🕝 1 minuter
Cecilia Lönn Farías - 19-åringen som tränar tjejer i rytmisk gymnastik
Publicerad 7 oktober 2021 02:00
Uppdaterad 7 oktober 2021 02:00

Foto: Paulina Thorén.

Cecilia Lönn Farías, 19-åringen som började med gymnastik redan som 3-åring och har fortsatt med rytmisk gymnastik sen dess. Idag är hon en av ledarna på plats och hennes resa har bara börjat.

– Gymnastiken har utvecklat mig som person enormt. Att våga stå själv på tävlingar och att uppleva hur du måste känna musiken i dig, säger Cecilia Lönn Farías till Telgenytt.

Telgenytt befinner sig vid Täljehallen när Södertäljes Gymnastik- och Sportförening (SGSF) håller ett träningspass för flera unga kvinnor. Vi möts upp av 19-åringen Cecilia Lönn Farías som är en av huvudledarna som erbjuder rytmisk gymnastik för alla, men främst tjejer.

Rytmisk gymnastiken är en kvinnlig sportgren, där gymnasten utför sina övningar med handredskap till musik och varje rörelse motsvarar musikens karaktär och följer dess rytm. Sporten är även en olympisk gren inom gymnastiken, där man tävlar både individuellt och i trupp.

Tillsammans med sin mamma och syster håller Cecilia gymnastikträningar i Södertälje vid Täljehallen och här har föreningen cirka 900 medlemmar.

Cecilia började själv tävla redan som 7-åring och som 12-åring började hon som ledare i föreningen efter sina fantastiska egenskaper i sporten.

Hon berättar hur viktigt hon tycker att det är att få in äldre barn i ett intresse. Därför har de även nybörjarträningar för barn i mellan- och högstadieåldrar, trots att sporten har en norm att man måste börja i tidig ålder.

– Det är aldrig försent, säger Cecilia Lönn Farías till Telgenytt och rekommenderar andra att ansluta sig.

Södertälje Gymnastik- och Sportförening 

Foto & text : PAULINA THORÈN

Dela artikeln