Företag i fokus:

Annons

Socialministerns besök i Södertälje – Vaccinet ska finnas tillgängligt för alla

Elof Hansjons, Boel Godner och socialministern Lena Hallengren. Foto: Alex Ataseven.

Idag befann sig socialminister Lena Hallengren Södertälje och besökte bland annat Mötesplats Morkullan, som är en mötesplats för äldre, samt vaccinbussen vid Ica Maxi som erbjuder Drop-in vaccinering.

Besöket var väldigt uppskattat och många passade på att fotograferas med Socialministern Lena Hallengren som hade sällskap av Boel Godner (S), kommunstyrelsens ordförande och Elof Hansjons (S) under hela vistelsen.

Något som uppmärksammats i media på senare tid är den låga vaccinationgraden i Södertälje. Bland annat visar statistik från Folkhälsomyndigheten att Södertälje kommun hamnar på bottenplats bland landets 290 kommuner om att vaccinera 16-17 åringar, men låga vaccinationsgraden är även låg bland de äldre.

– Jag tänker att det hänger ihop med att vi inte har en jämlik hälsa, att vi har en segregation som gör att människor har olika förutsättningar att förstå information. Det behöver vi tänka på, säger Lena Hallengren till Telgenytt.

Nu tar man krafttag för att vända den negativa trenden. Under onsdagens besök vid vaccinsbussen lyfte socialminister fram att vaccinet ska finnas tillgängligt för alla. Bland annat genom de mobila vaccinsbussarna som erbjuder Drop-in för att få fler att vaccinera sig

– Vi behöver göra sådana erbjudanden och se till att hälsoinformatörer finns på plats. Att informera på flera olika språk, att vaccinet blir tillgängligt samt att det ges många chanser, säger Lena Hallengren.

Ny statistik – Södertälje kommun har lägst antal vaccinerade i Sverige

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 29 september 2021 00:00
Senast uppdaterad: 29 september 2021 00:00

Stort polispådrag i centrum

IMG_9020

Läsarbild

Polisinsats centralt med flera enheter på plats onsdagskvällen.

Vid 19-tiden under onsdagskvällen drog en omfattande polisinsats igång i stadens centrum. Enligt ögonvittnen mobiliserades flera polisbilar som riktade in sig på Gallerian Kringlan bland andra platser.

– Poliserna gick snabbt ut ur bilarna och in i gallerian och andra stannade kvar ute, väldigt många poliser på plats, säger ett ögonvittne till telgenytt.

-Vi fick in ett tips vid 18:49 om att en person ska ha blivit jagad av några personer som eventuellt ska ha burit på ett vapenliknande föremål, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Insatsen pågick i ca 2 timmar och polisen kunde senare lämna utan resultat.

-Vi larmades till platsen efter vittnesuppgifter och säkra att inget har skett på platsen kunde vi lämna då vi inte hittade något, avslutar polisens presstalesperson.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 februari 2024 19:58
Senast uppdaterad: 21 februari 2024 20:25

Kvinna frisläppt efter misstanke om mord i Västergård

CBFDEE0A-15E7-49AA-B61B-E81E01E3FEA1

Foto: Shamash Oyal

Kvinna som tidigare anhölls misstänkt för mordet på en man i Södertälje har släppts fri efter att obduktionen visade att dödsfallet orsakades av fallskador.

Det var under söndagseftermiddagen som polisen kallades till Västergård. På plats påträffades en avliden 55-årig man med kraftiga skallskador i ett trapphus, och en kvinna greps senare misstänkt för mord. Obduktionen visade dock att mannen avlidit till följd av fallskador, vilket ledde till att åklagaren beslutade att släppa den anhållna kvinnan fri.

Bland annat framkommer uppgifter om att kvinnan kände offret och att inget mordvapen kunde hittas, vilket ytterligare stärker teorin att dödsfallet inte var resultatet av ett brott.

Polisens tekniker på plats efter dödsfallet i Västergård.
Foto: Shamash Oyal

Förundersökningen är dock inte helt avslutad. Polisen väntar fortfarande på kriminalteknikernas fullständiga utlåtande för att kunna fatta ett slutgiltigt beslut om huruvida utredningen ska läggas ned helt och misstankarna mot kvinnan avskrivas.

En kvinna som anhölls misstänkt för att ha mördat en man i Västergård, Södertälje, har släppts fri efter obduktionen visade att mannen dog av fallskador. Kvinnan greps efter att polisen larmats om ett bråk söndag eftermiddag och hittat mannen död i ett trapphus.

Åklagaren beslutade att släppa kvinnan, som var bekant med offret, eftersom det inte fanns bevis för att någon knuff skett. Ingen misstänkt mordvapen hittades, vilket ytterligare förstärkte osäkerheten om brott begåtts.

Förundersökningen fortsätter medan polisen väntar på ytterligare kriminalteknisk analys för att avgöra om utredningen ska läggas ned helt och kvinnans misstankar avskrivas.

(Annonslänk)

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 februari 2024 18:00
Senast uppdaterad: 21 februari 2024 17:03

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors