Företag i fokus:

Socialministerns besök i Södertälje – Vaccinet ska finnas tillgängligt för alla

Elof Hansjons, Boel Godner och socialministern Lena Hallengren. Foto: Alex Ataseven.

Idag befann sig socialminister Lena Hallengren Södertälje och besökte bland annat Mötesplats Morkullan, som är en mötesplats för äldre, samt vaccinbussen vid Ica Maxi som erbjuder Drop-in vaccinering.

Besöket var väldigt uppskattat och många passade på att fotograferas med Socialministern Lena Hallengren som hade sällskap av Boel Godner (S), kommunstyrelsens ordförande och Elof Hansjons (S) under hela vistelsen.

Något som uppmärksammats i media på senare tid är den låga vaccinationgraden i Södertälje. Bland annat visar statistik från Folkhälsomyndigheten att Södertälje kommun hamnar på bottenplats bland landets 290 kommuner om att vaccinera 16-17 åringar, men låga vaccinationsgraden är även låg bland de äldre.

– Jag tänker att det hänger ihop med att vi inte har en jämlik hälsa, att vi har en segregation som gör att människor har olika förutsättningar att förstå information. Det behöver vi tänka på, säger Lena Hallengren till Telgenytt.

Nu tar man krafttag för att vända den negativa trenden. Under onsdagens besök vid vaccinsbussen lyfte socialminister fram att vaccinet ska finnas tillgängligt för alla. Bland annat genom de mobila vaccinsbussarna som erbjuder Drop-in för att få fler att vaccinera sig

– Vi behöver göra sådana erbjudanden och se till att hälsoinformatörer finns på plats. Att informera på flera olika språk, att vaccinet blir tillgängligt samt att det ges många chanser, säger Lena Hallengren.

Ny statistik – Södertälje kommun har lägst antal vaccinerade i Sverige

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 29 september 2021 00:00
Senast uppdaterad: 29 september 2021 00:00

Milla Sjöstrand rankad som en av Sveriges största talanger

Milla, Foto Michiel Pompert

Milla Sjöstrand
Foto: Michiel Pompert

Milla Sjöstrand, 16, från Södertälje, har klättrat på Aftonbladets årliga ranking av Sveriges största talanger.

Aftonbladets Sportbladet har för tredje året i rad listat Sveriges mest lovande talanger inom olika sporter, och bland de topp 20 återfinns Södertäljes egna racingstjärna, Milla Sjöstrand. Milla, som är Sveriges snabbaste kvinnliga gokartförare, har imponerat stort på motorsportscenen och utses till Sveriges största talanger mellan 15 och 20 år. Hon avancerar från plats 20 förra året till plats 18 i år.

(Annonslänk)

Sjöstrand har deltagit i FIA:s satsningar på kvinnliga förare och tar nu sin karriär utomlands. Under 2024 tävlar hon för MP Motorsports kartingteam Kartstore Benelux i det nederländska mästerskapet.

Nu berättar hon för Aftonbladet om bytet till banracing och målsättningen att köra F1 i framtiden.

– Min målsättning är att utveckla min körning i en internationell miljö med ett bra team. Det är för mig ett nytt team, nytt chassi, ny motortyp, nya däck och nya banor, men jag vill göra bra resultat under säsongen även om det är mycket att lära mig så här i början, säger hon till tidningen.

Hon har dessutom även inlett ett samarbete med Minardi Management, vilket ger henne goda utvecklingsmöjligheter inom formelbilsracing på flera nivåer, inklusive F4, F1 Academy, Formula Regional, F3 och F2.

Milla Sjöstrand under F4-test i Italien i höstas.
Foto: FIA

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 17 maj 2024 17:15
Senast uppdaterad: 17 maj 2024 17:16

Kortköpsproblem hos flera matbutiker

Kort-Babs-terminal-PEXELS

Foto: Pexels

Flera av Axfoods butiker, inklusive Hemköp och Willys, har just nu problem med kortköp. Teknikstrulet påverkar även Snabbgross.

Axfoods dagligvarubutiker, såsom Hemköp och Willys, har drabbats av problem med kortköp. Enligt uppgifter till Telgenytt har även Snabbgross i Södertälje, som också tillhör Axfood, påverkats av tekniska störningar.

Enligt Johanna Eurén, presskontakt på Willys som Aftonbladet varit i kontakt med, handlar det om problem med blipp-funktionen i kortterminalerna. Störningen är tillfällig och påverkar troligtvis butiker i hela landet.

Problemen beror på tekniska problem hos bolagets betaltjänstleverantör.

(Annonslänk)

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 17 maj 2024 13:23
Senast uppdaterad: 17 maj 2024 15:22

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors