Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Oskar Norstroem från Södertälje – SM-Guld medaljör

Oskar Norstroem. Foto: Privat.

Oskar Norstroem,18-årige talangen som sätter Södertälje på kartan med flera utmärkelser i bagaget. Bland annat vann han nyligen SM-Guld i Marathon den 12:e september som hölls i Eklundsnäs i Södertälje.

– Det var riktigt roligt att vinna SM-guld i Marathon. Jag har tränat hårt och det märks att träningen har gett resultat, säger Oskar Norstroem till Telgenytt.

Efter att ha simmat och hoppat för Södertälje Simsällskap (SSS) i flera år, valde han att börja paddla för Kanotföreningen Kanotisterna i Södertälje hösten 2017. Idag är 18-årigen Oskar är ambitiös, målmedveten och tränar så mycket som 8 gånger i veckan för att uppnå sina mål.

– Jag fastnade direkt för sporten. Det var roligt med fysisk träning på vatten och att man fick uppleva den fina miljön. Vi har även en väldigt bra gemenskap i klubben och alla hjälps åt för att utveckla varandra. Jag kände en snabb utveckling när jag testade rankare kanoter som ledde till att det gick fortare och blev ännu roligare, säger Oskar Norstroem.

Han har även tagit ett flertal SM-medaljer på sprint-SM i kanot tidigare i somras. Där blev han även uttagen till juniorlandslaget och fick representera Sverige på Nordiska mästerskapen.

– Min första tävling var faktiskt SM i Luleå 2018, då min dåvarande tränare, Johan Ström tyckte att jag skulle delta och lyckades övertala mig att åka dit. Jag blev inte uttagen till marathon-VM i Rumänien vilket ändå känns bra. Jag har uppnått alla mina mål för året och blickar framåt för kommande år, avslutar talangen Oskar Norstroem.

Föreningen får utmärkelse – “Södertälje återigen på kartan när det gäller kanot”

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 1 oktober 2021 00:00
Senast uppdaterad: 1 oktober 2021 00:00

Person påkörd i centrala Södertälje – Förd till sjukhus

4ACAE2C6-801A-4136-B226-FDA4DB9DBA18

Läsarbild

En äldre man blev på lördagseftermiddagen påkörd i centrala Södertälje och förts till sjukhus och. Nu misstänkta en förare för vållande till kroppsskada.

-Vi är på plats tillsammans med polis och läkare säger, räddningstjänstens vakthavande befäl, Roger Magnusson, till Telgenytt.

En 75-årig man blev på eftermiddagen påkörd av en bilförare vid korsningen Nygatan och Järnagatan centrala i Södertälje. Flera räddningsenheter, ambulans och polis kallades till olycksplatsen.

Den skadade mannen vårdades på plats och har nu förts till sjukhuset med ambulans. Enligt polisen var den skadade mannen vid medvetande och kunde talbar.

Detaljerna kring händelsen är dock inte helt klarlagda, inklusive exakta omständigheter kring olyckan och huruvida övergångsstället var involverat. Mannen har ännu inte kunnat höras av polisen angående händelsen.

Bilföraren, en man i 50-årsåldern, misstänks för vållande till kroppsskada och kommer att undersökas och utredas av polisen. Mer information och detaljer förväntas framkomma när den skadade mannen har kunnat ge sin version av händelsen och utredningen fortskrider.

Läsarbild

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 juni 2023 16:03
Senast uppdaterad: 3 juni 2023 16:07

Skogsbrand i Nykvarn – Flera enheter på plats

Brandbil

Arkivbild

Just nu brinner det i skogen nära Långsjön i Nykvarn. Räddningstjänsten är på plats med flera enheter och bistås av en helikopter från ovan.

– Det var en helikopter på plats i början. Det var inte vår helikopter utan polisen som förmodligen var i närheten för ett annat ärende, säger Roger Magnusson, vakthavande befäl på Räddningscentralen, till Telgenytt.

Larmet inkom vid 13.40 om en skogsbrand cirka en kilometer väster om Långsjön i Nykvarn.

Flera enheter från räddningstjänsten, tillsammans med ett ledningsfordon, är nu på platsen för att bekämpa branden och omfattar en yta på cirka 1500 kvadratmeter.

– Vi är på plats och har en prognos på att vara klara om cirka 2 timmar. Vi har ringat in branden som uppskattas vara på en yta av cirka 1500 kvadratmeter. Ingen vattenbombning med helikopter behövs, allt är under kontroll i Nykvarn skulle jag vilja säga, säger Magnusson.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 juni 2023 13:10
Senast uppdaterad: 3 juni 2023 13:16

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors