Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Efter gårdagens upptäckt av sprängladdning – Husrannsakan och fyra anhållna

Foto: Shamash Oyal.

Vid 20:25 under onsdagskvällen stoppade polisen en bil vid Hyggesvägen i Ronna. Vid kontrollen ska enligt uppgifter personerna i bilen ha hotat med att det finns en sprängladdning i fordonet.

I bilen satt fyra personer som polisen kontrollerade och under kontrollen upptäcktes mycket riktigt ”ett misstänkt farligt föremål” som polisen beskriver det.

Alla fyra som färdades i bilen sitter anhållna för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse efter gårdagens upptäckt där polisen fann en misstänkt sprängladdning.

Enligt uppgifter till lt ska husrannsakans ha gjorts under natten och att de anhållna är unga personer som som rör sig inom de kriminella kretsarna.

”Det misstänkta farliga föremålet upptäcktes i samband med att polisen stoppade och kontrollerade en personbil och dess förare samt passagerare på Hyggesvägen. Kontrollen av personerna och det misstänkta farliga föremålet är inte avslutat.”, skriver polisen på sin hemsida.

I samband med upptäckten slog polisen larm och ett stort polispådrag sattes igång och grep de två personerna som befann sig i bilen, föraren och passageraren.

Det bekräftar polisen i ett pressmeddelande klockan 21.42 .

”De personerna som fanns i bilen är gripna i utredningen angående förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.”, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Området spärrades av och stora delar av Robert Anbergs Väg stängdes av för trafik.

JUST NU: Stort polispådrag i Ronna – Misstänkt sprängladdning i bil

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 30 september 2021 00:00
Senast uppdaterad: 30 september 2021 00:00

Person påkörd i centrala Södertälje – Förd till sjukhus

4ACAE2C6-801A-4136-B226-FDA4DB9DBA18

Läsarbild

En äldre man blev på lördagseftermiddagen påkörd i centrala Södertälje och förts till sjukhus och. Nu misstänkta en förare för vållande till kroppsskada.

-Vi är på plats tillsammans med polis och läkare säger, räddningstjänstens vakthavande befäl, Roger Magnusson, till Telgenytt.

En 75-årig man blev på eftermiddagen påkörd av en bilförare vid korsningen Nygatan och Järnagatan centrala i Södertälje. Flera räddningsenheter, ambulans och polis kallades till olycksplatsen.

Den skadade mannen vårdades på plats och har nu förts till sjukhuset med ambulans. Enligt polisen var den skadade mannen vid medvetande och kunde talbar.

Detaljerna kring händelsen är dock inte helt klarlagda, inklusive exakta omständigheter kring olyckan och huruvida övergångsstället var involverat. Mannen har ännu inte kunnat höras av polisen angående händelsen.

Bilföraren, en man i 50-årsåldern, misstänks för vållande till kroppsskada och kommer att undersökas och utredas av polisen. Mer information och detaljer förväntas framkomma när den skadade mannen har kunnat ge sin version av händelsen och utredningen fortskrider.

Läsarbild

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 juni 2023 16:03
Senast uppdaterad: 3 juni 2023 16:07

Skogsbrand i Nykvarn – Flera enheter på plats

Brandbil

Arkivbild

Just nu brinner det i skogen nära Långsjön i Nykvarn. Räddningstjänsten är på plats med flera enheter och bistås av en helikopter från ovan.

– Det var en helikopter på plats i början. Det var inte vår helikopter utan polisen som förmodligen var i närheten för ett annat ärende, säger Roger Magnusson, vakthavande befäl på Räddningscentralen, till Telgenytt.

Larmet inkom vid 13.40 om en skogsbrand cirka en kilometer väster om Långsjön i Nykvarn.

Flera enheter från räddningstjänsten, tillsammans med ett ledningsfordon, är nu på platsen för att bekämpa branden och omfattar en yta på cirka 1500 kvadratmeter.

– Vi är på plats och har en prognos på att vara klara om cirka 2 timmar. Vi har ringat in branden som uppskattas vara på en yta av cirka 1500 kvadratmeter. Ingen vattenbombning med helikopter behövs, allt är under kontroll i Nykvarn skulle jag vilja säga, säger Magnusson.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 juni 2023 13:10
Senast uppdaterad: 3 juni 2023 13:16

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors