Företag i fokus:

Diala och Susan från Södertälje uttagna till EM-kval i Halmstad

Susan Kiryo och Diala Elia från Södertälje. Bild/Foto: Svensk fotboll.

Den 19-24 oktober spelar damlandslaget EM-kvalets Main Round i Halmstad Arena. Med i truppen finns två tjejer från Södertälje, Diala Elia och Susan Kiryo.

– Det känns jättebra och spännande, säger Diala Elia, som spelar för italienska Padova, till Telgenytt.

Kollegan Susan Kiryo, spelar för Södertälje Futsal Club där även Diala Elia spelade innan hon i augusti skrev på för spel med Serie-A klubben Padova i Italien. Nu står vännerna sida vid sida igen för att representerar Svenska damlandslaget i EM-kvalet i Halmstad den 19 oktober.

– Det är alltid en ära att få representera landslaget och att just vara med i uttagning för EM-Kval är extra speciellt. Det är även extra kul att vi är två från Södertälje, säger Diala.

I Halmstad tar Södertäljetjejerna och damlandslaget bland annat emot regerande mästaren Spanien, Italien och Slovakien. Gruppvinnaren avancerar därefter vidare till mästerskapet.

– Det är grymma nationer och de har flera duktiga individuella spelare. Det är en tuff grupp men vi kommer göra allt för att ta oss vidare, säger Diala Elia till Telgenytt.

Telgenytt i nytt lokalt samarbete – Women In Sports

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 5 oktober 2021 00:00
Senast uppdaterad: 5 oktober 2021 00:00

Mordförsök i Södertälje – En person förd till sjukhus

Ambulans

Arkivbild.

En man påträffades skadad under natten och fördes till sjukhus för vård. Nu jagar polisen en person som misstänks för mordförsök.

I Södertälje hamn skadades en man svårt med ett vasst föremål under natten mot söndagen. Polis och ambulans larmades till platsen strax efter klockan 02:00, där de påträffade mannen utomhus med flera stickskador.

(Annonslänk)

Trots skadorna var mannen vaken och kunde kommunicera; han fördes omedelbart till sjukhus för vård.

Polisen har inlett en förundersökning och behandlar händelsen som ett försök till mord. Initiala utredningsåtgärder tyder på att utredningsläget är gott, även om ingen än så länge har gripits i samband med händelsen.

På Söndagsförmiddagen var fortfarande ingen misstänkt person gripen.

– Skadorna var inte livshotande, men vi har ingen gripen gripen ännu säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Polisen fortsätter att undersöka brottsplatsen och söka vittnesuppgifter för att klarlägga omständigheterna kring mordförsöket.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 april 2024 11:13
Senast uppdaterad: 14 april 2024 11:13

Genomför förbättring och underhåll vid Halldeponin

Kartor

Bild: Kartor

Trafikverket och Södertälje kommun påbörjar samarbetsprojekt vid den tidigare Halldeponin för miljöförstärkning och järnvägsunderhåll.

(Annonslänk)

Södertälje kommun och Trafikverket har påbörjat ett viktigt samarbetsprojekt vid Halldeponin i Östertälje, belägen intill järnvägsspåret. Kommunen kommer att genomföra miljöförstärkande åtgärder på området, som tidigare användes som avfallsanläggning från 1950-talet till 1975, för att försäkra områdets säkerhet och hälsa för människor och djur. Sedan deponins nedläggning har inget nytt avfall tillförts och området har blivit överbyggt.

Parallellt med kommunens insatser kommer Trafikverket att utföra nödvändiga underhållsarbeten på järnvägsspåret som korsar den gamla deponin. Dessa arbeten är planerade att ske samtidigt för att maximera effektiviteten och minska störningar.

Arbetena är planerade att starta efter sommaren och under byggperioden kommer området att vara avstängt och säkrat. Detta är en del av en större satsning för att säkerställa att området fortsätter att vara säkert och inte utgör någon miljörisk i framtiden.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 april 2024 05:00
Senast uppdaterad: 14 april 2024 00:24

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors