Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Nina Baresso – En förebild för flera unga i Södertälje

Nina Baresso och dottern Kiela. Foto: Paulina Thorén.

Nina Baresso, 46, har spelat basket hela sitt liv, men som assyr blev hon alltid ifrågasatt av familjen kring hennes sportintresse. Nina valde att ignorerar den negativa responsen och gick sin egen väg och idag är Södertäljebon med sina 14 säsonger i högsta ligan, tre SM-guld och proffsspel i Spanien en av de största basketprofilerna i Sverige.

Nyligen utsågs hon till Loka Hero, ett initiativ från Loka och Svensk Basket som stöttar människor som gör skillnad i samhället med hjälp av basket. 

– Att en av svensk baskets största profiler, som är i sluttampen av en lång och framgångsrik spelarkarriär, väljer att engagera sig i detta projekt och blir vår nästa Loka Hero är stort, sa Mats Elsnitz, ansvarig för Loka Heroes på Svenska Basketbollförbundet i ett tidigare pressmeddelande.

Tillsammans med Loka Heroes och Södertälje Basketbollklubb startade Baresso Basket Gäris, som står för systerskap, gemenskap och tillhörighet, för att få fler tjejer i området att börja idrotta.

Som basketspelare hade Baresso tidigt en väldigt framåt och aggressiv spelstil där hon kände att hon inte blev “accepterad”, som folk inte var vana vid . “Vem tror hon att hon är?”, var en vanlig mening att höra berättar hon. ”

Idag är Nina fortfarande aktiv som basketspelare och är en förebild flera unga i Södertälje. En av dessa unga är dottern Kiela som Nina har vid sin sida.

– Inget jag kunde vara mer glad över att ha henne vid min sida. Jag bestämde mig tidigt att jag ville vara en förebild, den vuxna förebilden som jag saknade när jag började spela. Barn behöver en förebild som de kan ha en relation till, säger Nina Baresso till Telgenytt.

Text / Bilder : Paulina Thorén

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 27 september 2021 00:00
Senast uppdaterad: 27 september 2021 00:00

Södertälje föll på mållinjen i kampen om priset ”Årets Stadskärna”

IMG_1639

Malmös stad kammade hem utmärkelsen ”Årets Stadskärna”

För 27:e året i rad utsåg Svenska Stadskärnor ”Årets Stadskärna” i Helsingborg. Södertälje gick till finalen där de tävlade mot Sundsvall och Malmö, men till slut var det Malmö som vann utmärkelsen.

Södertälje som arbetar för att vara den självklara mötesplatsen för alla och erbjuda mångfald och puls hela dygnet, nådde inte hela vägen. Södertälje arbetar strategiskt och långsiktigt för att skapa en levande stadskärna där människor trivs, känner sig trygga och välkomna, men räckte inte hela vägen till första platsen. Under kvällens tillställning i Helsingborg, som föregående års vinnare, tilldelades utmärkelsen ”Årets Stadskärna” till Malmö.

Staden belönades för sitt imponerande framsteg i utvecklingen av stadskärnan, vilket uppnåddes genom ett framgångsrikt samarbete mellan privata och offentliga aktörer.

– Utmärkelsen Årets Stadskärna delas ut till den svenska stad som visar på störst framsteg i utvecklingen av centrum i samverkan mellan det privata och det offentliga. Här har Malmö jobbat långsiktigt och samtidigt hela tiden utvecklat sitt arbete, säger Annika Boman, juryns ordförande och vice ordförande i Svenska Stadskärnor.

Juryns motivering:

”Genom ett brett samarbete med professionell attityd och stor kompetens har Malmö planerat och genomfört viktiga gemensamma utvecklingsprojekt. Kulturen får spela en stor roll, trygghetsfrågorna hanteras strukturerat och genom nya utvecklingsmodeller har samarbetet genomförts på bred front. Innovativa trafiklösningar, urbana stråk, attraktiva platser och spännande koncept har tillkommit. Dessutom finns en tydlig strategi för marknadsföring, kommunikation och byggandet av stadens varumärke. Alla vill vara med och bidra till stadens utveckling och attraktivitet.

Södertäljes delegation på plats i Helsingborg. Foto: Södertälje City

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 31 maj 2023 21:22
Senast uppdaterad: 31 maj 2023 21:41

Mutfallet tas upp i hovrätten – ”Sista ordet är inte sagt”

Sodertalje-kommun-scaled

Foto/Montage: Alexander Isa

En högt uppsatt kommuntjänsteman i Södertälje och en företagare blev dömda för mutbrott i april av Södertälje tingsrätt. Nu kommer fallet att omprövas efter att hovrätten beslutat att granska tingsrättens beslut.

– Det är glädjande att hovrätten prövar målet. Och självklart är det en lättnad för min klient att sista ordet inte är sagt än, säger tjänstemannens försvarsadvokat, Jakob Lindgren, till Telgenytt.

Mutan som tjänstemannen dömdes för bestod av speltider och sponsorpengar till sonens klubblag, samt ett padelrack till sonen från en företagare som var kopplad till den padelhall där tjänstemannens son arbetade under den aktuella perioden.

Han fälldes för tagande av muta gällande padeltiderna och sponsorpengarna, men friades från anklagelsen om padelracket.

Advokaten Jakob Lindgren försvarar tjänstemannen som dömdes i Södertälje tingsrätt.

I början av maj valde tjänstemannens advokat, Jacob Lindgren, att överklaga domen till hovrätten, som nu väljer att pröva tingsrättens bedömning.

– Det framgår inte av hovrättens beslut varför målet tas upp till prövning, men målet innehåller en rad viktiga frågor som behöver svar. Inte minst vad man får göra som förälder utan att bli anklagad för att ta mutor, säger tjänstemannens försvarsadvokat, Jakob Lindgren, till Telgenytt.

Men enligt advokat Lindgren är det osäkert om det kommer att bli förhandlingar i hovrätten.

– Det kan avgöras på handlingarna, men vi har åberopat vittnesförhör så antagligen blir det förhandling, säger Lindgren.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 31 maj 2023 20:32
Senast uppdaterad: 31 maj 2023 20:41

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors