Företag i fokus:

Efter gårdagens upptäckt av sprängladdning – Husrannsakan och fyra anhållna

Foto: Shamash Oyal.

Vid 20:25 under onsdagskvällen stoppade polisen en bil vid Hyggesvägen i Ronna. Vid kontrollen ska enligt uppgifter personerna i bilen ha hotat med att det finns en sprängladdning i fordonet.

I bilen satt fyra personer som polisen kontrollerade och under kontrollen upptäcktes mycket riktigt ”ett misstänkt farligt föremål” som polisen beskriver det.

Alla fyra som färdades i bilen sitter anhållna för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse efter gårdagens upptäckt där polisen fann en misstänkt sprängladdning.

Enligt uppgifter till lt ska husrannsakans ha gjorts under natten och att de anhållna är unga personer som som rör sig inom de kriminella kretsarna.

”Det misstänkta farliga föremålet upptäcktes i samband med att polisen stoppade och kontrollerade en personbil och dess förare samt passagerare på Hyggesvägen. Kontrollen av personerna och det misstänkta farliga föremålet är inte avslutat.”, skriver polisen på sin hemsida.

I samband med upptäckten slog polisen larm och ett stort polispådrag sattes igång och grep de två personerna som befann sig i bilen, föraren och passageraren.

Det bekräftar polisen i ett pressmeddelande klockan 21.42 .

”De personerna som fanns i bilen är gripna i utredningen angående förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.”, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Området spärrades av och stora delar av Robert Anbergs Väg stängdes av för trafik.

JUST NU: Stort polispådrag i Ronna – Misstänkt sprängladdning i bil

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 30 september 2021 00:00
Senast uppdaterad: 30 september 2021 00:00

Mordförsök i Södertälje – En person förd till sjukhus

Ambulans

Arkivbild.

En man påträffades skadad under natten och fördes till sjukhus för vård. Nu jagar polisen en person som misstänks för mordförsök.

I Södertälje hamn skadades en man svårt med ett vasst föremål under natten mot söndagen. Polis och ambulans larmades till platsen strax efter klockan 02:00, där de påträffade mannen utomhus med flera stickskador.

(Annonslänk)

Trots skadorna var mannen vaken och kunde kommunicera; han fördes omedelbart till sjukhus för vård.

Polisen har inlett en förundersökning och behandlar händelsen som ett försök till mord. Initiala utredningsåtgärder tyder på att utredningsläget är gott, även om ingen än så länge har gripits i samband med händelsen.

På Söndagsförmiddagen var fortfarande ingen misstänkt person gripen.

– Skadorna var inte livshotande, men vi har ingen gripen gripen ännu säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Polisen fortsätter att undersöka brottsplatsen och söka vittnesuppgifter för att klarlägga omständigheterna kring mordförsöket.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 april 2024 11:13
Senast uppdaterad: 14 april 2024 11:13

Genomför förbättring och underhåll vid Halldeponin

Kartor

Bild: Kartor

Trafikverket och Södertälje kommun påbörjar samarbetsprojekt vid den tidigare Halldeponin för miljöförstärkning och järnvägsunderhåll.

(Annonslänk)

Södertälje kommun och Trafikverket har påbörjat ett viktigt samarbetsprojekt vid Halldeponin i Östertälje, belägen intill järnvägsspåret. Kommunen kommer att genomföra miljöförstärkande åtgärder på området, som tidigare användes som avfallsanläggning från 1950-talet till 1975, för att försäkra områdets säkerhet och hälsa för människor och djur. Sedan deponins nedläggning har inget nytt avfall tillförts och området har blivit överbyggt.

Parallellt med kommunens insatser kommer Trafikverket att utföra nödvändiga underhållsarbeten på järnvägsspåret som korsar den gamla deponin. Dessa arbeten är planerade att ske samtidigt för att maximera effektiviteten och minska störningar.

Arbetena är planerade att starta efter sommaren och under byggperioden kommer området att vara avstängt och säkrat. Detta är en del av en större satsning för att säkerställa att området fortsätter att vara säkert och inte utgör någon miljörisk i framtiden.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 april 2024 05:00
Senast uppdaterad: 14 april 2024 00:24

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors