Företag i fokus:

Annons

FÅ 10%

På ditt första köp
med koden

SEYMI22

Södertälje Sjukhus – Ett av landets bästa inom akutsjukvårdsblock

Donna-Petra Touma. Bild/Foto: Södertälje Sjukhus

I en ny mätning placerar man Södertälje sjukhus som näst bäst i Sverige i kategorin akutsjukvårdsblock.

Sjukhuset som är ett av Region Stockholms akutsjukhus med avdelningar inom akut-, specialist- och förlossningsvård, genomgick nyligen den årliga SYLF-mätningen, Sveriges yngre läkares förening.

SYLF gör en så kallad AT-ranking där de mäter kvaliteten på allmäntjänstgöringen hos landets akutsjukhus. I årets mätning klättrade Södertälje sjukhus upp till plats 30, från plats 32 förra året, samtidigt som de behöll titeln andra plats i bästa akutsjukvårdsblock.

– Det är väldigt roligt att vi behåller andra platsen som bästa akutsjukvårdsblock och klättrar i den totala mätningen. Vi är många på sjukhuset som jobbar hårt tillsammans för att AT-läkarna ska få en bra utbildning, säger Donna-Petra Touma, studierektor och specialistläkare i akutsjukvård på Södertälje sjukhus, som leder arbetet med allmäntjänstgöringen, i ett pressmeddelande.

– Vi lägger mycket fokus på handledning, försöker skapa trygghet och en inkluderande miljö så att de kan stå på egna ben i slutänden. Det känns bra att vi ser resultat av det arbetet. AT-läkarna är våra framtida specialistläkarkollegor, så de är värda att satsas på, säger Donna-Petra Touma.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 oktober 2021 00:00
Senast uppdaterad: 3 oktober 2021 00:00

Hon kritiserar Riksbankens räntebesked – ”Oroande”

3395ff9c-c827-4875-a612-3d155add328f

Laura Hartman, LO:s chefsekonom. Foto: Fredrik Sandin Carlson

I tisdags chockhöjdes styrräntan med 1 procent och blir den största höjningen som Riksbanken gjort sedan 1993.

Nu får den kraftiga höjningen kritik av chefsekonomen Laura Hartman på Landsorganisationen, LO, som anser att det är ett olyckligt beslut.

– En hög inflation är ett reellt bekymmer för alla, särskilt för hushåll med små marginaler. Därför är det förstås viktigt med motåtgärder. Men risken är att räntevapnet skadar ekonomin och ökar arbetslösheten mer än den hjälper mot inflationen, säger Laura Hartman.

Styrräntan höjdes med 1 procent, från 0,75 till 1,75 procent, för att hejda den stigande inflationen som i augusti låg på 9 procent. Enligt Riksbanken är den alldeles för hög och anses urholka hushållens köpkraft och gör det svårare för både företag och hushåll att planera sin ekonomi.

Stefan Ingves, Sveriges riksbankschef, . Foto: Creative Commons.

Hartman därmot anser att Riksbankens räntepolitik är ett ineffektivt vapen som har potentiellt mycket skadliga effekter på svensk ekonomi och arbetslöshet.

– Vad som däremot skulle ha en mer kännbar effekt på inflation är mer direkta åtgärder mot de höga energipriserna. Därför behövs andra, mer direkta och snabba åtgärder mot de höga energipriserna. Annars riskeras omställningen mot ökad elektrifiering som näringslivet anammat. Vi börjar redan se oroande tecken på fler varsel, säger Laura Hartman på paraplyorganisation LO.

Riksbankens mål är att att den långsiktigt inflationen ska ligga på 2 procent. I augusti föregående månad låg den på 9 procent.

Läs även: – Styrräntan chockhöjs – Nu väntas bolånen stiga

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 september 2022 15:37
Senast uppdaterad: 25 september 2022 15:38

MINGELBILDER v.38 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0018-1

FOTO: Shamash Oyal.

Se mingelbilder från föregående veckaMingelbilder v.37

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 september 2022 10:45
Senast uppdaterad: 25 september 2022 10:48

Annons

www.seymisweden.se

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Lanseringserbjudande - Få 10% på ditt första köp!

(Detta är ett betalt annonssamarbete)