Företag i fokus:

Oskar Norstroem från Södertälje – SM-Guld medaljör

Oskar Norstroem. Foto: Privat.

Oskar Norstroem,18-årige talangen som sätter Södertälje på kartan med flera utmärkelser i bagaget. Bland annat vann han nyligen SM-Guld i Marathon den 12:e september som hölls i Eklundsnäs i Södertälje.

– Det var riktigt roligt att vinna SM-guld i Marathon. Jag har tränat hårt och det märks att träningen har gett resultat, säger Oskar Norstroem till Telgenytt.

Efter att ha simmat och hoppat för Södertälje Simsällskap (SSS) i flera år, valde han att börja paddla för Kanotföreningen Kanotisterna i Södertälje hösten 2017. Idag är 18-årigen Oskar är ambitiös, målmedveten och tränar så mycket som 8 gånger i veckan för att uppnå sina mål.

– Jag fastnade direkt för sporten. Det var roligt med fysisk träning på vatten och att man fick uppleva den fina miljön. Vi har även en väldigt bra gemenskap i klubben och alla hjälps åt för att utveckla varandra. Jag kände en snabb utveckling när jag testade rankare kanoter som ledde till att det gick fortare och blev ännu roligare, säger Oskar Norstroem.

Han har även tagit ett flertal SM-medaljer på sprint-SM i kanot tidigare i somras. Där blev han även uttagen till juniorlandslaget och fick representera Sverige på Nordiska mästerskapen.

– Min första tävling var faktiskt SM i Luleå 2018, då min dåvarande tränare, Johan Ström tyckte att jag skulle delta och lyckades övertala mig att åka dit. Jag blev inte uttagen till marathon-VM i Rumänien vilket ändå känns bra. Jag har uppnått alla mina mål för året och blickar framåt för kommande år, avslutar talangen Oskar Norstroem.

Föreningen får utmärkelse – “Södertälje återigen på kartan när det gäller kanot”

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 1 oktober 2021 00:00
Senast uppdaterad: 1 oktober 2021 00:00

Bil voltade och hamnade på taket i Södertälje Syd

IMG_6072

Foto: Shamash Oyal

Under lördagskvällen vid 22:30, som en singelolycka i Södertälje Syd rapporterades, då en bil voltade och hamnade på taket med en passagerare inne i fordonet.

Räddningstjänst, ambulans och polis, var på plats för att hantera situationen. Polisen genomförde en utredning för att fastställa orsaken till olyckan och undersöka de exakta omständigheterna.

Enligt uppgifter ska personen som färdades i bilen ha kunnat lämna fordonet. Personen misstänks för vårdslöshet i trafik.

-Det var en bil som voltade och hamnade på taket. En anmälan om vårdslöshet i trafik har rapporterats, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Skadeläget för den inblandade är oklart.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 april 2024 02:43
Senast uppdaterad: 21 april 2024 02:43

INSÄNDARE: Noll respekt för en ren stad

RAW

Foto: Rawpixel/CC0 1

”Vad är det för fel på besökarna till stadskärnan?”, skriver insändaren.

Igår var det städning av flera gator i Södertälje. Kaplansgatan sopades från grus, fimpar samt alla möjliga sopor tidigt på förmiddagen. Det blev fint.

Endast några timmar senare är det en person från en parkerad bil som rätt ut på trottoaren kastar resterna från en hamburgerrestaurang, papper, muggar osv. Nu idag, fredag, har fimparna tillsammans med övriga sopor börjat samlas igen.

Vad är det för fel på besökarna till stadskärnan, är de flesta höga på flugsvamp eller tar dom fel på Lerhaga och Södertälje Centrum?

Jag som bor på soptippen

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 20 april 2024 21:00
Senast uppdaterad: 20 april 2024 17:30

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors