Företag i fokus:

Annons

Tredje raka segern och serieledning för Nykvarn – “Vi är där vi hör hemma”

Bild/Foto: RG Foto-Media.

405 åskådare såg Nykvarn segra i Furuborgshallen för andra helgen i rad. Trots full pott och serieledning är lagkaptenen, Karljohan Ahlroth, inte helt nöjd med säsongsinledningen.

– Vi har väl haft känslan att vi inte kommer upp i nivå dem första matcherna. Rent spelmässigt har vi att fila på, men det blev en trygg seger till slut, sade han efter matchen.

Hemmalaget sattes tidigt i underläge under lördagens match mot Gävle när bortalaget fick en möjlighet på straff. 0-1 på resultattavlan efter bara 50 sekunders spel.

Det dröjde till den tredje perioden innan Nykvarn skulle ta ledningen för första gången i matchen, för att sedan dra ifrån målmässigt och stänga matchen till 5-3. Man har visat att man är starka i slutet av matcherna, då 10 av lagets 21 mål har kommit i den sista perioden.

– Jag tror att Gävle kommer med inställningen att köra all in med sina två femmor. Det blir nog lite för tungt när vi kan köra på med högt tempo över hela matchen.

Ett mål och en assist mot Gävle, fem poäng totalt under säsongsinledningen och en delad andraplats i den interna poängligan. Karljohan är ändå inte helt nöjd med sin egen start på säsongen.

– Poängmässigt kvittar det lite hur det går. Jag hoppas att jag kan göra bättre insatser där laget får en bättre känsla som jag snackade om tidigare. Det är prio för mig.

Nu har det gått tre omgångar och ni toppar serien. Vad kan du dra för växlar av säsongsstarten?

– Att vi är där vi hör hemma, i toppen. Och att vi inte har någon tanke på att lämna platsen till någon annan.

Hur känns det att ha förtjänat rollen som lagkapten? Och hur tycker du själv att du har axlat den hittills?

– Det är naturligtvis jättekul att vara lagkapten. Det kanske är en fråga för dem andra i laget att svara på, men jag känner att jag kan vara mig själv i den mån som krävs. Gruppen i sig är väldigt lätt att ha och göra med, då alla är nära vänner. Jag vet inte hur mycket jag har behövt axla ännu men i med och motgång så hoppas jag att jag är en person att lita på.

Hur känns det att spela med brorsan igen, i Nykvarnströjan?

– Det känns precis som det ska kännas. Man blir sur när han skjuter och inte hänger dit den, men man blir ännu gladare när han lyckas. Det finns inte så många saker som berör en som när det funkar för honom. Jag är väldigt glad att få spela med honom.

Övriga målskyttar: Valdemar Ahlroth, Kevin- och Lucas Rigogiannis samt Filip Karlsson.
Karljohan tillsammans Nykvarns herrlag spelar nästa match på söndag 15:00 borta mot Hudik/Björkberg IBK. 

TEXT: Linus Dahlström

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 oktober 2021 00:00
Senast uppdaterad: 3 oktober 2021 00:00

Stort polispådrag i centrum

IMG_9020

Läsarbild

Polisinsats centralt med flera enheter på plats onsdagskvällen.

Vid 19-tiden under onsdagskvällen drog en omfattande polisinsats igång i stadens centrum. Enligt ögonvittnen mobiliserades flera polisbilar som riktade in sig på Gallerian Kringlan bland andra platser.

– Poliserna gick snabbt ut ur bilarna och in i gallerian och andra stannade kvar ute, väldigt många poliser på plats, säger ett ögonvittne till telgenytt.

-Vi fick in ett tips vid 18:49 om att en person ska ha blivit jagad av några personer som eventuellt ska ha burit på ett vapenliknande föremål, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Insatsen pågick i ca 2 timmar och polisen kunde senare lämna utan resultat.

-Vi larmades till platsen efter vittnesuppgifter och säkra att inget har skett på platsen kunde vi lämna då vi inte hittade något, avslutar polisens presstalesperson.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 februari 2024 19:58
Senast uppdaterad: 21 februari 2024 20:25

Kvinna frisläppt efter misstanke om mord i Västergård

CBFDEE0A-15E7-49AA-B61B-E81E01E3FEA1

Foto: Shamash Oyal

Kvinna som tidigare anhölls misstänkt för mordet på en man i Södertälje har släppts fri efter att obduktionen visade att dödsfallet orsakades av fallskador.

Det var under söndagseftermiddagen som polisen kallades till Västergård. På plats påträffades en avliden 55-årig man med kraftiga skallskador i ett trapphus, och en kvinna greps senare misstänkt för mord. Obduktionen visade dock att mannen avlidit till följd av fallskador, vilket ledde till att åklagaren beslutade att släppa den anhållna kvinnan fri.

Bland annat framkommer uppgifter om att kvinnan kände offret och att inget mordvapen kunde hittas, vilket ytterligare stärker teorin att dödsfallet inte var resultatet av ett brott.

Polisens tekniker på plats efter dödsfallet i Västergård.
Foto: Shamash Oyal

Förundersökningen är dock inte helt avslutad. Polisen väntar fortfarande på kriminalteknikernas fullständiga utlåtande för att kunna fatta ett slutgiltigt beslut om huruvida utredningen ska läggas ned helt och misstankarna mot kvinnan avskrivas.

En kvinna som anhölls misstänkt för att ha mördat en man i Västergård, Södertälje, har släppts fri efter obduktionen visade att mannen dog av fallskador. Kvinnan greps efter att polisen larmats om ett bråk söndag eftermiddag och hittat mannen död i ett trapphus.

Åklagaren beslutade att släppa kvinnan, som var bekant med offret, eftersom det inte fanns bevis för att någon knuff skett. Ingen misstänkt mordvapen hittades, vilket ytterligare förstärkte osäkerheten om brott begåtts.

Förundersökningen fortsätter medan polisen väntar på ytterligare kriminalteknisk analys för att avgöra om utredningen ska läggas ned helt och kvinnans misstankar avskrivas.

(Annonslänk)

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 februari 2024 18:00
Senast uppdaterad: 21 februari 2024 17:03

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors