Företag i fokus:

Södertälje rugbyklubbs damlag söker lagkamrater – ”Kom och prova”

Gillar du att vara en del av ett härligt gäng och förenar styrka, kondition, snabbhet med stora delar teknik? Då ska du kontakta Södertälje rugbyklubbs damlag som söker nya lagkamrater – tidigare erfarenhet krävs inte.

– Just nu försöka vi få in nybörjare till Södertäljes Rugbyklubb som storsatsar på rekrytering av nya damer. Kom och prova rugby med oss, säger Erica Haag, vice lagkapten Södertälje rugbyklubb. Du behöver inte ha några förkunskaper, vi söker alla och lär upp dig på plats, fortsätter Erica.

Södertälje rugbyklubbs damlag startades 2017 och har hittills endast kunna ställa upp med ett lag i 7-manna varje år sedan starten. Men målet är att spela 15-manna vilket man började i år, men tillsammans med Karlstad då laget har för lite damer för att kunna ställa upp med enbart Södertälje-spelare.

– Vi storsatsar på rekrytering av nya damer inför säsongen 2022. Både för att vi vill sprida vetskapen om rugby och för att kunna ställa upp med ett eget lag framöver i både 7-manna och 15-manna. Vi är också jättepositiva till att mer kvinnor i Södertälje ska bli aktiva inom sport/lagsport, säger Erica Haag till Telgenytt.

Anmäl ditt intresse här – SÖDERTÄLJE RUGBYKLUBB

Att ha med sig:

Oömma kläder, vattenflaska, fotbollskor/gympaskor

  • Tid: Tisdag 28/9 – 17:30 -19:00
  • Torsdag 30/9 – 17:30 -19:00
  • Tisdag 5/10 – 17:30 -19:00
  • Torsdag 7/10 – 17:30 -19:00


Plats: Brunnsängs IP Södertälje

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 7 oktober 2021 00:00
Senast uppdaterad: 7 oktober 2021 00:00

INSÄNDARE: Sverige måste ta hand om sina pengar i Ukraina

Z

Ukrainas president, Volodymyr Zelenskyj
Foto: Peter Mydske/Stortinget

”Utrikesminister Ann Linde (S) sa att Sverige inte kommer att kalla hem någon personal från ambassaden i Kiev. Alla vet vad som hände sen.”, skriver skribenten.

Nyligen rapporterade WSJ att stora amerikanska långivare som Pimco och Blackrock vilka gick med på tvåårig paus för räntor och amorteringar för Ukraina efter krigets utbrott trycker nu på för att få Kiev betala ränta igen.

Under två år av krig fick Ukraina miljontals dollar från Sverige. Vi får inte glömma att dessa pengar är svenska och det är bra tid nu att fundera på det. Amerikanska långivare har förmodligen klassificerad information. Vilken motiverade de att påskynda med att få tillbaka sina pengar från Ukraina. Vi borde verkligen följa deras exempel.

Det var just USA som var de första att kalla hem sina diplomater från ambassaden i Ukraina år 2022. Medan europeiska länder avvakade. Sveriges tidigare utrikesminister Ann Linde (S) sa att Sverige inte kommer att kalla hem någon personal från ambassaden i Kiev. Alla vet vad som hände sen.

Både Sverige och Europa måste dra lärodomar från 2022 och reagera snabbare. Ju snabbare desto bättre.

Åke Nyman,
Oberoende ekonom

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 maj 2024 08:30
Senast uppdaterad: 19 maj 2024 12:27

Då öppnar den nya fritidsgården i Ronna

ronna-fritidsgard-2

Foto: Shamash Oyal

Aktivitetshuset i Ronna, en ny samlingspunkt för barn och unga i Södertälje, planeras öppna i augusti 2024. För närvarande är kommunen i full gång med att förbereda allt inför invigningen.

Aktivitetshuset Mosaik i Ronna, Södertälje, som öppnar den 19 augusti 2024, har byggts av Telge Fastigheter. Mosaik, som fått sitt namn från en tävling, är en ny mötesplats för barn och unga där de kan engagera sig i en rad kultur- och fritidsaktiviteter.

(Annonslänk)

Huset, som är 1 000 kvadratmeter stort och kostade 100 miljoner kronor, kommer att innehålla verksamheter från lokala föreningar samt möjligheter till bland annat digitalt och traditionellt hantverk, sporter som basket och musikrelaterade evenemang som konserter.

Maria Lindeberg, chef för Kultur- och fritidskontoret, understryker att detta är en betydande satsning på Södertäljes yngre invånare. En viktig aspekt av planeringen är att upprätthålla en dialog med lokala föreningar för att säkerställa att aktiviteterna möter behoven hos barn och ungdomar i åldersgruppen 10–17 år.

– Genom att öppna Mosaik kan vi ge barn och unga ännu större möjligheter att hitta nya intressen, prova nya saker och skapa värdefulla relationer både med varandra och vuxna. Vi hoppas att alla de verksamheter som kommer rymmas där, ska ge dem oförglömliga upplevelser som de kan ha glädje av hela livet, säger Lindeberg

Fritidsgården Mosaik i Ronna.
Foto: Shamash Oyal

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 maj 2024 05:00
Senast uppdaterad: 18 maj 2024 20:31

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors