Företag i fokus:

Södertälje Sjukhus – Ett av landets bästa inom akutsjukvårdsblock

Donna-Petra Touma. Bild/Foto: Södertälje Sjukhus

I en ny mätning placerar man Södertälje sjukhus som näst bäst i Sverige i kategorin akutsjukvårdsblock.

Sjukhuset som är ett av Region Stockholms akutsjukhus med avdelningar inom akut-, specialist- och förlossningsvård, genomgick nyligen den årliga SYLF-mätningen, Sveriges yngre läkares förening.

SYLF gör en så kallad AT-ranking där de mäter kvaliteten på allmäntjänstgöringen hos landets akutsjukhus. I årets mätning klättrade Södertälje sjukhus upp till plats 30, från plats 32 förra året, samtidigt som de behöll titeln andra plats i bästa akutsjukvårdsblock.

– Det är väldigt roligt att vi behåller andra platsen som bästa akutsjukvårdsblock och klättrar i den totala mätningen. Vi är många på sjukhuset som jobbar hårt tillsammans för att AT-läkarna ska få en bra utbildning, säger Donna-Petra Touma, studierektor och specialistläkare i akutsjukvård på Södertälje sjukhus, som leder arbetet med allmäntjänstgöringen, i ett pressmeddelande.

– Vi lägger mycket fokus på handledning, försöker skapa trygghet och en inkluderande miljö så att de kan stå på egna ben i slutänden. Det känns bra att vi ser resultat av det arbetet. AT-läkarna är våra framtida specialistläkarkollegor, så de är värda att satsas på, säger Donna-Petra Touma.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 oktober 2021 00:00
Senast uppdaterad: 3 oktober 2021 00:00

Bil voltade och hamnade på taket i Södertälje Syd

IMG_6072

Foto: Shamash Oyal

Under lördagskvällen vid 22:30, som en singelolycka i Södertälje Syd rapporterades, då en bil voltade och hamnade på taket med en passagerare inne i fordonet.

Räddningstjänst, ambulans och polis, var på plats för att hantera situationen. Polisen genomförde en utredning för att fastställa orsaken till olyckan och undersöka de exakta omständigheterna.

Enligt uppgifter ska personen som färdades i bilen ha kunnat lämna fordonet. Personen misstänks för vårdslöshet i trafik.

-Det var en bil som voltade och hamnade på taket. En anmälan om vårdslöshet i trafik har rapporterats, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Skadeläget för den inblandade är oklart.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 april 2024 02:43
Senast uppdaterad: 21 april 2024 02:43

INSÄNDARE: Noll respekt för en ren stad

RAW

Foto: Rawpixel/CC0 1

”Vad är det för fel på besökarna till stadskärnan?”, skriver insändaren.

Igår var det städning av flera gator i Södertälje. Kaplansgatan sopades från grus, fimpar samt alla möjliga sopor tidigt på förmiddagen. Det blev fint.

Endast några timmar senare är det en person från en parkerad bil som rätt ut på trottoaren kastar resterna från en hamburgerrestaurang, papper, muggar osv. Nu idag, fredag, har fimparna tillsammans med övriga sopor börjat samlas igen.

Vad är det för fel på besökarna till stadskärnan, är de flesta höga på flugsvamp eller tar dom fel på Lerhaga och Södertälje Centrum?

Jag som bor på soptippen

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 20 april 2024 21:00
Senast uppdaterad: 20 april 2024 17:30

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors