Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Tredje raka segern och serieledning för Nykvarn – “Vi är där vi hör hemma”

Bild/Foto: RG Foto-Media.

405 åskådare såg Nykvarn segra i Furuborgshallen för andra helgen i rad. Trots full pott och serieledning är lagkaptenen, Karljohan Ahlroth, inte helt nöjd med säsongsinledningen.

– Vi har väl haft känslan att vi inte kommer upp i nivå dem första matcherna. Rent spelmässigt har vi att fila på, men det blev en trygg seger till slut, sade han efter matchen.

Hemmalaget sattes tidigt i underläge under lördagens match mot Gävle när bortalaget fick en möjlighet på straff. 0-1 på resultattavlan efter bara 50 sekunders spel.

Det dröjde till den tredje perioden innan Nykvarn skulle ta ledningen för första gången i matchen, för att sedan dra ifrån målmässigt och stänga matchen till 5-3. Man har visat att man är starka i slutet av matcherna, då 10 av lagets 21 mål har kommit i den sista perioden.

– Jag tror att Gävle kommer med inställningen att köra all in med sina två femmor. Det blir nog lite för tungt när vi kan köra på med högt tempo över hela matchen.

Ett mål och en assist mot Gävle, fem poäng totalt under säsongsinledningen och en delad andraplats i den interna poängligan. Karljohan är ändå inte helt nöjd med sin egen start på säsongen.

– Poängmässigt kvittar det lite hur det går. Jag hoppas att jag kan göra bättre insatser där laget får en bättre känsla som jag snackade om tidigare. Det är prio för mig.

Nu har det gått tre omgångar och ni toppar serien. Vad kan du dra för växlar av säsongsstarten?

– Att vi är där vi hör hemma, i toppen. Och att vi inte har någon tanke på att lämna platsen till någon annan.

Hur känns det att ha förtjänat rollen som lagkapten? Och hur tycker du själv att du har axlat den hittills?

– Det är naturligtvis jättekul att vara lagkapten. Det kanske är en fråga för dem andra i laget att svara på, men jag känner att jag kan vara mig själv i den mån som krävs. Gruppen i sig är väldigt lätt att ha och göra med, då alla är nära vänner. Jag vet inte hur mycket jag har behövt axla ännu men i med och motgång så hoppas jag att jag är en person att lita på.

Hur känns det att spela med brorsan igen, i Nykvarnströjan?

– Det känns precis som det ska kännas. Man blir sur när han skjuter och inte hänger dit den, men man blir ännu gladare när han lyckas. Det finns inte så många saker som berör en som när det funkar för honom. Jag är väldigt glad att få spela med honom.

Övriga målskyttar: Valdemar Ahlroth, Kevin- och Lucas Rigogiannis samt Filip Karlsson.
Karljohan tillsammans Nykvarns herrlag spelar nästa match på söndag 15:00 borta mot Hudik/Björkberg IBK. 

TEXT: Linus Dahlström

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 oktober 2021 00:00
Senast uppdaterad: 3 oktober 2021 00:00

Liberalerna: Dags att stärka det svenska medborgarskapet

Svenska flaggan Nationaldagen Pixabay

Foto: Pixabay.

I dagarna firar vi Sveriges nationaldag och i samband med det välkomnas nya svenska medborgare i Södertälje kommuns gemenskap under en medborgarskapsceremoni. Som ny svensk medborgare behöver man dock mer än ett svenskt pass och jordgubbstårta – man behöver en ärlig chans att bli en del av det svenska samhället.

Medborgarskapet är biljetten in i det svenska samhället och bör vara ett kvitto på att integrationen har fungerat och att man har blivit en del av det svenska samhället. Så är det inte idag.

Liberalerna har länge arbetat för att höja medborgarskapets status, till exempel med språkkrav för medborgarskap och medborgarskapsceremonier, för att fira att fler vill bli en del av vår gemenskap och förstår vad det innebär.

Idag kan man få sitt medborgarskapsdiplom utan att kunna läsa vad som står på det. Det är ett misslyckande för inkluderingstanken och integrationen. Liberalernas integrationspolitik har som mål att de som kommer till Sverige ska bli medborgare och fullt ut ingå i samhällsgemenskapen. Att kunna svenska språket är en nyckel till att bli en del av samhället, skaffa sig ett jobb och förverkliga sina drömmar.

Gruppledaren för Liberalerna i Södertälje, Metin Hawsho.

I takt med att vi kräver mer av alla som vill bli svenska medborgare blir medborgarskapet ännu mer värt att fira. Att någon ansträngt sig för att lära sig vårt språk och hur den svenska demokratin fungerar är värt att uppmärksamma. 

Därför föreslår Liberalerna: 

  • Inrätta svenska språkets dag. På samma sätt som vi firar andra betydelsefulla dagar, nationaldagen eller FN-dagen, borde vi fira alla de som lär sig det svenska språket.
  • Bättre medborgarskapsceremonier. Medborgarskapsceremonierna bör bli mer högtidliga. De som blir medborgare bör därför få en medborgarskapsmedalj i samband med ceremonin.
  • Personligt medborgarskapssamtal. Förutom kravpå kunskaper i svenska och om det svenska samhället, anser Liberalerna att ansökan om medborgarskap ska inkludera ett personligt möte – ett medborgarskapssamtal. Samtalet syftar till att förklara och diskutera vad det svenska medborgarskapet innebär och vilka rättigheter och skyldigheter det medför.

Liberalerna vill välkomna fler nya svenska medborgare till den svenska gemenskapen. Det är värt att fira en dag som nationaldagen.

Metin Hawsho, Gruppledare för Liberalerna i Södertälje

Text:

Detta är en insändare! Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 6 juni 2023 04:00
Senast uppdaterad: 1 juni 2023 21:58

BILDEXTRA: Här firar Bergvik 60 år

DSC_0011

Foto: Alexander Isa

Under lördagen firade Bergvik sitt imponerande 60-årsjubileum med en välbesökt tillställning som pågick från klockan 11 till 15:00. Det bjöds på en rad spännande aktiviteter och möjlighet att träffa lokala företrädare.

Bergvik fyllde hela 60 år och det skulle självklart firas ordentligt. Under den soliga lördagen bjöd området in till en festlig tillställning som lockade besökare i alla åldrar.

Bland annat var Bokbussen på plats för att erbjuda möjligheten att låna och läsa något spännande under sommaren. Barnen hade fullt upp med roliga aktiviteter som fiskdamm, hoppborg och en spännande tipspromenad med chans att vinna fina priser. Dessutom hade man chansen att träffa representanter från Telge Bostäder och Hyresgästföreningen Södertälje/Nykvarn för att diskutera viktiga ärenden och få information.

För de som blev hungriga fanns det möjlighet att avnjuta färska och smakrika hamburgare från den omtyckta Berdman Burgers och Aleksandar Leskinens vid stekplattan, som serverade sina läckra kreationer under hela evenemanget. Och för att stilla sötsuget bjöds det självklart på fika till alla besökare.

Läs även: – Atze förverkligade sin dröm – Nu rullar familjen fram succén

Bokbussen på plats. Anna Palm Kåberg och Martin Ahlman från Södertäljes stadsbiblotek. Foto: Alexander Isa

Foto: Alexander Isa

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 5 juni 2023 18:12
Senast uppdaterad: 5 juni 2023 18:20

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors