Företag i fokus:

Bristande säkerhet under tivolihelgen

Tidigare ordningsvaktschefen kritisk mot tivoliarrangören.

Tivoliarrangören drog ned på säkerhetskostnaderna. Enbart två ordningsvakter var inhyrda för säkerheten under tivolihelgen där tusentals besökare befann sig. Behovet tidigare år – minst åtta ordningsvakter.

Efter fredagens storbråk på Stora Torget där ett 30-tal ungdomar slogs mot varandra framkommer det nu nya uppgifter angående den bristande säkerheten på Tivolit.

Endast två ordningsvakter arbetade under arrangemanget som lockade tusentals besökare.

Under Södertälje-festivalen, när kommunen ansvarade, har det varit åtminstone åtta ordningsvakter på själva tivoliområdet. I år har det endast varit två ordningsvakter, som förväntades bära hela säkerhetsansvaret och täcka två tivoliområden, Stora Torget och vid Centralen.

– Vi var åtta ordningsvakter bara på Tivolit under Södertälje-festivalen, då var folket utspridda. Nu är Tivolit koncentrerat på två platser och enligt min åsikt borde det vara minst fyra ordningsvakter på vardera område, säger Kim Olsson tidigare säkerhetsansvarig för Södertälje-festivalen till Telgenytt.

Enligt uppgifter till Telgenytt fanns det endast två ordningsvakter på tivoliområdet under fredagen när tusentals besökare befann sig på platsen i Södertälje Centrum. Tidigare år har kommunen stått för säkerhetskostnaderna, där ordningsvakts-chefen Kim Olsson, ansvarat för säkerheten. I år stod tivoliarrangören själv för säkerhetskostnaderna.

– Jag såg till att det tidigare år fanns minst åtta ordningsvakter på tivolit när jag bar säkerhetsansvaret och hade en god dialog med Södertälje kommun om detta. Tivolit kontaktade mig även den här gången och begärde in en offert på endast två ordningsvakter. Jag upplyste arrangören om att det inte var tillräckligt för att garantera säkerheten för alla besökare, säger Kim Olsson.

Det blev inget samarbete mellan Kim Olsson och tivoliarrangören denna gång.

Fritidsledarna från Rösberga fritidsgård valde att flytta sin verksamhet till tivolit dit alla deras ungdomar sökt sig. 

– Det är mer folk idag på tivolit än vad det har varit under tidigare arrangemang, det är tusentals människor på platsen. Det hade behövts många fler väktare, vuxna och säkerhetspersonal. Det blir stökigt med så många människor på en begränsad yta, säger fritidsledaren Nebil Aktas.

Stortbråk i centrala Södertälje ”30 personer inblandade”

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 oktober 2021 00:00
Senast uppdaterad: 5 april 2023 20:13

Scania initierar pilotprogram för självkörande lastbilar

a83b7de729cd6314_org

Pressbild: Scania

Scania tar ett stort kliv framåt inom autonoma transporter genom att lansera ett pilotprogram för självkörande lastbilar och Plus för att integrera avancerad självkörande teknik i sina fordon.

– Vi satsar hårt på att utveckla helt integrerade självkörande lösningar, säger Peter Hafmar, Head of Autonomous Solutions inom Scania. 

(Annonslänk)

Scania lanserar Autonomous Commercial Pilot Programme i ett samarbete med det amerikanska teknikföretaget Plus för att utveckla och implementera självkörande lastbilar. Detta initiativ är en del av Scanias ambition att förnya transportsektorn med autonoma lösningar som ökar effektiviteten, minskar utsläppen och förbättrar trafiksäkerheten.

– Plus är hedrade över att ha blivit utvalt av Scania som företagets långsiktiga teknologipartner inom självkörande transporter, säger Shawn Kerrigan, COO och medgrundare av Plus. 

Scania intensifierar utvecklingen av autonoma transporter mellan logistikcentrum.
Pressbild: Scania

– Vi kommer att använda vår erfarenhet av att implementera vår modulära och flexibla mjukvara globalt för att påskynda Scanias utveckling av högpresterande autonom lastbilsteknik. Tekniken kommer att kunna integreras i kundens verksamhet på ett säkert och enkelt sätt, samt kunna sättas i drift kommersiellt i stor skala.

Genom att integrera Plus SuperDrive™ teknik, som möjliggör helt automatiserad körning på nivå 4, strävar Scania efter att involvera kunder i utvecklingen av hållbara transportkoncept. Efter positiva tester i Sverige sedan 2021, siktar företaget på att utöka sin verksamhet i Europa under 2024. Detta steg mot autonoma transporter syftar till att möta den globala förarbristen och initiera en större kommersiell expansion.

– Vi ser självkörande transporter som en viktig del av vårt kompletta erbjudande av säkra, effektiva och hållbara transportlösningar som kan anpassas efter varje enskild kunds specifika behov. Detta stärks ytterligare av TRATON Groups partnerskap med Plus. 

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 16 april 2024 20:05
Senast uppdaterad: 16 april 2024 20:05

Louise Tegel ny annonschef på Telgenytt

Karlberg-och-Tegel

Erik Karlberg, delägare i Telgenytt och Louise Tegel, annonschef.
Foto: Alexander Isa

Telgenytt knyter till sig entreprenören Louise Tegel för att hjälpa Södertäljes företag att nå ännu fler kunder genom tidningens kanaler.

Telgenytt fortsätter sin tillväxtresa. Tidningen är Södertäljes enda gratistidning och når varje dag ut till fler och fler Södertäljebor. På sociala medier är Telgenytt stadens absolut största nyhetskanal och tidningen har nyligen börjat etablera sig på Snapchat, dit tusentals följare redan hittat. Genom Telgenytt når företag i Södertälje en engagerad målgrupp som inte nås via traditionella medier och allt fler företag är Telgenytt det naturliga sättet att nå ut med sitt budskap.

För att möta den ökade efterfrågan på annonsplatser tillsätts nu entreprenören Louise Tegel som annonschef. Louise kommer att ansvara för att utveckla annonsförsäljningen och hjälpa både nya och befintliga kunder att marknadsföra sina produkter och tjänster till tidningens läsare i Södertälje.

– Louise har ett sällsynt driv i allt hon gör och en naturlig fallenhet för företagande. Hon har stor erfarenhet från båda sidor om annonsaffären och har ett brett nätverk i Södertälje. Hon har också en fantastisk förmåga att fånga upp vad en kampanj gett tillbaka i form av siffror. Med andra ord passar hon perfekt för den fortsatta tillväxtresa vi står inför, säger Erik Karlberg, delägare i Telgenytt.

Erik Karlberg, delägare i Telgenytt: – ”Louise Tegel passar perfekt för den fortsatta tillväxtresa vi står inför”
Foto: Shamash Oyal

Louise Tegel är utbildad marknadskoordinator, låg bakom Café Nära i Trosa och har drivit konsultverksamhet inom marknadsföring och grafisk design. Hon har dessutom lång erfarenhet från butiksverksamhet och har de senare åren varit aktiv i husbyggarbranchen som affärsutvecklare och marknadschef.

– Jag brinner verkligen för försäljning och att se de faktiska resultaten av en lyckad marknadsföringskampanj. Att få möjlighet att hjälpa Telgenytt att bygga upp sin annonsaffär i det här skedet är något jag ser fram mycket emot, säger Louise Tegel.

Utöver sitt uppdrag som annonschef för Telgenytt driver Louise marknadsföringsbyrån LUSS Creations. På Telgenytt kommer hon att bidra med annonsförsäljning, grafisk formgivning och affärsutveckling.

Louise Tegel nås på
louise@telgenytt.se och 076-055 16 81

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 16 april 2024 17:57
Senast uppdaterad: 16 april 2024 18:59

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors