Företag i fokus:

Annons

Socialministerns besök i Södertälje – Vaccinet ska finnas tillgängligt för alla

Elof Hansjons, Boel Godner och socialministern Lena Hallengren. Foto: Alex Ataseven.

Idag befann sig socialminister Lena Hallengren Södertälje och besökte bland annat Mötesplats Morkullan, som är en mötesplats för äldre, samt vaccinbussen vid Ica Maxi som erbjuder Drop-in vaccinering.

Besöket var väldigt uppskattat och många passade på att fotograferas med Socialministern Lena Hallengren som hade sällskap av Boel Godner (S), kommunstyrelsens ordförande och Elof Hansjons (S) under hela vistelsen.

Något som uppmärksammats i media på senare tid är den låga vaccinationgraden i Södertälje. Bland annat visar statistik från Folkhälsomyndigheten att Södertälje kommun hamnar på bottenplats bland landets 290 kommuner om att vaccinera 16-17 åringar, men låga vaccinationsgraden är även låg bland de äldre.

– Jag tänker att det hänger ihop med att vi inte har en jämlik hälsa, att vi har en segregation som gör att människor har olika förutsättningar att förstå information. Det behöver vi tänka på, säger Lena Hallengren till Telgenytt.

Nu tar man krafttag för att vända den negativa trenden. Under onsdagens besök vid vaccinsbussen lyfte socialminister fram att vaccinet ska finnas tillgängligt för alla. Bland annat genom de mobila vaccinsbussarna som erbjuder Drop-in för att få fler att vaccinera sig

– Vi behöver göra sådana erbjudanden och se till att hälsoinformatörer finns på plats. Att informera på flera olika språk, att vaccinet blir tillgängligt samt att det ges många chanser, säger Lena Hallengren.

Ny statistik – Södertälje kommun har lägst antal vaccinerade i Sverige

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 29 september 2021 00:00
Senast uppdaterad: 29 september 2021 00:00

Skottskadad 16-åring nedsövd i månader har nu vaknat

A747BD55-5C4C-42F9-AE1F-70156FD33CAD

Foto: Shamash Oyal

För snart tre månader sedan skottskadades en 16-åring allvarligt i Hovsjö och har varit nedsövd sedan dess. Nu har pojken, enligt uppgifter till LT, vaknat upp på sjukhus.

(Annonslänk)

Den 9 december sköts tre personer mitt i ett bostadsområde i Hovsjö. Två av de skadade klarade sig med lindriga skador, men den tredje, en 16-åring, hölls nedsövd på grund av allvarliga skador. Enligt uppgifter till Telgenytt sköts 16-åringen i ansiktet.

Efter skjutningen i Hovsjö lyckades polisen gripa tre misstänkta, varav två senare släpptes fria. Den tredje, även han 16 år, häktades misstänkt på sannolika skäl för försök till mord och grovt vapenbrott.

Dagarna innan jul grep spansk polis ytterligare två misstänkta män för inblandning: en 22-årig man från Södertälje och en 19-åring skriven i Stockholmsområdet. De misstänks för grovt skyddande av brottsling efter att ha hjälpt den yngre mannen, som misstänks för mordförsök, att fly med bil ner till Spanien.

16-åringen, som var kritiskt skadad, sövdes ner men ska nu ha vaknat upp på sjukhus efter två och en halv månad, rapporterar LT. Enligt tidningens uppgifter vågade läkarna inte väcka honom tidigare på grund av hans svåra skador.

BILDEXTRA: Skjutningen i Hovsjö

Polisen på plats i samband med skjutningen i Hovsjö.
Läsarbild

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 februari 2024 18:25
Senast uppdaterad: 23 februari 2024 18:25

Länsstyrelsen bötfäller företag för miljöbrott

Länsstyrelsen (Kartor)

Bild: Kartor

Ett företag med säte i Hölö har ålagts att betala en företagsbot på 75 000 kronor. Detta för otillåten miljöverksamhet efter att ha brutit mot länsstyrelsens villkor.

Det var vid en inspektion i april förra året som det upptäcktes att företaget inte uppfyllde de miljövillkor som fastställts av Länsstyrelsen. Företaget, som bedriver näringsverksamhet på en fastigheten i Hölö, hade enligt ett tillstånd från 2006 skyldighet att placera dropplåtar under bussar för att förhindra läckage av föroreningar. Denna åtgärd hade inte vidtagits för flera bussar som riskerade att läcka.

Dessutom hade företaget förvarat kemikalier och farligt avfall, inklusive blybatterier, på ett sätt som stred mot villkoren. Dessa behållare skulle ha förvarats på en tät och invallad yta, vilket inte var fallet vid inspektionstillfället.

Företaget anses av oaktsamhet ha bedrivit otillåten miljöverksamhet, då de saknat adekvata rutiner och metoder för att efterfölja tillståndsvillkoren. Som en konsekvens av dessa överträdelser har företaget ålagts att betala en företagsbot på 75 000 kronor.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 februari 2024 14:53
Senast uppdaterad: 23 februari 2024 14:54

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors