Igår var det städning av flera gator i Södertälje. Kaplansgatan sopades från grus, fimpar samt alla möjliga sopor tidigt på förmiddagen. Det blev fint.

Endast några timmar senare är det en person från en parkerad bil som rätt ut på trottoaren kastar resterna från en hamburgerrestaurang, papper, muggar osv. Nu idag, fredag, har fimparna tillsammans med övriga sopor börjat samlas igen.

Vad är det för fel på besökarna till stadskärnan, är de flesta höga på flugsvamp eller tar dom fel på Lerhaga och Södertälje Centrum?

Jag som bor på soptippen

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 20 april 2024 21:00
Senast uppdaterad: 20 april 2024 17:30

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors