Företag i fokus:

Annons

Oskar Norstroem från Södertälje – SM-Guld medaljör

Oskar Norstroem. Foto: Privat.

Oskar Norstroem,18-årige talangen som sätter Södertälje på kartan med flera utmärkelser i bagaget. Bland annat vann han nyligen SM-Guld i Marathon den 12:e september som hölls i Eklundsnäs i Södertälje.

– Det var riktigt roligt att vinna SM-guld i Marathon. Jag har tränat hårt och det märks att träningen har gett resultat, säger Oskar Norstroem till Telgenytt.

Efter att ha simmat och hoppat för Södertälje Simsällskap (SSS) i flera år, valde han att börja paddla för Kanotföreningen Kanotisterna i Södertälje hösten 2017. Idag är 18-årigen Oskar är ambitiös, målmedveten och tränar så mycket som 8 gånger i veckan för att uppnå sina mål.

– Jag fastnade direkt för sporten. Det var roligt med fysisk träning på vatten och att man fick uppleva den fina miljön. Vi har även en väldigt bra gemenskap i klubben och alla hjälps åt för att utveckla varandra. Jag kände en snabb utveckling när jag testade rankare kanoter som ledde till att det gick fortare och blev ännu roligare, säger Oskar Norstroem.

Han har även tagit ett flertal SM-medaljer på sprint-SM i kanot tidigare i somras. Där blev han även uttagen till juniorlandslaget och fick representera Sverige på Nordiska mästerskapen.

– Min första tävling var faktiskt SM i Luleå 2018, då min dåvarande tränare, Johan Ström tyckte att jag skulle delta och lyckades övertala mig att åka dit. Jag blev inte uttagen till marathon-VM i Rumänien vilket ändå känns bra. Jag har uppnått alla mina mål för året och blickar framåt för kommande år, avslutar talangen Oskar Norstroem.

Föreningen får utmärkelse – “Södertälje återigen på kartan när det gäller kanot”

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 1 oktober 2021 00:00
Senast uppdaterad: 1 oktober 2021 00:00

DEBATT: Moderaternas livlina till Socialdemokraterna

Boel Rosen

Foto: Shamash Oyal.

När jag för några månader sedan läste om hur kristdemokrater kände sig lurade över ett samarbete med Socialdemokraterna så skrattade jag lite smått för mig själv.

I allra flesta kommuner kramas KD med L, M, och SD, men inte här i Södertälje. Här lever politiken sitt egna liv sedan många år tillbaka.

I vår stad är det häpnadsväckande hur det luktas i stjärten på Socialdemokraterna och finner märkligt nog guld och gröna skogar. Tog föregivet att Moderaternas nos är betydligt känsligare andras.

Jag har röstat blått sedan Carl Bildt var en gröngöling på 80-talet och jag minns när Marita Lärnestad tackades av och Rosenberg klev på. En yngling som vill mycket inför varje val. Som moderat i Södertälje har jag inte haft höga krav på gruppledaren, men att svika sina väljare genom att ingå samarbete med Socialdemokraterna är under all kritik och ett löftesbrott mot trofasta väljare. Vi moderater vill inte ha ett samarbete med sossar.

Socialdemokraterna i Södertälje har trampat i gyttjan allt för länge och ligger väldigt pyrt till.

Hade jag fått säga mitt så hade jag uppmanat Moderaternas gruppledare att stå rakryggad och ta nya tag inför valet 2026 och låta Socialdemokraterna konfrontera sin stormiga tid som väntar.

En KD-vilde som är anmäld för sexuellt ofredande och nu ryktet om att ännu en högt uppsatt politiker anklagats för olämpligt beteende mot kvinnor. Socialdemokraterna har en rörig och osäker tid framför sig.

Istället kastade Moderaternas gruppledare en glänsande livlina till sina politiska motståndare. Varför.

Ett väldigt smart drag av Socialdemokraterna

Med Moderaternas livlina kan Socialdemokraterna nu damma av sig allt det negativa som förknippas med dem och klippa alla kontaminerade band som hotar makten. Ett väldigt smart drag av Socialdemokraterna och uppenbarligen lika lätt som att stjäla godis från ett barn.

Detta gynnar enbart Socialdemokraterna i sista raden. För Moderaternas del betyder det tappat förtroende. Vad som sades, eller lovades, för att övertala Rosenberg är jag och många andra intresserade av att veta.

Moderaternas gruppledare har på ett väldigt oansvarig sätt lurat tusentals väljare i Södertälje och kan ha gjort sig skyldig till ett löftesbrott. Ingen moderat som jag känner vill se ett samarbete med Socialdemokraterna och förknippas med skandalerna som florerar runt dem.

Jag är väldigt besviken.

Hans

Text:

Detta är en insändare! Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 29 november 2022 16:00
Senast uppdaterad: 29 november 2022 14:26

Lastbilsolycka vid Gärtuna – Flaket slets av

Olycka brandbild räddninstjänst

Arkivbild

På tisdagsförmiddagen inträffade en olycka på länsväg 225 varpå flera räddningsenheter ryckte.

Enligt de initiala uppgifterna från SOS Alarm rörde det sig om lastbilsolycka som välte mitt på Gärtunavägen.

Strax innan lunchtid, klockan 10:34, inträffade en lastbilsolycka vid Gärtuna i Södertälje. Enligt polisens uppgifter körde lastbilen in i mittenräcket och även träffat en bro där flaket slets av.

Lastbilen, som var lastad med grus, välte och blockerade vägen och i samband med räddningsarbetet uppstod det långa trafikköer tills bärgaren kunde flytta på lastbilen från platsen.

Ingen person ska ha kommit till skada, men polisen kommer att utreda olyckan på tisdagsförmiddagen som allmänfarlig vårdslöshet.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 29 november 2022 13:50
Senast uppdaterad: 29 november 2022 13:50

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)