Företag i fokus:

SENASTE NYTT: Flera personer från Södertälje åtalas för grovt penningtvättsbrott

Idag väckte City åklagarkammare i Stockholm åtal mot flera män och en kvinna från Södertälje, Stockholm och Botkyrka för grovt penningtvättsbrott, grovt olovligt förfogande och grovt bedrägeri.

Totalt väcktes åtal mot 12 personer varav 9 personer från Södertälje.

En 61-årig man från Södertälje åtalades idag för grovt penningtvättsbrott tillsammans med åtta andra Södertäljebor och tre personer från Mölnbo, Norsborg och Sundbyberg.

En 31-åring, två 23-åringar, två 22-åringar, två 21-åringar – Samtliga män från Södertälje åtalades idag för grovt penningtvättsbrott.

Även en 23-årig kvinna åtalas för samma brott och flera av de misstänkta är kända av polisen sedan tidigare.

22-åringarna från Södertälje är dömda sedan tidigare. Ena är dömd för brott mot förordningen om fordons registrering och användning och brott mot trafikförordningen. Den andra dömd för penningtvättsbrott, olaga tvång och stöld.

En av 23-åringarna är tidigare dömd för brott mot ordningslagen.

En 37-årig man från Sundbyberg åtalas för grovt penningtvättsbrott och har tidigare dömts för bland annat narkotikabrott. Den 21-årige mannen från Mölnbo åtalas för grovt penningtvättsbrott och är tidigare dömd för ringa narkotikabrott och egenmäktigt förfarande och en 27-årig man från Norsborg åtalas för grovt olovligt förfogande och penningtvättsbrott.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 7 oktober 2021 00:00
Senast uppdaterad: 7 oktober 2021 00:00

MINGELBILDER v.15 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0007

Foto: Shamash Oyal

Se även – Mingelbilder V.13

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 15 april 2024 21:16
Senast uppdaterad: 15 april 2024 21:16

KLART: Ikea säkrar mark i Södertälje

2022_03_ikea

Pressbild: IKEA

Ikea har tecknat ett avtal med Södertälje kommun om köp av mark i Almnäs, där de planerar att uppföra en omfattande distributionscentral. Det rapporter Lt.

(Annonslänk)

Ikea har undertecknat ett intentionsavtal och ett markavisningsavtal med Södertälje kommun. Det ger företaget rätt att förvärva, enligt tidigare uppgifter, 82 000 kvadratmeter mark i Almnäsområdet där Ikea planerar att använda halva markområdet, 41 000 kvadratmeter, till att bygga en ny distributionscentral.

– En fortsatt långsiktig närvaro i Stockholmsregionen är viktig, sade Ikeas presstalesperson Louise Ridell Ehinger tidigare till Telgenytt.

Enligt LT slöts avtalet mellan redan i januari, men hölls konfidentiellt tills det vunnit laga kraft efter ett godkännande av kommunfullmäktige. Tidningen rapporterar att priset för marken är satt till 1 200 kronor per kvadratmeter, vilket totalt motsvarar en köpeskilling på 98,4 miljoner kronor.

Läs även: – IKEA bekräftar planer på förlängt intentionsavtal

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 15 april 2024 18:00
Senast uppdaterad: 15 april 2024 17:10

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors