Företag i fokus:

Södertälje kommun uppmanar till att bli vintercyklist – ”En bra möjlighet”

Bild/Foto: Södertälje kommun

Nu anordnar Södertälje kommun för fjärde året i rad utmaningen Vintercyklisten i syfte att få fler att cykla under vintern. Kommunen erbjuder 50 deltagare dubbdäck i utbyte mot att man cyklar hela vintern, skriver kommuen på hemsidan.

Som vintercyklist erbjuder kommunen dubbdäck och däckbyte, ett startpaket med saker som underlättar vintercykling, tips och inspiration.

– Nu när många av oss återvänder till det fysiska kontoret igen, är det en bra möjlighet att skaffa dig en ny bra vana efter att ha jobbat hemma under 1,5 år. Tar du vanligtvis bilen eller bussen till jobbet – testa att cykla istället, säger Maria Wikenståhl, projektledare på Samhällsbyggnadskontoret i ett pressmeddelande.

– Det har också kommit nya omfattande studier på hur man kan slippa infektioner och att regelbundet få frisk luft och motion är något som skyddar immunförsvaret. Många före detta vintercyklister har vittnat om att de blir mindre sjuka efter att ha deltagit i kampanjen, säger Wikenståhl.

Utmaningen är att cykla minst 3 km per dag (1,5 km i vardera riktningen) minst 3 dagar i veckan, till ditt jobb eller din utbildning, skriver kommunen på hemsidan.

Vill du bli vintercyklist? – Anmäl dig här

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 26 september 2021 00:00
Senast uppdaterad: 26 september 2021 00:00

MINGELBILDER v.15 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0007

Foto: Shamash Oyal

Se även – Mingelbilder V.13

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 15 april 2024 21:16
Senast uppdaterad: 15 april 2024 21:16

KLART: Ikea säkrar mark i Södertälje

2022_03_ikea

Pressbild: IKEA

Ikea har tecknat ett avtal med Södertälje kommun om köp av mark i Almnäs, där de planerar att uppföra en omfattande distributionscentral. Det rapporter Lt.

(Annonslänk)

Ikea har undertecknat ett intentionsavtal och ett markavisningsavtal med Södertälje kommun. Det ger företaget rätt att förvärva, enligt tidigare uppgifter, 82 000 kvadratmeter mark i Almnäsområdet där Ikea planerar att använda halva markområdet, 41 000 kvadratmeter, till att bygga en ny distributionscentral.

– En fortsatt långsiktig närvaro i Stockholmsregionen är viktig, sade Ikeas presstalesperson Louise Ridell Ehinger tidigare till Telgenytt.

Enligt LT slöts avtalet mellan redan i januari, men hölls konfidentiellt tills det vunnit laga kraft efter ett godkännande av kommunfullmäktige. Tidningen rapporterar att priset för marken är satt till 1 200 kronor per kvadratmeter, vilket totalt motsvarar en köpeskilling på 98,4 miljoner kronor.

Läs även: – IKEA bekräftar planer på förlängt intentionsavtal

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 15 april 2024 18:00
Senast uppdaterad: 15 april 2024 17:10

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors