Företag i fokus:

Nina Baresso – En förebild för flera unga i Södertälje

Nina Baresso och dottern Kiela. Foto: Paulina Thorén.

Nina Baresso, 46, har spelat basket hela sitt liv, men som assyr blev hon alltid ifrågasatt av familjen kring hennes sportintresse. Nina valde att ignorerar den negativa responsen och gick sin egen väg och idag är Södertäljebon med sina 14 säsonger i högsta ligan, tre SM-guld och proffsspel i Spanien en av de största basketprofilerna i Sverige.

Nyligen utsågs hon till Loka Hero, ett initiativ från Loka och Svensk Basket som stöttar människor som gör skillnad i samhället med hjälp av basket. 

– Att en av svensk baskets största profiler, som är i sluttampen av en lång och framgångsrik spelarkarriär, väljer att engagera sig i detta projekt och blir vår nästa Loka Hero är stort, sa Mats Elsnitz, ansvarig för Loka Heroes på Svenska Basketbollförbundet i ett tidigare pressmeddelande.

Tillsammans med Loka Heroes och Södertälje Basketbollklubb startade Baresso Basket Gäris, som står för systerskap, gemenskap och tillhörighet, för att få fler tjejer i området att börja idrotta.

Som basketspelare hade Baresso tidigt en väldigt framåt och aggressiv spelstil där hon kände att hon inte blev “accepterad”, som folk inte var vana vid . “Vem tror hon att hon är?”, var en vanlig mening att höra berättar hon. ”

Idag är Nina fortfarande aktiv som basketspelare och är en förebild flera unga i Södertälje. En av dessa unga är dottern Kiela som Nina har vid sin sida.

– Inget jag kunde vara mer glad över att ha henne vid min sida. Jag bestämde mig tidigt att jag ville vara en förebild, den vuxna förebilden som jag saknade när jag började spela. Barn behöver en förebild som de kan ha en relation till, säger Nina Baresso till Telgenytt.

Text / Bilder : Paulina Thorén

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 27 september 2021 00:00
Senast uppdaterad: 27 september 2021 00:00

Bil voltade och hamnade på taket i Södertälje Syd

IMG_6072

Foto: Shamash Oyal

Under lördagskvällen vid 22:30 rapporterades en singelolycka i Södertälje Syd, där en bil voltade och hamnade på taket.

Larmet inkom klockan 22:30, och räddningstjänst, ambulans samt polis var på plats för att hantera situationen efter att en passagerare befann sig inne i fordonet i samband med olyckan. Polisen genomförde en utredning för att fastställa orsaken till olyckan och undersöka de exakta omständigheterna.

Enligt uppgifter ska personen som färdades i bilen ha kunnat lämna fordonet, men föraren misstänks nu för vårdslöshet i trafik.

– Det var en bil som voltade och hamnade på taket. En anmälan om vårdslöshet i trafik har rapporterats, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Skadeläget för den inblandade är i nuläget oklart.

(Annonslänk)

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 april 2024 02:43
Senast uppdaterad: 21 april 2024 04:29

INSÄNDARE: Noll respekt för en ren stad

RAW

Foto: Rawpixel/CC0 1

”Vad är det för fel på besökarna till stadskärnan?”, skriver insändaren.

Igår var det städning av flera gator i Södertälje. Kaplansgatan sopades från grus, fimpar samt alla möjliga sopor tidigt på förmiddagen. Det blev fint.

Endast några timmar senare är det en person från en parkerad bil som rätt ut på trottoaren kastar resterna från en hamburgerrestaurang, papper, muggar osv. Nu idag, fredag, har fimparna tillsammans med övriga sopor börjat samlas igen.

Vad är det för fel på besökarna till stadskärnan, är de flesta höga på flugsvamp eller tar dom fel på Lerhaga och Södertälje Centrum?

Jag som bor på soptippen

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 20 april 2024 21:00
Senast uppdaterad: 20 april 2024 17:30

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors