🕝 1 minuter
200 000 kronor i böter efter bröllopsfest
Publicerad 26 september 2021 02:00
Uppdaterad 26 september 2021 02:00

Från och med nästa vecka lyfts flera restriktioner som tidigare begränsat maxantalet på privata och offentliga sammankomster. Det innebär att restauranger, nattklubbar och bröllopsfester kommer att kunna ha öppet som vanligt igen.

Men i början på september gjorde länsstyrelsen en kontroll i Södertälje efter uppgifter om att det skulle hållas ett bröllop i en lokal där hösta tillåtna antalet deltagare var 50 personer.

På plats räknade man att minst 150 personer befann sig i lokalen och därför väljer nu Länsstyrelsen att ge 200 000 i vite till fastighetsägaren.

Enligt länsstyrelsen är det fastighetsägarens ansvar att ha kontroll på vilka som hyr ut lokalen och menar att det var ett uppenbart översteg.

– För oss på Länsstyrelsen innebär det att vi går in i en administrativ fas och att vi får avsluta pågående ärenden. Sen har vi också en beredskap i och med att pandemilagen gäller till 2022, så skulle det visa sig att vi får en skenande smittspridning har regeringen möjlighet att vidta åtgärder där vi får återuppta vår tillsyn, säger Helena Remnerud till Aftonbladet.

Dela artikeln