Företag i fokus:

Satt häktad för narkotikabrott och missade studenten – Kräver ersättning på 125 000 kronor

Bild: Creative Common

En 19-årig man från Södertälje häktades för misstanke om grovt narkotikabrott från 19 maj till den 9 augusti tidigare i år. Totalt satt 19-åringen häktad i 112 dagar, men sedan friats från misstankarna.

Nu ansöker han om skadestånd på 125 000 kronor från staten för tiden han suttit frihetsberövad. Detta framgår av en ansökan till Justitiekanslern.

Han häktades strax innan studenten och i och med den fyra månader långa häktningen missade han studenten.

”Hans hälsa har till följd av misstanken påverkats markant, både fysiskt och mentalt. Han missade även sitt studentfirande samt utspring på grund av frihetsberövandet. Han längtade lång tid för att kunna fira att han blivit klar med sina studier – en längtan som var förgäves.”, framkommer det i ansökan om skadestånd.

19-åringen kräver nu ersättning för lidande med 125 000 kronor, inklusive ränta från den 30 oktober 2021 till dess full betalning sker, enligt ansökan som skickades in till Justitiekanslern den 1 oktober.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 8 oktober 2021 00:00
Senast uppdaterad: 8 oktober 2021 00:00

Bil voltade och hamnade på taket i Södertälje Syd

IMG_6072

Foto: Shamash Oyal

Under lördagskvällen vid 22:30, som en singelolycka i Södertälje Syd rapporterades, då en bil voltade och hamnade på taket med en passagerare inne i fordonet.

Räddningstjänst, ambulans och polis, var på plats för att hantera situationen. Polisen genomförde en utredning för att fastställa orsaken till olyckan och undersöka de exakta omständigheterna.

Enligt uppgifter ska personen som färdades i bilen ha kunnat lämna fordonet. Personen misstänks för vårdslöshet i trafik.

-Det var en bil som voltade och hamnade på taket. En anmälan om vårdslöshet i trafik har rapporterats, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Skadeläget för den inblandade är oklart.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 april 2024 02:43
Senast uppdaterad: 21 april 2024 02:43

INSÄNDARE: Noll respekt för en ren stad

RAW

Foto: Rawpixel/CC0 1

”Vad är det för fel på besökarna till stadskärnan?”, skriver insändaren.

Igår var det städning av flera gator i Södertälje. Kaplansgatan sopades från grus, fimpar samt alla möjliga sopor tidigt på förmiddagen. Det blev fint.

Endast några timmar senare är det en person från en parkerad bil som rätt ut på trottoaren kastar resterna från en hamburgerrestaurang, papper, muggar osv. Nu idag, fredag, har fimparna tillsammans med övriga sopor börjat samlas igen.

Vad är det för fel på besökarna till stadskärnan, är de flesta höga på flugsvamp eller tar dom fel på Lerhaga och Södertälje Centrum?

Jag som bor på soptippen

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 20 april 2024 21:00
Senast uppdaterad: 20 april 2024 17:30

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors